RMIT, Melbourne, Australien

At rejse om på den anden side af jorden kan føles kaotisk og uoverskueligt, men gør det alligevel!

Af Sofie Holst Christensen, kommunikationsstuderende

At rejse er at leve, sagde en klog mand engang. Og rejst har jeg. For seks måneder siden pakkede jeg nemlig kufferten og drog om på den anden side af jorden og bosatte mig i Australien. Her har jeg gået på RMIT University i Melbourne sammen med min gode veninde, hvor vi har taget vores femte semester på kommunikationsuddannelsen. Det har været hårdt og til tider har jeg følt mig enormt ensom, men når jeg ser tilbage på mit eventyr, så ville jeg ikke være det foruden. 

Rejsen startede allerede længe før vi stod i lufthavnen med alt vores habengut. Det er nemlig en længere proces at skulle på udveksling. Først skal man i gang med ansøgningsprocessen, som godt kan trække tænder ud. Derefter skal man forholde sig til, hvilke fag man kunne tænke sig og herefter skal de godkendes af skolen. Dernæst skal man søge om visum, hvilket for nogen tager en evighed. Og så skal man til at finde ud af hvor man skal bo, i en by man aldrig før har befundet sig i. Jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig, hvor svært det er at finde bolig i Australien. Jeg endte med at bo fem (!!!) forskellige steder, fordi det var noget nært umuligt at finde noget fast. Desuden var det himlende dyrt. Hvis man ikke finder noget hjemmefra, risikerer man at bruge de første mange uger på at lede og lede… og lede… og stadig betale i dyre domme.

Vi kom langt og længe igennem alle procedurerne, som skulle finde sted inden ankomst og ankom endelig i kæmpestore Melbourne. Jeg var meget spændt på at skulle gå læse i et engelsktalende land med en fuldkommen anden struktur, end den vi er vant til på DMJX. Universitetet i Melbourne var på mange måder meget anderledes opbygget end hvad vi er vant til. Vi havde fx fire forskellige fag og gik i skole tre dage om ugen i tre timer om dagen i 12 uger. Perioden med skole fløj afsted og fylder ikke meget i min erindring om at være på udveksling. Desuden var niveauet på universitetet i min optik markant lavere end hvad vi er vant til herhjemme.

Da skolegangen ikke er altoverskyggende på udveksling, var der masser af tid til at opleve den fascinerende storby, få nye venner og endda at rejse ud og se andre steder i Australien. Det er især de oplevelser, jeg tager med mig hjem og som jeg vil mindes i fremtiden. 

På trods af at det i starten virkede som det største kaos, jeg havde sat mig selv i (og som jeg endda brugte mange penge på), så har det været en fantastisk oplevelse. Jeg har lært meget af at være afsted; mere om mig selv og om australsk kultur end noget jeg har tillært mig på skolebænken. Det er en øjenåbner at hive pløkkerne op og have modet til at rejse om på den anden side af jorden, men jeg vil opfordre alle til at tage chancen, hvis den byder sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *