Universitat Abat Oliba CEU, Barcelona

Af Martin Gottschalk Rasmussen (journalist)

Fagligt: Universitetet tilbyder mange fag på engelsk, hvor man i de første to uger kan få lov til at følge forskellige fag, inden man endeligt skal beslutte sig. Niveauet og kvaliteten varierer meget, ligesom der også er stor forskel på de medstuderendes alder, som på nogle førsteårs-fag er helt ned til 18 år. Jeg fulgte følgende fem fag:

Communication: Et teori-tungt fag, hvor man får en introduktion til de basale begreber inden for kommunikation og perspektiverne for udviklingen af den.

Political Science: En form for grundkursus i de største og vigtigste politiske styreformer og funktioner.

Graphic Design: Et fag, hvor man får øjnene op for den visuelle formidlingen og lærer at anvende et designprogram, så man selv lærer at lave forskellige infographics.

Cinema & Culture: Her lærer man udviklingen inden for biografhistorien samt den kulturelle indflydelse på film og omvendt.

Information Enterprise: Hvordan skaber man en succesfuld virksomhed? Det får man svaret på i dette fag, hvor man også selv arbejder med sin egen virksomhed og sig selv.

Generelt er jeg tilfreds med mit faglige udbytte af fagene, der alle er relevante i forhold til journalistuddannelsen. Undervisningen har været særligt god i faget Information Enterprise, hvor underviseren fra USA, Jenifer Johnson, virkelig forstår at formidle sin viden på en interessant og stimulerende måde. Omvendt har jeg haft de største frustrationer med Graphic Design, hvor vi midtvejs i forløbet har skiftet underviser, hvilket ødelagde meget. Og så overraskede faget Cinema & Culture i forhold til den store arbejdsbyrde, som var på niveau med fag med 6 ECTS-point – på trods af, at det kun er 3 ECTS. I Cinema & Culture og Political Science har underviserne desuden været utrolig langsomme med tilbagemeldinger på karakterer/afleveringer, som vi efter flere måneder stadig ikke har fået svar på.

Socialt/Kulturelt: Studiet tilknytter dig en ”Buddy” fra studiet, der hjælper dig med praktiske ting og får dig godt integreret fra starten. Det har været en virkelig god ordning, der ud over at have givet mig et godt bekendtskab også har givet mig en indsigt i de ’lokales’ hverdag og kultur. Sammen med de andre buddies har de været utrolig flinke til at invitere os med på udflugter, som ikke var arrangeret af studiet, der også har nogle ture. Det kan også anbefales at melde sig til fodboldholdene på studiet, hvor jeg havde glæden af at spille sammen med to hold en gang om ugen, hvilket for mig også er en af de bedste måder at få nye bekendtskaber og øve sproget.

– Og tag nu ind og se FC Barcelona, når du er her. Verdens bedste fodboldhold. Punktum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *