IHECS, Bruxelles, Belgien

Af Katharina Lyster Ottosen, Kommunikationsstuderende

Bruxelles – byen med utallige øl, chokolade- og vaffelbutikker på rad og række og pomfritter på hvert et gadehjørne (og husk i øvrigt, at du ikke må kalde dem French fries!!). Jeg var så heldig at tilbringe fire måneder i dette slaraffenland, og hvis du overvejer det samme, så læs endelig med her for et par tips 😀

DET FAGLIGE:

Mit udvekslingssemester fandt sted i efteråret 2021, nærmere bestemt fra starten af september til slutningen af december. Det er derfor et rimelig kort semester, IHECS tilbyder, men der er stadig masser af luft i semestret ift. undervisning, opgaver og eksaminer! Jeg havde følgende fag:

  • Practice course: Photography
  • Practice course: Video
  • Vested Interest and Current Affairs
  • Gender Studies
  • Civic Engagement

Herudover startede jeg mit udvekslingsforløb med ”Welcome session and integration week” og ”French immersion week”, hvilket jeg synes gav en rigtig god start, både hvad angår kendskabet til byen og kulturen, men også rent socialt. Af de ovennævnte fag var jeg helt sikkert mest fan af Vested Interest and Current Affairs og Gender Studies, når vi snakker fagligt udbytte. Jeg fik en masse ny viden med hjem, og underviserne var rigtig dedikeret. Mine praktiske fag var en smule rodet, og her fik jeg desværre ikke et helt ligeså stort udbytte, som jeg gerne ville have haft – især ikke hvad angår video. Ønsker du generelt et stort fagligt udbytte og et udfordrende semester, så er Bruxelles nok ikke valget for dig – i hvert fald ikke hvis du vælger samme fag som mig.

DET SOCIALE OG BYEN:

Hvad angår det sociale, så kunne jeg ikke have drømt om bedre fire måneder! Jeg fik det internationale ophold, som jeg drømte om, og jeg mødte de skønneste mennesker fra stort set alle dele af kloden. Jeg havde valgt at bosætte mig i området kaldet Châtelain, i Ixelles, som jeg bestemt kun kan anbefale! Området er fyldt med unge mennesker, masser af barer og restauranter og så tager det ca. 30 minutter på gåben ind til IHECS. Det er generelt ikke noget problem at komme rundt i Bruxelles, for transportnettet fungerer super fint, og du kan købe et transportkort billigt gennem skolen! Men vil du tættere på ”bymidten” og IHECS, så kig i postnummeret 1000.

Selvom mange tror, at Bruxelles er en kedelig grå by, udelukkende bestående af parlamentsbygninger, så vil jeg gerne slå et slag for, at den er meget mere end det! Der er mange ældre, velholdte bygninger, flotte brostensgader og mange flotte monumenter samt parker. Jeg blev i hvert fald glædeligt overrasket, og jeg vender helt sikkert tilbage! Herudover skal du ikke lade dig skræmme af rygtet om det dårlige vejr, for min erfaring er, at det ikke er værre end i Danmark – men husk en paraply 😀 Udover charme har Bruxelles også en helt perfekt placering ift. at besøge omkringliggende lande og byer! Du kan nå Amsterdam, Paris og mange andre skønne steder på kun et par timer, og så koster det ikke særlig meget at komme rundt.

ET PAR SIDSTE TIPS PÅ VEJEN:

Besøg Brügge, tag på Plux (torsdagsbar HVER torsdag) og nyd godt af de mange madmarkeder!

Hvis du overvejer udveksling, så kan jeg KUN anbefale det – jeg har nydt (næsten) hvert sekund! Go’ tur hvor end du ender!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *