Udveksling i Beirut på American University of Beirut

Af Sidse Marie Hansen, journaliststuderende

”Jeg håber du kommer levende hjem igen”. Sådan sagde min kammerat, da han krammede mig farvel, mens han formanede mig om ikke at gå alene rundt, være ude om aftenen, køre med taxa og mere i den stil. Hans ord ramte et ømt punkt, for jeg var selv rystende nervøs ved tanken om at være ung kvinde i Libanon – et land jeg aldrig før havde besøgt, og som ovenikøbet var ramt af energikrise, hyperinflation og en befolkning som var tydeligt frustrerede over landets tilstand. Men mine bekymringer blev på alle måder gjort til skamme og jeg har gået mange dejlige ture alene, haft de sjoveste byture om aftenen og talt med en masse flinke taxachauffører. Alt i alt har opholdet i Beirut været noget af det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv.   

Hvorfor Libanon?
Libanon er lidt som med kaffe, øl, oliven og andre gode ting – man kan ikke lide dem i starten. Men med en langsom tilvænning begynder den følelse at ændres når kaosset er blevet hverdag. Jeg har aldrig mødt så åbne og sympatiske mennesker som libaneserne og byen har uendelig meget smuk natur og historie at byde på. Dog ville det være løgn at sige, at der ikke er problemer. Libanon står midt i en historisk energi- og økonomikrise, hvilket betyder at alle boliger har begrænset elektricitet og det er vigtigt at tage en masse kontanter med fra begyndelsen, da det ikke er muligt at bruge kort eller hæve penge i landet. Fattigdom og syriske flygtninge præger også landet, hvilket jeg synes var rigtig hårdt at bevidne i begyndelsen. Det er også tydeligt at mærke frustrationen over tilstanden når man taler med libaneserne, men det har dog aldrig fået mig til at føle mig utryg. Derudover er Libanon et småt land. Det betyder, at man kan nå at få besøgt en masse forskellige byer og naturområder, da det er nemt at komme omkring på trods af den begrænsede offentlige transport. 

Bolig
Jeg flyttede ind på Lunas Village, som er en blanding af egen lejlighed og hostel. Det var et rigtig rart sted at starte, da mange udvekslingsstuderende bor her og der derfor foregår en masse socialt. Stedet ligger i bydelen Hamra, hvor American University of Beirut også ligger, så jeg havde kun 10 minutter på gåben i skole. Jeg vil klart anbefale at finde en lejlighed i Hamra, da det kan være svært at komme gennem morgen- og eftermiddagstrafikken, så det er nemmest at kunne gå i skole. Jeg delte lejligheden med mine to veninder fra Danmark og jeg gav 300 dollars for mit værelse, hvilket er en meget standard pris. Dog havde vi kun otte timers elektricitet om dagen på Lunas, hvilket godt kan findes bedre, men det er klart nemmest at finde ny lejlighed mens man er i Libanon.

Universitetet 
American University of Beirut er noget af det mest imponerende jeg har set. Campus er virkelig smukt og ligger som en oase midt i Hamras kaos. Der er vilde faciliteter, og vi kunne både gå på restaurant, tage i svømmehallen eller sole på den private strand på campus efter undervisning. Professorerne er generelt rigtig dygtige og niveauet på universitet er højt. Jeg brugte lang tid på skolearbejde, hvilket er vigtigt at være forberedt på inden afrejse. Specielt tog arabiskundervisningen rigtig meget tid, men jeg fik også en masse ud af det, som jeg kan bygge videre på. Jeg havde følgende fag:

  • Politics in Lebanon
  • Trauma Journalism
  • Beginners’ Arabic as a Foreign Language 
  • The United States and the Middle East
  • Social Inequality: Conflict and Consens   

Anbefalinger 

  • Kom ud af Beirut på ture. Der er en masse fantastiske små byer og gode muligheder for hikes og outdoor-oplevelser (hvis man er til den slags). 
  • Tag i byen! Beirut har det sjoveste natteliv og jeg kan specielt anbefale Ballroom, B018 og Ahm.
  • Spis ude. Det er ikke dyrt at bo i Beirut, og hvis man går efter libanesisk mad – som er virkelig lækkert – kan man spise ude meget billigt. 

Jeg vil absolut anbefale dig at tage et udvekslingsophold i Beirut, hvis du har lyst til at møde en komplet anderledes kultur, et fantastisk folkefærd og kan trives trods et par strømafbrydelser. 

Tøv endelig ikke med at kontakte mig, hvis du har spørgsmål ! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *