Min tid på Tel Aviv University!!!

Af Lærke Kobberup, journaliststuderende

Jeg kan simpelthen ikke anbefale den her by nok. Jeg var i starten lettere nervøs ved at være så langt hjemmefra, men dette sted overbeviste mig hurtigt om, at det klart var det rigtige valg. Den udadvendte attitude fra alle jeg mødte og den varme og hurtige kultur, fik mig til at blive tryllebundet af dette sted.

Nu skal jeg dog ikke misforstås. Israel er et kompliceret land, og jeg havde mine egne moralske komplekser med at være en del af dette samfund. Men for mig er det vildt spændende at få lov til at opleve et land, som så mange har så svært ved at forstå. Jeg er stadig ikke sikker på at jeg forstår landet fuldstændig, men det indblik jeg fik ved at bo der i 5 måneder, hjalp mig helt klart på vej.

Så, selve undervisningen kommer til at ramme en lige i ansigtet, når man kommer. Grundet omregningen skal man som DMJX tage 2-3 fag mere end alle andre udvekslingsstuderende, og det kan godt virke meget hårdt i starten. Jeg var meget frustreret, men når man fandt ud af, hvilke fag der var de vigtigste for én, blev det gevaldigt nemmere. Jeg vil sige, at det ikke er super svært at bestå fagene, og da man ikke tager sine karakterer med hjem, kan man vælge at fokusere på de fag der giver mest mening for én, og så bare dukke op til de andre.

De tilbyder ikke særlig mange journalistiske fag, men de tilbyder en masse om historie, politik og religion i landet. I starten var jeg træt af dette, men jeg må indrømme, at jeg nu virkelig sætter pris på, hvor meget jeg lærte om dette land og dets kultur mens jeg var der. Dette havde jeg aldrig fået lært, hvis ikke jeg havde været nødt til at tage disse fag. Desuden supplerede jeg det med et “creative non-fiction” skrivekursus. Dette kursus er fantastisk, og det lærer virkelig en at få sine omgivelser med, når man skriver,

Jeg boede personligt ikke på kollegie, og jeg hører både godt og dårligt om det. Jeg kender folk, som fandt deres bedste venner der, men det er dog ret langt væk fra selve Tel Aviv by. Jeg boede i bydelen Jaffa. Jaffa er mit yndlingsområde i Tel Aviv, og jeg vil på det kraftigste anbefale at finde et sted at bo enten der eller i området “Florentine”. Jeg selv købte en cykel og cyklede til uni hver dag. Busserne er dog også billige, så det er klart også en mulighed.

For at opsummere: Tel Aviv er en unik mulighed for at opleve en kultur som er meget svær at forstå, og møde et folk som på trods af forestillinger er meget åbne og imødekommende. Jeg fik desuden også muligheden for at rejse til både Jordan og Sinai, hvilket jeg også vil anbefale, nu når man er i området. Hov, ja og Vestbredden selvfølgelig! Ramallah er et must.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *