Monash University, Melbourne

Af Birthe Willumsgaard Pedersen (kommunikatør)

Australien og ikke mindst Melbourne er et fantastisk sted at bo. Jeg følte mig hurtigt hjemme blandt højhuse, palmer og streetart. Melbourne er en af Australiens mest multikulturelle byer, hvilket også giver byen en helt særlig charme. Melbourne CBD (centrum) er fyldt med cafeer, butikker og små laneways med streetart, men går du blot 2 km udenfor CBD kommer du til fantastiske grønne områder og parker, samt stranden er kun 15 min væk med tramen.

Det faglige: På Monash University fulgte jeg 4 fag på henholdsvis Caulfield og Clayton campus:

  • Exploring contemporary Australia (ATS1259)
  • Communications and cultures in the global era (ATS2250)
  • Communications and media studies: Contemporary debates (ATS3732)
  • Introduction to social behaviour (ATS1262)

Jeg vil anbefale, at man vælger at tage så mange fag som muligt på Caulfield, da det kun ligger omkring 15-20 minutter i tog fra Melbourne CBD, hvorimod Clayton ligger omkring en time væk. Jeg gik i skole 3 dage i ugen – 2 dage på Clayton og 1 på Caulfield.

Vær opmærksom på, at de Australske studerende starter tidligere på Universitetet, end vi gør i Danmark, dermed vil en del af dine medstuderende være yngre end dig, især hvis du vælger 1. og 2. års fag.

Det praktiske: Jeg havde valgt at booke et værelset gennem ”Semester i Australien”, som udlejer lejligheder til udvekslingsstuderende, som skal studere ét eller to semestre i Australien. Lejlighederne er møbleret og udstyret med alt du skal bruges i løbet af semesteret, så lejligheden står klar til at flytte ind i, når du ankommer. Semester i Australien tilbyder at hente dig i lufthavnen og der står en klar til at tage imod dig i lejligheden. Derudover får du en velkomstpakke med informationer om byen, et MYKI-card (rejsekort til offentlig transport) og hvis du hjemmefra har bestilt et SIM-kort gennem dem, så ligger det også klar til dig, når du kommer.

Så hvis du ikke ønsker at bo på hostels de første par uger af dit ophold, så er dette en rigtig god løsning. Jeg vil klart anbefale det, og selvom det måske er lidt pricy, vil jeg sige, at det er alle pengene værd. Hvis du dog hellere vil finde et værelse, når du kommer derned vil jeg anbefale at komme en uge eller to før introugerne begynder, da det kan være stressende at skulle finde bolig samtidig med at du skal bruge tid på at lære de andre studerende at kende.

Jeg vil dog anbefale at takke nej tak til at bo på campus, da du kommer til at bo på Clayton, som ligger 1 time fra Melbourne, plus du kommer til at bo med mange unge studerende, som lige er flyttet hjemmefra.

Jeg købte et Australsk SIM-kort fra AMAYSIM, som jeg var rigtig godt tilfreds med. Jeg havde et ’Pay as you go’-abonnement, hvor du blot betaler for det du bruger og derudover havde jeg 1 GB data for omkring 10 dollars (ca. 50 kr.) i måneden.

Husk en varm trøje til de første par måneder – Australiens vinter kan nemt kommer under 10 grader i Melbourne. Men til gengæld bliver vejret rigtig dejligt fra omkring oktober.

Det sociale: Inden studiestart er der to ugers introforløb til skolen, fagene og ikke mindst en masse sociale arrangementer. I den første uge er det udelukkende udvekslingsstuderende der er med til arrangementer og derfor er der gode chancer for at få sig en masse nye bekendtskaber. Jeg blev medlem af Monash Exchange Club, som arrangerer fester, events, pubcrawls, osv. for udvekslingsstuderende. Derudover er der mulighed for at få en Buddy, som man kan spørge om alt lige fra skolerelaterede spørgsmål til hvor det er godt at gå i byen.

På Monash er der mulighed for at blive medlem af mange forskellige klubber, der er lige fra sportsklubber til religiøse klubber – alt for enhver smag. Dette er også en mulighed for at møde andre studerende.

Hvis du har spørgsmål om Monash University eller Melbourne, så er du velkommen til at kontakte mig på birthewp@mail.dmjx.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *