Studer film og TV på LUCA School of Arts

LUCA School of Arts er en kunstskole med flere forskellige kunsteriske linjer og flere forskellige campus, der reelt er forskellige skoler, der ikke har noget med hinanden at gøre. Jeg gik på de to campus der ligger i Bruxelles, hvor jeg havde en blanding af bachelor- og masterfag. På den ene skole (NARAFI) fokuseres der meget på det tekniske, hvilket var meget lærerigt for mig. Den anden skole (Saint-Lukas) er en mere traditionel kunstskole, hvor det kreative indhold sættes meget højt.

Når du starter bliver du en del af et samlet ERASMUS-hold, der blander folk fra de to campus. Dem er du sammen med den første uge og bliver introduceret bredt til de forskellige kunstneriske linjer og kunst i Belgien i det hele taget (litteratur, billedkunst, skulptur, film, animation, design, dans mm.)

Efter den første uge starter du så på din linje. Jeg havde audiovisuel kunst. I starten var der en hel del forvirring, fordi mine fag ligesom flere af de andre erasmus studerendes fag ikke var blevet fastlagt på forhånd. Så den første måned gik meget med at finde ud af hvor jeg skulle være hvornår. Da jeg havde fået et skema var der desuden ofte flere fag jeg skulle være til på samme tid. Jeg har snakket meget med skolen i Bruxelles om dette og de vil forsøge at gøre det bedre.

På NARAFI havde jeg faget kortfilm, der tog en hel del af min tid (nærmest al), men det var også meget lærerigt og en god vej ind i filmverdenen. Her var vi inddelt i otte filmhold, der hver skulle lave en kortfilm og skulle assistere en anden gruppe med deres kortfilm. Manusskriptet var stort set skrevet og tiden gik meget med de praktiske forberedelser til filmen (besøge forskellige locations, samle penge sammen, bygge decor, finde skuespillere mm.) samt forberedelser til ens egen funktion på settet (lyd, kamera, kameraassistent, DOP, producer mm.) Selve filmene skød vi i løbet af en uge, hvor man bor alle sammen (cirka 20 mennekser) sammen i nærheden af den location, hvor man filmer. Det er altså to gange en uge, hvor man bor på denne måde. Både med ens egen gruppe og med den assisterende gruppe.

Udover dette fag havde jeg fagene: Electronic news gathering, multicam, personal work assignment, documentary history og made in Belgium.

Det har været et meget lærerigt semester for mig og noget helt andet end jeg har været vandt til. Det har været super hårdt og super sjovt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.