Lebanese American University

Af: Signe Jacobsen, JOUR 3. semester

Jeg har brugt efterårssemesteret 2021 på at være på udveksling på Lebanese American University (LAU) i hjertet af Beirut. Opholdet var fantastisk og noget jeg i høj grad vil anbefale! Det faglige udbytte er meget anderledes end hvad man får med fra DMJX – på godt og ondt. Da LAU er et universitet, er undervisningsformen akademisk fremfor praktisk, som vi er vant til fra DMJX. Fordi vi går på en journalistuddannelse, der værdsætter bred viden, kan mange fag på udveksling forsvares, det behøver ikke kun at være journalistikfag. Jeg havde blandt andet Lebanese Government and Politics, The Middle East in World Affairs og Creative Writing – fag der ikke direkte er journalistiske, men bidrager med deres egne kvaliteter ifm. det videre journalistiske arbejde.

Hele processen med LAU, både kontakt, registrering af fag og generelt praktiske ting omkring opholdet kan godt være ret besværligt. Processerne er ikke altid gennemskuelige og der er mange ting, der skal på plads. Dog skal alt nok ordne sig, og det er klart besværet værd! Beirut er en fantastisk by, der skal opleves. Det lyder kliché, men det er min erfaring, at de fleste, der tager til Beirut forelsker sig i byen og glemmer den aldrig igen. Jeg er allerede ved at planlægge min næste rejse dertil for at besøge de fantastiske venner jeg har fået under mit ophold. Libanon er et lille land, og det er derfor muligt at se stort set hele landet under et udvekslingsophold. Desuden har den nuværende økonomiske krise gjort at det er billigt som udefrakommende med fresh dollars at opholde sig i landet, selvom det er sørgeligt, men ikke desto mindre sandt. Det er også noget, der er værd at tjekke op på, inden du vælger Libanon som udvekslingsland! Den politiske situation er i højere og højere grad ustabil, og efteråret 2021 var usædvanligt fredeligt. I skrivende stund (januar 2022) er der udsigt til uroligheder, bl.a. ifm. det kommende valg i foråret, som kan udløse demonstrationer, protester og måske endda revolution. Også den økonomiske situation i Libanon er utroligt ustabil og valutakursen kan ændre sig fra uge til uge – nogle gange sågar i løbet af en enkelt dag. I efteråret 2021 var strømsituationen også en udfordring, der er nemlig langt fra strøm 24 timer i døgnet. Hvor jeg boede, var der strøm ca. 8/9 timer om dagen, hvilket er længe og fint til at kunne lade computer, telefon og eventuelle lamper op til hvad man skal bruge dem til. Mindre end det kan godt blive en udfordring ift. uni, da man jo skal bruge sin computer til det meste i den forbindelse.

Libanon er dog et utroligt smukt land og menneskene er søde, generøse og hjælpsomme. Landet er klart værd at tage til, på trods af de udfordringer det kan bringe, dog med forbehold for, at den politiske situation er nogenlunde stabil. Skriv endelig, hvis der er spørgsmål. Kh. Signe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *