London College of Communication

Af Astrid Fischer Nielsen (kommunikatør)

Jeg er netop hjemvendt fra et udvekslingsophold i London, hvor jeg studerede Media and Cultural Studies på London College of Communication.

London er en fantastisk storby med utallige kvarterer, restauranter, oplevelser og typer mennesker, og er derfor optimal hvis man ønsker et udvekslingsophold i en metropol. Der er en utrolig stor diversitet med mennesker fra hele verden som præger byen med hver sin kultur, men samtidig er man stadig tæt på Danmark med kun 1 time 45 min fly til København.

 

At bo i London

Det første og vigtigste man skal være forberedt på når man skal bo i London, er at det er dyrt. Meget dyrt. Især priser på husleje og offentligt transport er langt højere end i Danmark.

 

I forhold til bolig skal man overveje om man vil bo i student housing (en form for kollegie) eller om man vil leje et værelse. Jeg takkede ja til tilbuddet om at bo i student housing, da jeg på den måde var sikret en bolig fra start af. Huslejen var på omkring 760 pund om måneden, hvormed man fik et værelse med eget bad og toilet og et delt køkken, samt indboforsikring og internet.

 

Man kan også vælge at finde et sted når først man er kommet herover. På den måde kan man måske finde noget der minder mere om en lejlighed og som er en smule billigere, men man kan også komme ud for boliger med meget dårlig isolering, vandskader, fugt osv.

 

Fødevarer og restauranter har nogenlunde samme prisleje som i København, men man kan finde mange steder i London hvor man får mere kvalitet for pengene. At tage ud og spise og drikke pints på pubs er en stor del af kulturen, og er derfor noget man bør budgettere efter.

 

 

Fagligt indhold og fag

Undervisningen og skolen er meget anderledes end DMJX. Man har flere forskellige fag om ugen, hvoraf en stor del er forelæsninger. Det er op til én selv hvor meget man vil lære, og da der ikke er de store konsekvenser hvis ikke man møder op til timerne er der mange der vælger at blive væk. Derfor har man ikke på samme måde en fast klasse med et stærkt sammenhold.

 

Jeg havde fire fag i én samlet pakke, henholdsvis Workbased Learning, Traveling Cultures, Applied Studies – Tv Commercial, og Collaborative project.

Generelt set er niveauet en del lavere, især i de praktiske fag. Hvis man f.eks. har arbejdet bare en smule i film/tv-branchen eller lavet kortfilm, får man ikke meget ud af faget om tv-reklamer.

 

Traveling Cultures var et mere teoretisk fag, der krævede enormt meget læsning og filosofisk tænkning. Hvis man kan lide akademiske fag, er dette fag en god mulighed for at have noget lidt anderledes undervisning end på DMJX.

 

Formålet med Workbased Learning var at forberede de studerende til at komme ud på arbejdsmarkedet, og derfor var et praktikophold en del af faget. Det var en virkelig fed mulighed for at komme ud og opleve arbejdsmiljøet i London og hvordan mediebranchen fungerer i et andet land. Man skulle dog selv finde virksomhed og stå for ansøgningen, og der var ikke meget hjælp at hente fra underviserne, ud over kommentarer til ens CV og ansøgning.

 

Det største problem på uddannelsen var kommunikation mellem tutorerne/lærerne og eleverne, hvilket er en smule ironisk taget skolen navn i betragtning.

 

Det sociale

Det kan være lidt svært at lære folk at kende på skolen, netop fordi mange ikke møder op. Derfor kommer man hurtigt til at være sammen med de andre udvekslingsstuderende, da der bliver lavet nogle arrangementer for gruppen i starten af opholdet.

 

Vi endte dog med at møde nogle italienske piger fra en anden uddannelsesretning, da vi havde Collaborative Project. De havde boet i London i flere år, og på den måde fik vi nogle insider-kontakter, som vi endte med at opleve mange ting med. Man skal ikke regne med at komme til at kende en masse englændere, da skolen har studerende fra hele verden, og London netop er præget af en stor diversitet. Jeg lærte også en del at kende hvor jeg boede, hvilket er en stor fordel ved et kollegie.

 

 

Tips

  • Tag gode gå-sko med – man får gået rigtig meget, og det er desuden en god måde at spare penge på.
  • Hvis man hellere vil med offentlig trafik kan det betale sig at købe et student Oyster Card. Herved sparer man 30% på det månedlige travelcard (ubegrænset rejse).
  • Undgå tuben i peak (myldretid). Typisk mellem 16-19 i hverdagene. Tag hellere bussen hvis man skal et sted hen.
  • Undgå steder som Oxford St og andre turistede steder i weekenden. Det er umuligt at komme frem og tilbage.
  • Prøv mange forskellige restauranter – der er virkelig gode italienske, koreanske, cubanske, indiske og mexicanske steder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *