Escolar Superior Communicacao Social, Lissabon

Af Zenia Søjberg, journalist

Godt fællesskab mellem studerende og stort udvalg af fag (på portugisisk)

Jeg var på udveksling på Escolar Superior Communicacao Social i Lissabon, hvor jeg studerede grafisk design, fotografi, digitale medier, samtidshistorie og politik og innovation. Semestret startede 25. september og sluttede 15. januar.

Socialt sammenhold og by med mange muligheder
Der var et godt sammenhold imellem os udvekslingsstuderende (bare på min skole var vi ca. 50) og generelt med udvekslingsstuderende i hele Lissabon, og der bliver arrangeret masser af ture og aktiviteter igennem forskellige studenterorganisationer, som er meget populære i blandt Erasmus-studerende.
Som studerende i Lissabon oplevede jeg, at have masser af ting at lave i min fritid.
Der er rigtig gode muligheder for at dyrke sport på grund af det gode vejr – især surfing er populært, og i løbet af en halv times bustur, kan man prøve kræfter med nogle af Europas bedste bølger. Der er mange musik, film og litteratur-festivaler,
masser af spændende muséer og gallerier, og mange skønne pladser, parker og samlingspunkter at hænge ud i/på.

Lavt niveau på engelsk-sprogede fag, men stort udvalg af fag på portugisisk
Generelt føltes mange af fagene ret introduktions-agtige, og jeg synes aldrig rigtig vi kom i dybden.
Det skal dog sige, at jeg kun tog fag, der var udbudt på engelsk, og jeg vil klart råde folk til at prøve kræfter med nogle af fagene på portugisisk, da der er en meget bred vifte af fag. En del af fagene er meget praktiske (f.eks. 3D, webudvikling,
kommunikationsdesign eller storytelling), og de få af mine medudvekslingsstuderende, der fulgte dem, kunne godt følge med og fik f.eks. lov til at aflevere opgaver på engelsk. Hvis du overvejer det, vil jeg anbefale at kontakte universitetet ang. de enkelte fag, du er interesseret i.

Inspirerende at være en del af Erasmus-programmet
Selvom fagligheden (i hvert fald på de fag, jeg havde valgt) ikke var noget at råbe hurra for, er jeg stadig rigtig glad for, at jeg tog afsted. Udveksling og praktik i udlandet har for mig været meget mere end det faglige. Jeg har lært meget af at arbejde sammen med unge fra hele Europa og er blevet inspireret af både byen,
kulturlivet og de mennesker, jeg har mødt. Jeg kan bestemt anbefale Lissabon som by for et udvekslingsophold, men fagene jeg tog, lever efter min overbevisning ikke op til f.eks. Journalisthøjskolens standarder.

One thought on “Escolar Superior Communicacao Social, Lissabon”

  1. Hej Zania,

    Jeg går selv og drømmer mig væk til udveksling i Portugal, men jeg snakker intet portugisisk … og kun meget lidt spansk, hvilket jeg ikke aner, om det kan hjælpe mig det mindste, haha!

    Tænker du, at jeg vil kunne klare mig med de engelske fag, eller vil du anbefale, at jeg kigger mig om efter noget helt andet?

    Jeg håber, at du nyder sommeren!

    Mange hilsner fra Emilie Bagger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *