Universidad CEU San Pablo, Madrid

Af Kristine Bielefeldt, TVM-studerende 3. semester.

Vælg udveksling i Madrid fordi det er en dejlig by. Vælg Madrid på grund af det gode vejr, de billige øl og tapas og de søde mennesker, og måske knap så meget på grund af CEU San Pablo.


Inden jeg tog til Madrid i slutningen af august, havde jeg aldrig været i byen før. Men den kunne bestemt leve op til alle de gode ting jeg havde hørt om den, og der gik ikke længe før jeg følte mig hjemme i mit hood, Malasaña, hvor jeg boede.


BOLIG

Jeg valgte at vente med at finde et sted at bo til jeg kom derned 2-3 uger inden studiestart. Det var både en god og dårlig beslutning. Jeg brugte rigtig meget af min tid de første uger, på at finde et godt sted at bo, hvilket var virkeligt svært, da der er så mange i den periode der leder efter et værelse at fremleje.
Hvis man vælger denne løsning, kræver det virkelig at man har is i maven. Jeg var meget tæt på til sidst bare at takke ja til et af de virkelige dårlige og dyre værelser, jeg havde set. Jeg endte dog med, at være rigtig heldig at finde et dejligt værelse i en større lejlighed jeg delte med 5 andre. Jeg fandt værelset på en side der hedder Idealista. Jeg har hørt meget blandet om at bruge Idealista, men jeg oplevede ikke noget snyd, og har været utroligt heldig med både værelse, lejlighed og søde udlejere.
Derudover kender jeg flere, som fandt værelse igennem Spotahome og har været godt tilfredse med den løsning.

Jeg boede som sagt i Malasaña, og jeg kan kun anbefale at bo i det område. Det er det hyggeligste kvarter med mange forskellige barer, spisesteder, butikker, osv.
Der er mange hyggelige områder i byen, men jeg vil råde til at undgå at bo i Sol og generelt helt inde i centrum. Der er super crowded og meget turistet.


UNIVERSITETET
Efter 5 måneder på CEU, har jeg lidt blandede følelser omkring stedet. Der var en del ting der var frustrerende undervejs. Blandt andet eksamensperioden, og den måde de kører introforløbet på.  Men efter jeg er kommet hjem, kan jeg mærke, at jeg alligevel har fået en del ud af de fag jeg har haft.

Jeg valgte følgende fag:

FUNDAMENTALS OF PHOTOGRAPHY AND AESTHETICS:

Faget er et førsteårs fag, så den praktiske del af undervisningen er meget basic. Men godt til forståelsen af hvordan et kamera er opbygget og hvordan de forskellige indstillinger fungerer og hvordan de har indflydelse på hinanden. Timerne i det teoretiske stof virkede mere som et lidt ustruktureret oplæg end som undervisning, hvilket gjorde at der var ret meget der skulle læses op på til eksamen.

ETHICS ANS DEONTOLOGY:

Et generelt spændende fag ift. de emner der blev diskuteret. Men læreren var meget ustruktureret, hvilket gjorde at der var flere ting der hele tiden blev udskudt og lavet om på. Samtidig blev det også meget et “snakke-fag”, så der var her igen en del der skulle læses op på til eksamen. Men ellers generelt et hyggeligt og meget nemt fag.

JOURNALISTIC DESIGN:

Meget lærerigt fag ift. InDesign. Dog var der meget af den praktiske undervisning der var rettet imod at skulle arbejde med nyhedsdesign (aviser, osv.), hvilket var ret irrelevant for en TVM’er. Men generelt et godt fag, hvor også det endelige kreative projekt, hvor vi skulle designe vores eget magasin, var spændende og sjovt at lave.

FUNDAMENTALS OF ART AND DESIGN

Dette fag er forgænger for JOURNALISTIC DESIGN, og for mig gav det rigtig god mening at have begge fag, da det virkelig gjorde at jeg fik lært rigtig meget i InDesign. Hvis man kender til InDesign i forvejen, er dette fag, i hvert fald den praktiske del, nok lidt for basic.

POSTPRODUCTION

Et virkeligt spændende fag og en rigtig sød og god lærer. Faget var meget teknisk og nørdet og virkeligt et fag hvor man skulle holde tungen lige i munden for at kunne følge med. Der var presset rigtigt meget pensum ind på det ene semester, hvilket mange gange blev frustrerende, fordi det var så svært stof. Men virkelig et spændende og relevant fag for TVM’er. I de praktiske timer arbejdede vi i After Effects.


De første tre uger af semesteret går med at prøve forskellige fag, hvor man så herefter vælger/ansøger om de fag man ønsker at få. På papiret lyder det super fedt, fordi man jo har mulighed for at prøve fagene af inden man vælger. Men vær opmærksom på at nogle fag, især dem der også har praktiske timer, ofte har et begrænset antal pladser. Derfor er det/kan det være en god ide at beslutte sig forholdsvis hurtigt, og melde til læreren at du gerne vil følge deres fag. Det skal dog siges, at det ikke er alle lærerene der kører med samme system, så for nogle er det først til mølle og for andre er det bare tilfældige ud af dem der søger om faget der får en plads. Så forbered dig på at denne periode godt kan blive smule frustrerende.
Jeg fik langt fra de fag jeg havde tænkt inden jeg kom derned, men jeg endte faktisk med at blive ret glad for dem jeg fik alligevel. Så ikke vær så bekymret, det skal nok gå, selvom det godt kan virke lidt uoverskueligt lige i denne proces. 


På trods af lange skoledage og til tider lidt frustration over det spanske ”mañana, mañana” system, så er Madrid virkelig en dejlig og nem by. Det spanske sprog er skønt, vejret er godt, maden er god, øllen er billig og Madrilienerne søde. Jeg kan varmt anbefale et semester i Madrid. Se du bare at komme afsted! 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *