Udveksling i Dublin, Technological University Dublin (TUD), Irland

Af Nynne Lehbert, journaliststuderende

Kan du lide Guinness, så er Dublin byen for dig! Og kan du ikke, så skal du nok få et skideskægt ophold alligevel. Det havde jeg! Dublin er en så fed by – om end jeg synes, den var lidt grå og småsørgelig at se på i starten. Det blev heldigvis gjort til skamme meget hurtigt! Dublin ér grå, men alt andet end sørgelig.

Et kæmpe plus er også Irlands fantastiske natur! Vælger du at rejse til Dublin, så må du ikke snyde dig selv for weekendture ud i landet.

Skolen, TUD
Dublin minder på mange punkter om Danmark, og på andre punkter slet ikke. Her er universitet et af dem. Inden jeg ankom, vidste jeg ikke præcis, hvilke fag jeg skulle have/kunne vælge, hvorfor jeg også søgte forhåndsgodkendelse et par uger inde i opholdet. Jeg var meget frustreret og hammerusikker på det hele, fordi jeg oplevede en utrolig langsom kommunikation med Technological University Dublin (TUD), som betød, at jeg først blev orienteret om alt det praktiske et par uger inden ankomst. Som det jo så ofte gør, så gik det hele fint – og da jeg først ankom, var alle SÅ søde og hjælpsomme. En uge før den rigtige undervisning var der en introuge for alle udvekslingsstuderende, som foregik over ZOOM. Kun én dag skulle vi møde fysisk op nogle timer på skolen. Det vil jeg klart anbefale, at man deltager i. Det var her, jeg fik kontakt med mange af de udvekslingsstuderende, jeg endte med at være meget sammen med resten af semestret. Allerede den første skoledag fik jeg et møde med min kontaktperson, hvor jeg fik mulige fag præsenteret.

Jeg havde seks fag, hvoraf fem af dem var en del af journalistuddannelsen på TUD. Gode og spændende fag, og jeg oplevede ikke niveauet som sværere end i Danmark, tværtimod. Jeg gik også kun i skole et par timer om dagen. Til gengæld, så skulle vi lave flere afleveringer end vi er vant til fra DMJX.

Jeg valgte et fag, ”Irish Cultural Studies”, som kun er for udvekslingsstudenter. Det er helt klart et fag, jeg vil anbefale at tage. Du møder en masse andre udvekslingsstuderende, og det er en fed måde at lære om landet. I de fem andre fag, var jeg sammen med en fast klasse (ligesom vi kender det fra DMJX), hvor jeg var den eneste udvekslingsstudent. Det var superfedt, for da lærte jeg helt automatisk en masse irere at kende. De var alle så søde, og jeg blev virkelig taget godt i mod. Det blev til mange kaffe- og øldates i løbet af semestret.

Bolig
Boligsituationen i Dublin – ja, egentlig hele Irland, er temmelig op ad bakke. Der er boligkrise, som betyder, at det er svært at finde en ledig bolig. I hvert fald en, man kan betale sig fra. Der er superfine kollegier, lejligheder og værelser, så det kan sagtens lade sig gøre. Bare hold tungen lige i munden, da der er rigtig mange scammere i Dublin. Jeg selv boede på et vandrehjem i starten af mit ophold, og så fandt jeg et kollegieværelse efter en lille uge. Hvis du vil booke hjemmefra, så vil jeg anbefale, at du undersøger de steder, som TUD samarbejder med. Du skal blot være ude i god tid, det er i virkeligheden nok mit allerbedste råd.

Det skal nok gå!
Irland er et dejligt land, og Dublin er en fantastisk by. Meget godt kan man sige om irere, men stress – det får de ikke. Og det er jo dejligt, men jeg blev udfordret på min tålmodighed. Med det vil jeg sige: Fortvivl ej, det skal nok gå! De arbejder bare ikke i samme tempo, som vi nok er vant til fra Danmark. At tage på udveksling kræver monstermeget tålmodighed, og det kræver også, at du er klar på, at der er en masse papirer/dokumenter, der lige skal kigges på. Hvis noget driller, du oplever dårlig kommunikation med skolen inden afrejse, eller du bare er i tvivl om noget, så vil DMJX gerne hjælpe! Skolen har hjulpet mig meget, og de har kunnet trykke på nogle knapper, som satte lidt skub i tingene.

Hvis der blot er en lille del af dig, der kunne overveje at tage afsted, så GØR DET!! Nu kan jeg kun skrive på egne vegne, men det har været den fedeste oplevelse i mit liv, og jeg har lært så meget!

Skulle du nu sidde med nogle spørgsmål, så kontakt mig endelig! Enten mail 29209@dmjx.dk eller på Facebook, Nynne Lehbert. Du må spørge om lige præcis alt:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *