Hogeschool Utrecht

Af Nanna Victoria Kvist (kommunikatør)

En aarhusiansk oplevelse i Holland

Skolen: Skolen er placeret i udkanten af Utrecht, hvilket vil sige omkring 5 km væk fra centrum. Heldigvis er det let at komme rundt i Holland pga. deres flade terræn og gode offentlige transport. Jeg boede cirka 6 km væk fra skolen, og det tog mig hver dag ca. 15-20 minutter at cykle til skole ( Og jeg er bestemt ikke en kandidat til den gule trøje).

Miljøet på skolen er meget samarbejdsorienteret og internationalt, og man skal derfor ikke være bange for at blive fanget i en situation, hvor man ikke kan forstå hinanden.

Et skoleår på HU er inddelt i Blokke (A,B,C,D) hvoraf man har tre fag på hver. (Hvert fag tæller 5 ECTS).

Det, man skal være opmærksom på, er, at man som udvekslingsstuderende har mulighed for at vælge fag, som er fra forskellige årgange. Jeg kom fx til at vælge nogle fag fra første semester, hvilket ikke levede op til min forventning i forhold til niveau. Dette kan også have noget at gøre med, at mange af eleverne er mellem 16-18 år, når de starter på HU. Heldigvis er den internationale koordinator meget samarbejdsvillig i forhold til skiftning af fag, og det er derfor ikke et problem, hvis man gerne vil skifte (Husk dog: at kontakte DMJX og få deres samtykke).

Undervisningsformen og måden at arbejde på er meget sammenlignelig med DMJX, hvilket for mig har været en fordel. Dog synes jeg, at man som studerende på HU er en smule mere selvstændig i forhold til selv at få dannet grupper, lavet sine ting og i forhold til forberedelse til de enkelte lektioner.

Fag: De fag, som jeg har haft på min udveksling, har primært været inden for den interne kommunikation. Jeg har haft:

·       Online Magazine

·       Communication Consulting

·       Management Consulting

·       Creative and professional writing

·       Corporate Communication

·       Diversity skills

Jeg har været rigtig glad for alle fagene, og de har på hver sin måde været med til at give mig nye perspektiver på selve kommunikationsfaget. Dog levede faget Diversity skills ikke helt op til mine forventninger, da det var et førsteårs fag og meget basis og niveauet relativt lavt. Jeg ville derfor ikke tage dette fag igen, hvis jeg skulle vælge om.

Det sociale: Der er rig mulighed for at være social i Utrecht. Mange valgte at tilmelde sig ESN eller Buddygodutch, som er organisationer, der tilbyder et væld af forskellige oplevelser, sammenkomster og fester. Jeg oplevede dog, at der var meget fokus på alkohol og fest, men hvis man er til det, så er disse organisationer lige i øjet. Selv var jeg heldig at møde andre personer uden om organisationerne. Dette er der rig mulighed for i Utrecht, da det er en af de største studiebyer i Holland. Man skal ikke være bange for at tage til Utrecht alene (Hvilket jeg gjorde), for der er virkelig gode muligheder for at møde nye mennesker her, og folk er meget åbne.

At finde et sted at bo: At finde et sted at bo kan være svært i Utrecht, og jeg vil derfor anbefale, at man begynder at kigge i god tid.

Skolen har et samarbejde med SSH, som er en student housing organisation – jeg har kendt en del personer som har fået sit værelse igennem dette , og meningerne herom er meget forskellige. Nogle er vilde med det sociale liv (Man bor som regel 12 personer pr. lejlighed). Andre har oplevet det som for meget. Det skal dog siges, at forholdene er relativt ringe, og man er til tider 12 personer om ét bad og ét køkken, og mange, som bor i SSH, vil gerne feste (også om mandagen). Derfor vil min anbefaling være: Køb nogle gode ørepropper og sovemaske, så er du beredt.

Selv fandt jeg mit værelse igennem Facebook på sider som ”Housing in Utrecht”, ”Kammer Utrecht”, ”Roomates Utrecht” osv. Jeg var heldig at finde et værelse i Centrum, hvor jeg boede sammen med to andre piger. For mig fungerede dette fint, fordi jeg både havde muligheden for det sociale, men også for at lukke døren.

Priserne på værelserne varierer meget i Utrecht, og man kan være heldig at finde noget til 300€, eller mindre heldig og finde noget til 600€. Dog vil jeg sige, at man ikke skal give mere end 500€. Derudover vil jeg sige, at det kan være en god ide at få en kontrakt med din udlejer. Jeg har hørt et par historier om nogen, som blev smidt ud eller aldrig fik det værelse, som de lovede, men blot almindelig sund fornuft kan også komme dette til livs.

Byen: Byen er fantastisk og rummer stort set noget for alle. Alt fra High Street stores til arkitektoniske oplevelser. Utrecht er en meget smuk by og bliver af mange kaldet ”Lille Amsterdam”, fordi den også har kanaler, som løber igennem byen. Hvis jeg skal sammenligne den med noget hjemmefra, ville det bestemt være Aarhus. Atmosfæren i butikkerne, cafeerne og menneskerne, som man møder, er som at rende rundt i Latinerkvarteret.

Mine bedste tips: Et af mine bedste tip er ALTID at købe dine grøntsager, nødder og frugter på Canalstraat. Dette er et tyrkisk område, som oser af spændende ingredienser og krydderier. Det bedste af det hele er dog, at det er hammerbilligt.  Man kan let slippe 5€ og komme hjem med tre bæreposer fuld a lækre sunde (og usunde) overraskelser. Derudover laver de også den bedste kylling kebab på disse kanter.

Mit andet tip vil være: Anskaf dig en brugt og grim cykel og en KÆMPE kædelås så hurtigt som muligt! Disse kan købes på enten forskellige Facebooksider eller i diverse cykelbutikker, men betal ikke mere end 100€. Derudover kan de også købes af forskellige mystiske typer omkring kl. 21-22 på diverse gadehjørner, men dette vil jeg bestemt ikke anbefale.

Derudover lås ALTID din cykel fast til noget, ellers er den væk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.