San Fransisco State University

Af Emil Byskov (kommunikatør)

Lad mig slå det fast: Fem måneder under den californiske sol med mødepligt på SFSU bliver de bedste fem måneder, du kan forstille dig. Uddannelsen er middelmådig, men de oplevelser, der omkredser den, er outstanding!

Nedenfor har jeg forsøgt at liste nogle råd, som jeg gerne selv ville være fortalt henholdsvis før afrejse, ved ankomst og under opholdet.

Før afrejse

Før du rejser mod Vestkysten, vil jeg dele nogle praktiske råd med dig.
Du skal skrive ’legatsøgning’ med store bogstaver øverst på din to do-liste. Mange attraktive steder lukker tidligt for deres ansøgningsfrist, så kom i gang asap! Det er en god idé at bruge legatbogen og legatnet. Selv kan jeg anbefale Nordea Fonden, Den fynske bladfond, Tuborgfondet, Kommunikation & Sprog og de legater, der kobler sig til dit fødested. Der er gode (og nødvendige) penge at hente, så afsæt tid til at få skrevet en killer ansøgning.

Råd nummer to til pre-rejsen må være, at finde sammen med nogle af de studerende, der skal af sted sammen med dig. Det giver et stort overskud at være flere af sted de første dage, da det kan være tungt og hektisk at deltage i den store boligjagt derovre. Til boligmarkedet skal det siges, at San Francisco har USA’s dyreste husleje, så forvent minimum at smide 5.500,- i den pulje.

Tredje råd er at bestille en flybillet minimum to uger før studiestart. På den måde giver du dig selv tiden til at søge en lejlighed, som du kan blive glad for gennem fem måneder. Boligmarkedet er et kaos derovre, det er en krigszone. Det er en god idé, at gøre sig klar om VIL have dit eget værelse, eller om du kan dele. Langt de fleste vælger sidste løsning, da det er markant billigere. Det bliver også hurtigt et spørgsmål om, hvor centralt du vil bo. Jo tættere på byen, desto dyrere – men samtidig også desto federe en oplevelse.
OG med et par uger til studiestart, giver du dig selv tiden til at tage et roadtrip langs Highway 1, så du kan få indfriet en smule af den rejselyst, alle ankommer med, inden det er tid til at give studiet fokus.

De første dage

 • Køb et ClipperCard
  – Et ClipperCard giver dig for 65$ ubegrænset adgang til den offentlige transport (metro og bus) i en hel måned. Den offentlige transport er meget velfungerende, og Muni M (metro) går direkte ud til skolen.
 • Få et amerikansk nummer
  – Køb et amerikansk sim-kort, så du hurtigt kan komme i kontakt med din kommende udlejer og byens øvrige beboere. Du SKAL vælge AT&T, som udbyder. De står for den utvivlsomt bedste dækning til 40-50$/mdr.
 • Skyd boligjagten i gang
  – Boligmarkedet er barsk, men jo før du kommer i gang, jo bedre. Log-in på Craigslist og kig hundredvis af annoncer igennem. Men skynd dig, boligerne bliver revet væk! Du kan med fordel gå til åbent hus events, da du derved kan orientere dig om bydelene for at se, hvilken der passer netop til dig.
 • Opret en amerikansk bankkonto
  – Mange udlejere kræver, at du kan betale igennem en amerikansk konto, hvilket samtidig sparer dig for det høje gebyr, som danske banker snupper hver gang du hæver. Du kan oprette en gratis konto i de fleste banker, men skolen har en helt særlig US Bank, hvor du altid kan få vejledning og hjælp til økonomien. Det er et klart førstevalg fra min side.
 • Lej dine studiebøger
  – Du kan med fordel leje dine studiebøger. Det kan du enten gøre på skolen eller hos Amazon, der har nogle utrolig gode tilbud.
 • Hent Uber og Lyft
  – Uber og Lyft er private taxi-chauffører, som du kan bestille via deres tilhørende app. Det er rigtige San Francisco-initiativer, der giver dig mulighed for en sjovere og billigere taxi-tur. Begge tjenester tilbyder nye kunder én gratis tur!

Under rejsen

Jeg vil ikke være alt for belærende på dette punkt, da det er min klare vurdering, at det er meget sjovere og mere lærerigt selv at gøre sig sine erfaringer. Derfor vil jeg ikke præge dig i retning af hvad du SKAL opleve eller prøve. Prøv det hele. Giv det hele en chance. Vi sagde til os selv ved ankomst, at vi de første to måneder kun måtte sige JA til de muligheder vi fik for nye oplevelser. Det gav os nogle skæve, skøre og unikke erfaringer, som jeg aldrig vil glemme.

Gør dig selv samme tjeneste!

Leave a Reply

Your email address will not be published.