University of Missouri

Af Anders Bindesbøll Petersen (journalist)

Et udvekslingsophold på Mizzou er for;
Dig, der gerne vil have en hverdag og opleve ånden i en amerikansk college by.
Dig, der tænder på collegesport, cheerleadere og American Pie stemning.
Dig, der rent faktisk vil have et fagligt udbytte af din udveksling.

Får du udvekslingspladsen på Mizzou, kommer du til at bo i en rigtig college by.
Universitetet er skide fedt, omgivelserne på universitet er super smukke, faciliteterne er alt for fede, og der er barer i hobetal lige i nærheden.
Du vil se store fraternity og sorority houses og komme til red cup parties.

Derudover er der et fedt sportsmiljø med et kæmpe træningscenter, sportshaller, lækre boldbaner og store stadions.
Der sker altid noget på campus, så man bør aldrig kede sig.
En ting jeg dog vil nævne er alderen. Langt de fleste af dine medstuderende vil være mellem 18-22. Jeg var selv 25 år, da jeg var derovre – og jeg skulle nok ikke have været ældre.
Samtidig vil jeg sige, at selvom byen rummer 100.000 mennesker, så er der på ingen måde storbystemning eller cafeliv, så hvis den slags betyder meget for dig, ville jeg ikke vælge Mizzou.

Lad mig slå fast, at det ikke fagligt er en kæmpe udfordring at gå på Mizzou. Det er det vist ikke rigtig på nogle partneruniversiteter – fordi man som udvekslingsstuderende fra Danmark med sin praktik i ryggen har en del mere erfaring end sine medstuderende.
Alligevel var der mulighed for særdeles kvalificeret undervisning på Mizzou, fordi skolen igen og igen bliver kåret til USA’s bedste journalistuddannelse.
Skolen har sin egen Radio- og Tv-station, aviser og magasiner – så der er rig mulighed for en masse hands on.
Mit indtryk var dog, at der hvor læringskurven var højest var uden om disse nyhedsplatforme – men derimod i dokumentarjournalistikken eller i de mere nørdede teoretiske fag. Med andre ord de praktiske nyhedsfag bliver meget nemme.

En utrolig gave ved opholdet på Mizzou er et par, der hedder Tim og Paula.
De er et par midt i 40’erne, der gennem 7 år har taget imod danske journaliststuderende. Det er en slags værtsfamilie, som man ikke bor hos. De tilbyder derimod en masse ture, sportsarrangementer, masser af fest og en fed omgangskreds. Det er egentlig ret svært at forklare. De skal opleves. En ting kan man i hvert fald sige: De er en skøn kontakt ind i amerikansk kultur.

Generelt så er folk i midtvesten super imødekommende. Det er helt normalt, at du bliver snakket til i supermarkedet, i bussen og generelt hvor du færdes.
Det er befriende og inspirerende på samme tid.

Det lækre ved Mizzou er også, at der typisk er en lejlighed med alt hvad der tilhører, der går i arv fra semester til semester. Det er virkelig lækkert.

Jeg vil også nævne, at Missouri ikke er den mest eksotiske stat i USA. Der er fede selvfølgelig fede steder, men ikke noget du tager bussen til.
Jeg købte mig en bil som det første derovre. Du kommer langt for 10.000. kroner
Jeg var taget til Missouri cirka 40 dage før studiestart og tog derfra på roadtrip til Yellowstone, Canada, hele vejen ned langs den amerikanske vestkyst. Indover til Las Vegas, Grand Canyon og den slags, inden jeg kørte tværs over tilbage til Missouri. Det kan varmt anbefales at gøre noget lignende inden eller efter skoleopholdet.

Har du spørgsmål til mit udvekslingsophold, så er du velkommen til at kontakte mig på 28 25 14 05 eller abin@dr.dk / anders_bindesboll@hotmail.com

De bedste hilsner
Anders Bindesbøll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *