Udveksling i Hong Kong, efteråret 2022 – The University of Hong Kong

Af Anne Falkenberg, Journalistik 4. semester

Hvis du drømmer om, at din udveksling skal byde på en markant anderledes kultur, hvor du kan bruge dine weekender på stranden, med vandreture eller ved at udforske et buddhistisktempel, så er Hong Kong det oplagte sted at tage hen!

Hong Kong

Hong Kong er en gammel engelsk koloni, der er i gang med en overførselsperiode til Kina.Derfor er alle skilte både på engelsk og kantonesisk (det traditionelle kinesiske sprog, der snakkes i Hong Kong). På nogle mere lokale restauranter er Google Oversæt dog en godhjælp til at vide, hvad man bestiller. Hong Kong har verdens bedste metrosystem, og det erderfor virkelig nemt at komme rundt omkring, om det så er til skole eller på weekendture. Der erutallige turistattraktioner og naturoplevelser at opleve, så du kommer ikke til at kede dig. Allemine weekender bød på fantastiske ture rundt i fastlandet eller på Hong Kongs mange øer, og kontrasten mellem storbyen og de store naturområder var imponerende at opleve. Inden jeg tog afsted på udveksling, glædede jeg mig specielt til al den asiatiske mad, jeg skulle have, og maden levede i den grad op til de forventninger!

Rejser

Grundet Corona startede jeg min udveksling med karantæne, en masse Corona restriktioner og ingen forventninger til at kunne rejse under mit ophold. Hong Kong har ellers en oplagt placering til at få besøgt nogle andre asiatiske lande, og jeg ved, at enweekendtur til Taiwan tidligere har været meget brugt blandt

udvekslingsstuderende. Midt i mit ophold åbnede Hong Kong heldigvis lige så stille op, og jeg fik derfor brugt min Reading Week (Hong Kongs pendant til den danske efterårsferie) i Sydkorea. Det var interessant at opleveet andet asiatisk land og finde sammenligninger og forskelle i ting som f.eks. sprog, mad og templer. Inden jeg rejste hjem til Danmark, tog jeg desuden en uge i Thailand, hvilket også var en succes. Jeg kan derforvarmt anbefale at benytte muligheden til at opleve nogle

andre lande, når du alligevel befinder dig på den anden side af kloden. Hong Kong i sig selv er dog også en god rejsedestination, og et halvt år er perfekt til at nå at opleve en god blanding af Hong Kongs mangeturistmuligheder, samt de mere lokale Hong Kong oplevelser.

Universitetet

The University of Hong Kong er et kæmpe universitet og noget helt andet, end hvad du er vant til på DMJX. Universitetet er som en lille by inde i byen, og der ligger 11 restauranter med god mad til fornuftige priser.Universitetet er meget internationalt og har elever fra hele verden, men især fra Asien. Alle snakker godt engelsk, men det tog mig dog lige nogle uger at lære at forstå den kinesiske accent mange besidder. Du kan vælge fag, der hører til journalistik, men du har også mulighed for at vælge fag under andre fakulteter, som du finder interessante.

Bolig

Jeg blev i første omgang ikke tilbudt noget kollegieværelse, men med hjælp fra journalistikafdelingens Programme Manager, fik jeg tilbudt et værelse på et kollegie kaldet ChiSun tæt ved skolen. Jeg var utrolig glad for at bo der, da det var en oplagt måde at lære mennesker at kende, der ikke nødvendigvis var udvekslingsstuderende. Jeg blev især gode venner med nogle piger, der kom fra Malaysia og Sri Lanka. Derudover snakkede jeg primærtmed en lille gruppe af andre udvekslingsstuderende (som jeg mødte første dag til orientering og derefter brugte stort set alle dage med). De boede alle privat, altså hvor de lejede sig ind hosnogen, de havde fundet på internettet. Det kan man også sagtens, men min boligsituation varklart den billigste.

Legater

Jeg var heldig at modtage legater fra Den Fynske Bladfond (5000 kr.) og Knud Højgaards Fond (14.000 kr.),som gjorde det muligt for mig at få det til at hænge sammen økonomisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *