Kyung Hee University, Sydkorea

Af Esben Drachmann, journalist

Højdepunktet fra mit ophold på Kyung Hee var uden tvivl det sociale. Og jeg tror, det gælder for de fleste af de andre udvekslingsstuderende. Det er der flere gode grund til, og jeg vil prøve at liste et par stykker.

Velkomsten var fremragende. Universitetet, som i øvrigt gør sig umage med at være internationalt, har en slags klub for koreanske studerende, der er udadvendte, taler godt engelsk og er interesseret i at lære udenlandske studerende at kende. Alle på udveksling får sig en ’buddy’ fra denne klub. Nogle er mere heldige med deres buddy end andre, men generelt har det været en stor hjælp og en måde at få sig et kæmpe netværk at trække på – både hos koreanerne og andre på udveksling. De arrangerer fester og andet kulturelt og socialt tam-tam, så selvom man ikke lige svinger med sin buddy, kan man hurtigt finde sig andre lokale at hænge ud med.

Campus er utrolig smukt og inspirerende. Området er et fedt sted bare at hænge ud på en plæne med en omgang koreansk delivery food foran de majestætiske bygninger i selskab af nye venner fra samtlige verdensdele. Selv mod slutningen af semestret opdagede jeg nye fascinerende områder på campus, jeg ikke havde set før. På/nær campus er der tre forskellige kollegier, hvor langt de fleste udvekslingsstuderende bor, og det skaber en nærhed, at alle er så tæt på hinanden, og man kan mødes spontant i løbet af få minutter efter lidt skriveri på KakaoTalk, (koreanernes foretrukne app).

Området omkring campus er præget af hyggelige coffee shops og restauranter med hver deres speciale i koreansk, kinesisk eller japansk gastronomi.  Maden er fantastisk og til at betale sig fra. Det er ikke unormalt at spise både frokost og aftensmad ude sammen med andre, og det er med til at skabe et miljø, hvor der altid er noget at lave og mennesker at være sammen med.

Bliver man træt af lokalområdet omkring campus, er det nemt at hoppe på et metrotog og tage ud og opleve Seoul, som er en af verdens største byer. Det er sikkert at færdes overalt også om natten, så selvom byen er gigantisk, er der ikke grund til utryghed. Folk stoler så meget på hinanden, at koreanerne ofte efterlader deres værdier  liggende frit fremme uden opsyn, da der alligevel ikke er nogen, der stjæler.

Er der brug for luftforandring fra den til tider forurenede megaby, er Sydkorea heller ikke større, end man kan rejse rundt i landet på weekendture, og det er nærmest til grin, så billigt det er at flyve en tur til Japan.

Fagligt er universitet på et højt niveau, men der er meget udenadslære i eksamenerne, og professorerne er ikke alle lige engagerede, men jeg var selv heldig med mine.

Jeg kan anbefale alle de tre fag, jeg tog. Political Communication, Foreign Policy Analysis og Politics & Strategy. Alle havde engagerede koreanske professorer, der talte godt engelsk. Alle fagene var relevante for journalistik.

Sidst vil jeg nævne, at Sydkorea også er et godt sted at møde studerende fra Asien generelt. Koreansk popkultur (film, tv og musik) er uhyre populært i Asien, og det er lidt af et samlingspunkt for studerende fra Kina, Japan og i lidt mindre grad Sydøstasien. Jeg har især fået gode venner fra Kina, og det har lært mig ufatteligt meget om et land, som jeg troede, jeg vidste noget om før.

Så tag afsted, hvis du gerne vil have gode venner fra andre kulturer og opbygge et stort netværk, som uden tvivl kommer dig til gode senere i livet.

Andet: Lær det koreanske alfabet – gerne hjemmefra. Det er overraskende let, og det gør livet en del mere enkelt, da du ofte støder på engelske ord skrevet med det koreanske alfabet. Du vil opdage, at de mystiske tegn faktisk bare staver til ”caffe latte” eller ”cheeseburger”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *