University of Amsterdam

Af Marie Torp Christensen.

FAGLIGHED I EN AF EUROPAS HYGGELIGSTE BYER

”Du siger til, hvis min røv bliver helt flad – ikk?”. Min veninde grinede og svarede ”lige over”. Jeg tror aldrig, at jeg har læst så meget i mit liv, som på mit udvekslingssemester. Men det er har ikke gjort noget, for jeg har specialiseret mig i lige det, som er allermest interessant.

Amsterdam er nok en af Europas smukkeste byer. De kilometerlange kanaler, de gamle huse og smalle gader. Det er næsten umuligt ikke at bumpe ind i et hyggeligt kvarter – især, hvis man lige bevæger sig lidt væk fra de helt store pladser. Og midt i den gamle bydel ligger størstedelen af University of Amsterdam.

Kurser før by

Hver morgen cyklede jeg gennem Amsterdams smalle gader for at komme i skole, i frokostpausen sad jeg med benene ud over kanten og langs kanalerne. Men meget af min tid foregik også på læsesale med en kaffekop i hånden. Jeg valgte University of Amsterdam som destination på baggrund af deres kursuskatalog og ikke lokaliteten i verden. Heldigvis fik jeg en ny yndlingsby med i købet af fagpakken.

Bedre forståelse for verden

Jeg valgte fagene Introduction to Development Studies og Introduction to Conflict Studies. Begge fag, som jeg varmt vil anbefale, hvis interessen er den vej. Selvom, jeg har arbejdet med udviklingslande og fattigdomsbekæmpelse i min praktiktid gav Introduction to International Development mig et historisk, teoretisk og emnemæssigt indblik i de større tanker både bag udvikling og i det politiske spil. Introduction to Conflict Studies var mere et long-shot. Det viste sig hurtigt, at det var det helt rigtige valg. Kurset har givet mig en meget større forståelse for de samfundsmæssige strukturer, som leder til konflikter, derudover beskæftiger kurset sig også med alle dele af en konflikt fra optrapning til militære interventioner.

Gældende for begge kurser er, at de fylder 12 ECTS. Det indebærer en forelæsning om ugen, samt en klasseundervisningsgang hver uge, samt en midtvejs- og en sluteksamen. Og selvom, at begge fag krævede meget af min tid, så ville jeg ikke have været dem for uden.

Den er ikke flad

Hvis du vælger Amsterdam som din udvekslingsdestination skal du være forberedt på, at læse og sidde godt på røven. Men der er også plads til at gå ud og nyde byens mange fede undergrundssteder, lede efter lopper om lørdagen og spise pomfrits og friturestegt ost med dine nye venner. ISN Netværket i Amsterdam er meget udviklet, de holder fester hver onsdag, nogle gange også om lørdagen, samt arrangerer ture til resten af Holland. Derudover er det dem, som arrangerer introduktionsugen inden studiestart, som jeg stærkt vil anbefale at deltage i, da den giver mange bekendtskaber hurtigt og lige fra starten.

Min røv er ikke blevet flad af at være på udveksling, men min viden er blevet større og mere kritisk, og så har jeg fået nye venner og en masse gode oplevelser med mig hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *