IHECS, Bruxelles, Belgien

Af Emilie Blytmann, Kommunikatør

 

I hjertet af Europa finder vi Bruxelles, hvor folk fra hele verden har slået sig ned. Bruxelles er mangfoldig, afslappet, fuld af liv og meget mere end grå, kedelige EU-bygninger. Her er en masse hyggelige gader, interessant kunst, markeder rundt om i byen alle ugens dage og torsdagsbar på pladsen foran parlamentet hver uge. Belgien er et forholdsvist lille land, og det er rigtig nemt at rejse rundt – hvilket man på ingen måde må gå glip af! Ligeledes er Paris og Amsterdam tæt på, og afstandene er ikke længere end en bustur mellem København og Aarhus.

 

Fagligt

IHECS er en god blanding af teori og praksis, og skolen minder på sin vis om DMJX. Man har mulighed for at få afprøvet en masse, eftersom fagene hver især kun udløser 5 ECTS. Jeg tog klasserne Théories de la Communication, Research and Case Studies in PR, Video and Television, Diving Into Investigative Journalism, Multimedia og Photography. Derudover fik jeg også lov til at følge et fransk sprogkursus. Vi har produceret en masse spændende indhold, haft nogle interessante fag og gode undervisere. Nogle klasser er primært for erasmusstuderende, mens andre er med IHECS’ egne studerende. Man kan desuden vælge fag på både engelsk og fransk. Arbejdsbyrden har dog været noget mindre end på DMJX.

 

Socialt

Det sociale har været noget af det bedste ved mit ophold i Bruxelles. De andre Erasmusstuderende har været super søde, og man knytter hurtigt nye venskaber. Erasmuskomiteen fra IHECS har været gode til at lave forskellige, hyggelige arrangementer, og vi har blandt andet været på hyttetur i Sydbelgien. Jeg har mødt folk fra hele verden og blevet så meget klogere på forskellige kulturer.

 

Bolig

Når man sidder derhjemme uden rigtig at kende den by, man om lidt skal kalde sit hjem, kan det til at starte med godt være lidt af en gåde at finde ud af, hvor man skal bosætte sig. Hvor er centrum, hvor er der bedst stemning, og hvor skal man holde sig langt fra? For mig var det lidt af et tilfælde, at jeg endte i bydelen Schaerbeek nordøst for centrum. Schaerbeek er et forholdsvis stort og mangfoldigt kvarter med mange dejlige, rolige og blomsterfyldte gader. Kvarteret er også et samlingssted for mange tyrkere, hvilket betyder, at gaderne altid dufter dejligt og er fyldt med lækre delikatesseforretninger. Schaerbeek er dog ikke det sted i Bruxelles, hvor flest studerende bosætter sig. Hvis jeg skulle afsted på ny, ville jeg forsøge at finde noget i området omkring Ixelles og Châtelain. Der er rigtig skønt, lækre markeder flere gange om ugen og bare lidt mere gang i den.

 

Værelserne i Bruxelles er ofte til at betale, og prislejet ligger typisk i den billige ende af et værelse derhjemme. Jeg fandt mit værelse på appartager.be, men der findes også et hav af boligsider på Facebook. På samme tid er Erasmuskontoret på IHECS rigtig behjælpelige, og der blev sendt en masse værelsesopslag ud på mail inden afrejse. Herudover ligger der også en del huse for danske unge rundt omkring i Bruxelles, hvor sammenholdet er godt, og der bliver afholdt en masse arrangementer.

 

I er meget velkomne til at kontakte mig på eeiblytmann@mail.dmjx.dk, hvis I har nogen som helst spørgsmål om byen, IHECS eller noget helt tredje.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *