RMIT, Melbourne, Australien

Af Pernille Hjorth, ID

Kænguruer, Koala bjørne og det store varme kontinent, ja hvorfor ikke?

Jeg er lige vendt hjem efter at have læst mit tredje semester som Interaktiv designer på RMIT i Melbourne, en oplevelse jeg ikke ville have været foruden.

Som en garvet rejsende var jeg spændt på hvad australien havde at byde på, og hvorledes deres universitets struktur ville være anderledes end f.eks den amerikanske hvor jeg også har studeret.

Strukturen er helt sikker anderledes, men har også sine fordele, f.eks da man har flere undervisnings retninger kan man til tider bruge sin viden og projekter på tværs af klasserne. for mig virker den meget koncentrerede klasseundervisning på DMJX bedre for min lærings process, men til gengæld er det spændene at være i dybere kontakt med erhvervs siden af den industri man uddanner sig til. der er en hyppigere mulighed for at skabe nogle gode forbindelser.

Vores undervisning bestod i sin opdelte dele af lectures af gæsteprofessorer, undervisning i hvordan man driver virksomhed og hvad der er god og dårlig stil, studio option, hvor vi lærte en masse process i forhold til vores ide udvikling, og 3D animation, hvor vi lærte Ja 3D Animation.

Melbourne er en fantastisk by, med et levende kulturliv på mange punkter, både cafélivet, events og sports man kan deltage i.

 

Skolen gør rigtig meget for at man kommer godt igang og for en masse bekendtskaber i løbet af de første dage. Derefter kan man også selv gøre meget, jeg var sindsygt glad for at være med i både social club, surf club, outdoor club, rmit trips og pac hvor igennem at jeg havde ukulele undervisning en gang om ugen.

desuden fandt jeg en lokal parkour klub som virkelig gav mig nogle lokale bekendtskaber, da der ligesom herhjemme er flest exchange students der deltager i de forskellige klubber.

Jeg valgte at prioritere min sidste tid med at få rejst sammen med nogle af alle mine nye venner og fik også tid til besøg hjemmefra.

Det er helt fantastisk at kunne vise sine venner hjemmefra rundt i ens hverdag, også alene af den grund at når man kommer hjem igen forstår de meget bedre ens referenceramme når man deler alle sine fantastiske oplevelser.

Det kan godt betale sig at søge legater, da det hurtigt bliver en dyr oplevelse at være afsted, og man ikke har lyst til at spare på nogle af turene og mad og øl med vennerne.

Mht til bolig skal man have is i maven, regne med at bruge 1-2 uger på hotel, og så gå til ejendomsmæglerne, da det er meget standard i udlandet at de administrerer de boliger der er til at få fat på. overvej allerede hjemmefra om du er frisk på at dele soveværelse med en anden eller om du vil prioritere at bo alene på dit værelse.

Og så start med at tage en tur rundt i byen og vær åben og snak med folk, de kan hurtigt give dig et indtryk af hvor du har lyst til at bo, og selvom det lyder lækkert at bo inden for free tramzone, så er der efter min mening hyggeligere ude i forstæderne, enten collingwood til carlton bæltet eller nede i st. kilda, helt nede ved stranden og chaplin st.

 

Til slut vil jeg sige, bare rolig, det bliver mega fedt.

One thought on “RMIT, Melbourne, Australien”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *