Kyung Hee University, Seoul, Sydkorea

Af Iben Valery, Journaliststuderende

Den korte version:

Ja, jeg kan rigtig meget anbefale dig at tage påudveksling påKyung Hee University i Seoul.

Den lange version:

De fire maneder jeg naede at opholde mig i den pulserende storby Seoul, blev jeg kun positivt overrasket.
Mit bedste rad er: forbered dig pået kulturchok, ekstreme mængder af kimchi, soju og Korean barbecue.

Seoul byder påliv, intensitet og travlhed, men er ogsåomgivet af bjerge og smuk natur. Påtrods af overfyldte metroer og vildt byliv, har jeg aldrig følt mig mere tryg, end da jeg boede i Sydkorea. Folk passer påhinanden, og vi oplevede aldrig, at nogen fik stjålet noget.

Pa madfronten, endte det med at vi spiste ude mindst en gang om dagen, eftersom det er lækkert, og man kan fået måltid helt ned til omkring 20 kr. Og bare rolig, hvis du ikke elsker kimchi allerede, så kommer du til det. Især fordi du nærmest får kastet det i nakken på restauranterne.

Selve Seoul har mange forskellige områder, der er værd at opleve med shopping, neonskilte, Street Food og K-pop. Men hvis man savner lidt afveksling fra storbyens larm, er der gode muligheder for at rejse lidt væk påen forlænget weekend for at se resten af Korea. Jeg var også selv et smut til Japan, da det kun ligger en to- timers flyvetur væk.

Skolen

Der er ikke mange journalistiske fag på engelsk, så medmindre ens koreanske sprogevner er rimelig veludviklede, må man tage andre slags fag. Men det er slet ikke så skidt, for det gjorde mig klog på andre områder, som jeg aldrig havde troet jeg skulle beskæftige mig med.

Det er den enkelte professor, der bestemmer, hvor meget ”attendence”, eksamen og fremlæggelser tæller i den endelige karakter, så det er meget forskelligt fra fag til fag, og for det meste kan man stadig få en udmærket karakter, hvis eksamen ikke går så godt, fordi der er andet, der tæller mere.

Eftersom DJMX ikke giver credit for sprogfag, tog jeg Korean Language som et ekstra fag, fordi jeg gerne ville lære lidt. Selvom det var udfordrende, behøvede jeg jo ikke at bestå, så det gjorde det lidt mere afslappet. Vi lærte at læse det koreanske alfabet og basic grammatik, som gør det lidt sjovere og nemmere at færdes, men man kan selvfølgelig også sagtens overleve uden.

I forhold til valg af fag, havde de ikke de nye fag klar til den deadline DMJX har sat. Her må man bare væbne sig med tålmodighed indtil det koreanske universitet sender information, og du må højst sandsynligt bede om kompensation til at aflevere fagvalg senere. Til gengæld er de søde og lynhurtige til at svare i Korea, hvis man har spørgsmål.

Som en del af udvekslingsprogrammet bliver man tildelt en koreansk ”buddy” af elevorganisationen IFCC. De tilbyder forskellige oplevelser og udflugter, hvor man kan være sammen med og møde andre udvekslingsstuderende.
Jeg var heldig at få en buddy, der var meget social og viste mig og de andre udvekslingsstuderende fede lokale restauranter og oplevelser, men det er selvfølgelig ikke alle buddies, der er lige engagerede.
Vi var ca. 15-20 udvekslingsstuderende + et par koreanske buddies, der i starten af semesteret besluttede at leje en kæmpe lejlighed i den næststørste by Busan, hvor vi boede i 5 dage og blev rigtig tætte. Selvom det kan virke uoverskueligt med ny kultur og nye mennesker, kan jeg anbefale at engagere sig i at møde de andre udvekslingsstuderende, da det gør hele opholdet så meget federe.

Accomodation

Jeg valgte at bo i et residence, der hedder URSeoul lige ved Seoul Station. Vi havde adgang til studieområde med gratis kaffe og fitness, så man fik noget for pengene. Selve området var ikke så spændende, men det lå centralt, når man skulle ud til andre områder af byen. Det var et sted, som Kyung Hee anbefalede, hvis man ikke ville bo på dormitory på campus. På dormet var der udgangsforbud, det var delt op i drenge og piger, og man måtte ikke have besøg. Det var nogle af de ting, der gjorde, at vi valgte det fra. På den anden side er dormet mega billigt, i forhold til der hvor vi boede, og oveni skulle vi også betale transport til og fra skolen hver dag.

Har man ikke lyst til at bo på campus eller at bruge mange penge på transport frem og tilbage, kan jeg anbefale at tjekke området tæt på skolen, da der er mange billige studieboliger her. Så alt efter hvor mange penge man har, og hvor meget man kommer til at blive generet af udgangsforbud, fordi man går meget i byen, måman prioritere. Personligt synes jeg ikke dormet virkede så slemt, og skulle jeg vælge om, havde jeg nok valgt at spare 14.000 kr. og bo der i stedet.

Good to know

  • –  Som vegetar vil jeg forberede andre ikke kød-spisere på, at det er noget nær umuligt at være vegetar i Korea. Men er du troende nok, kan det lade sig gøre!
  • –  Sydkoreas klima er ekstrem, så pak både den lange dunjakke (obligatorisk hvis du vil være med på moden), og det lette sommertøj.
  • –  Gør dig selv en tjeneste og lær det koreanske alfabet hjemmefra. Det er simplere end man lige tror, og mange ord er i virkeligheden bare engelske ord skrevet med koreanske tegn.
  • –  Spar penge op til to-go-kaffe fra Mammoth CoffeeDet bedste råd jeg kan give, er at springe ud i det. Hvis du ikke bryder dig om det, så er det jo kun et enkelt semester. Hvis du elsker det, så er det jo bare fedt, og du har fået en oplevelse for livet. Det var det i hvert fald for mig.Hvis du var i tvivl, inden du læste det her indlæg, så er du det ikke længere. Kyung Hee University venter på dig.

 

Du er mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller har brug for at blive lidt mere overtalt på ibmakuva@dmjx.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.