Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, Spanien

Af Frederik Brund Flintegaard, journaliststuderende

I efteråret 2022 var jeg på udveksling i Barcelona på Universitat Pompeu Fabra. Jeg var afsted som journaliststuderende på mit 3. semester.

Det faglige

Langt de fleste fag på universitetet udbydes på enten spansk eller lokalsproget catalansk. Derfor er der relativt få engelsksprogede fag at vælge imellem, og vælger man at læse på Universitat Pompeu Fabra, kan man ikke tillade sig at være kræsen med hensyn til, hvilke fag man ender med at få, hvis man ’blot’ taler engelsk.

På universitet er skoleåret delt op i tre trimestre fremfor to semestre som derhjemme. Et trimester i efteråret og to i foråret. Ideen er, at man opnår 20 ECTS-point pr. trimester.

Hvis man derfor på udveksling i efteråret (som jeg var), så kan det være svært at samle 30 ECTS-point, som man ville få i Danmark. En anbefaling er derfor at tage på sommerskole eller lignende før eller efter udvekslingsopholdet, så man ikke behøver at læse sig til alle 30 point på udveksling. 

På den måde er opholdet mindre stressende, og man har god tid til også at opleve byen og deltage i de sociale arrangementer. 

Er man derimod afsted om foråret har man to trimestre til at samle 30 point – så her har du ”god tid”. 

Det sociale

Universitet arrangerer flere sociale arrangementer, som jeg kun kan anbefale, at man deltager i. På den måde lærte jeg mange andre udvekslingsstuderende at kende på kort tid. Da man er i samme båd, så søger man automatisk hinanden.

Der er arrangeres fester, byvandringer, kulturelle besøg og større ture til byer som Valencia, Zaragoza osv. 

Gennem de mange andre udvekslingsstuderende får man brugt sine engelskkundskaber flittigt, mens man er afsted. Men skolen tilbyder også kurser i både spansk og catalansk, og andre sproglige aktiviteter. Det benyttede jeg mig af, og jeg synes, det var fedt at kunne sige lidt flere ord end hola og adios.

Byen 

Barcelona som by var jeg rigtig glad for. Der er lidt for enhver smag, da den byder på flotte strande, gode shoppingmuligheder, mange barer og diskoteker osv. Er man til sport er Barcelona også et fedt sted at være, da byen stort set har et hold indenfor alle sportsgrene.

Prisniveauet er derudover også generelt lavere end i Danmark, så din SU rækker langt i Barcelona.

Bolig 

Et godt og enkelt boligtip er at søge i god tid. Jeg var lidt sent ude, og fandt derfor først et relativt dyrt sted at bo i sidste øjeblik.

Skolen står ikke klar med et kollegieværelse til dig – det skal du selv finde. Men de anbefaler en række muligheder, og det var på den måde, jeg fandt mit sted at bo.

Det er ikke et must at bo klos op ad skolen, da infrastrukturen og transportmulighederne er gode i Barcelona. Med metro, bus eller sporvogn kan man hurtigt transportere sig fra A til B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *