Klumme om ophold I Seoul

Af: Nanna Niemann, JOUR 3. semester

Det var egentligt en tilfældighed, at jeg endte i Seoul på Sookmyung Womens University. Efter et aflyst udvekslingsophold i Canada, fandt jeg i sidste øjeblik ud af, at der var en plads ledig i Seoul. Her et halvt år efter, er jeg utrolig glad for, at mit ophold i Toronto blev aflyst. På trods af pandemi og restriktioner har mit semester i Seoul været en kæmpe oplevelse.

Ved indrejse til Korea skulle jeg i obligatorisk 14 dages karantæne. Jeg vil anbefale at booke et Airbnb selv, der er godkendt til karantæne. Det er både billigere og giver mulighed for at man er sikret vinduer, køkken og hvad, man ellers mener, er vigtigt. Det lyder måske uoverskueligt, men karantænen var hurtigt overstået. Da jeg trådte ud af den lejlighed, der havde dannet ramme om mine første to uger i Korea, var eventyret i gang. 

Seoul er en fantastisk by; billig, fantastisk mad, sjovt natteliv, rigt kulturliv, smuk natur og arkitektur. På trods af at have 25 millioner indbyggere, virkede Seoul hverken uoverskuelig eller svær at navigere rundt i. Metrosystemet er overskueligt og har skilte og informationer på engelsk – en stor hjælp, hvis man som mig, langt fra er flydende på koreansk. Jeg kan anbefale områder som Itaewon og Hongdae, hvis man vil i byen og på bar. Insadong og området omkring Hanok village, til kulturelle oplevelser. Her vil jeg anbefale, at tage på traditionelt te-hus, da de er virkelig fine og en stor del af koreansk kultur. Derudover har Seoul nogle fantastiske paladser, som virkelig er et besøg værd. Selvom Seoul er en storby, er der også rig mulighed for naturoplevelser. Blandt andet ligger den smukke Bukhansan nationalpark lige nord for Seoul og det giver mulighed for at tage på vandreture med udsigt over Seoul. 

Min største frygt ved at tage på udveksling under corona var tanken om det sociale udbytte. For hvordan møder man andre studerende, når der kun er online undervisning? Heldigvis kom jeg i kontakt med andre studerende via. Sookmyungs Facebook-gruppe for udvekslingsstuderende. Det var min oplevelse, at de fleste, der tager på udveksling, er interesseret i at få nye venner, og at det derfor bare handler om at række ud. 

På grund af corona var alt undervisning omlagt til zoom. Det gjorde selvfølgelig, at jeg ikke fik oplevet livet på campus. Det faglige indhold svingede en del. Nogle professorer var udfordret på deres engelske, og det gjorde det en smule svært at følge med. Generelt oplevede jeg det faglige niveau i Korea som en del lavere end i Danmark. Jeg kan dog anbefale faget ”Global Governance”, som har en flink og kompetent underviser. At undervisningen foregik online gjorde det til gengæld muligt at rejse rundt i Korea. Det udnyttede jeg og var blandt andet sydpå, i Koreas næststørste by Busan og i den mindre by Taean. Busan kan kun anbefales, det er en fed by lige ved vandet, med et sjovt natteliv og fedt kulturliv. Generelt er indenrigsflybilletter i Korea billige, og det er derfor oplagt at udforske resten af Korea. 

Jeg valgte at bo på campus, primært fordi det var billigt og let. På grund af corona havde jeg et værelse for mig selv, som jeg ellers skulle have delt med to andre studerende. Sookmyung Universitet har, som de fleste andre koreanske universiteter, fandt jeg ud af, en curfew. Hvis denne curfew og utallige andre regler, bliver overtrådt, har universitetet beføjelser til at smide den studerende ud fra campus. Det virker vildt, at skulle have en curfew som voksen, og jeg ramte da også ind i problemer med at overholde den undervejs. Hvis jeg kunne vælge om, havde jeg nok kigget efter mit eget sted, så jeg slap for reglerne. Men hvis man er klar på at dele værelse med andre studerende og kan overholde reglerne, er campus en mulighed for at bo virkelig billigt og centralt i et hyggeligt studieområde. 

Jeg kan kun give Seoul mine varmeste anbefalinger, man skal ikke tage af sted for det faglige, men for en fantastisk kulturoplevelse og for at bo i en af de fedeste byer i verden. Hvis du går og overvejer at tage udveksling i Seoul og har nogle spørgsmål, mv. er du mere end velkommen til at kontakte mig på 52194460 eller naplni@dmjx.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *