California State University, Long Beach

Af: Ida Jørgensen, JOUR 4. semester

Alting er stort, overvældende og anderledes. Det skal det også være, hvis man beslutter sig for at flytte 9.000 kilometer væk fra lille Danmark. Og det er hamrende sundt at prøve.

Mine forventninger til at bo i en strandby 40 minutters kørsel fra downtown Los Angeles var helt skæve. Jeg tænkte Hollywood, glamour og små, autentiske perler. Alle de ting findes selvfølgelig også, hvis man gider lede lidt efter dem. Det, der til gengæld springer allermest i øjnene, er gader op og gader ned med hjemløse, der camperer i telte. Vejene ligner lort, og der flere biler end mennesker. Byerne i LA county er decideret grimme.

Alligevel er det svært ikke at få den der følelse af, at man har klaret den. Det er umuligt at forklare. Måske er det palmerne, der rejser sig over en. Stemningen. Den måde, folk ser så forskellige ud – og at det er helt okay. Eller følelsen af, at alting er en del af en film.

Det absolut fedeste ved mit ophold i Long Beach var turene ud i landet. Geografisk ligger det enormt godt i forhold til at komme rundt og se ting. Jeg var selv forbi San Francisco, Highway 1, Sequoias, Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion Park, Death Valley, Las Vegas, San Diego og så videre.

Desuden er det en sjov måde at gå i skole på, men helt genialt at kombinere med et udvekslingsophold. Fagligt er niveauet på DMJX meget højere, og derfor er det også let at klare sig godt, var min oplevelse. Man får forhåndsgodkendt en stribe af fag af International afdeling på DMJX, og så får man lov at ”shoppe” sit eget skema ved CSU, når deres egne elever har valgt fag. Det gør det meget fleksibelt. Jeg var i skole mandag og onsdag, og så havde jeg to online fag, som jeg selv planlagde fra uge til uge. Det gav masser af luft til weekendture og stranddage.

Jeg havde følgende fag på skemaet:

Podcasting

Professional Event Planning

Media Design

Gender, Race, Sex & the Body

Principles of Public Relations

Det er virkelig dyrt at bo i Long Beach (hele LA county generelt). Så man skal nok være indstillet på at bo to og to på et værelse. Men det var faktisk også en rigtig god oplevelse. Jeg boede med seks piger i en treværelses lejlighed, og vi blev bedste venner. Vi boede i et område, der hedder ”Beverly Plaza”, og det er faktisk noget af det billigste, man kan gøre, selvom der er to pools og fitnesscenter i komplekset. Der bor også enormt mange andre internationale studerende i området, og der bliver virkelig festet og hængt ud.

Jeg vil ikke anbefale at bo på universitets kollegie, da det er dyrt, og der bor enormt mange 19-20-årige. Og det er selvfølgelig ikke det værste, man kan komme ud for, men hvis man gerne vil være sammen med mere jævnaldrende, er det en god idé at søge udenfor kollegiet.

Når det kommer til økonomi, er det generelt at rigtig dyrt sted at være. Hvis du ikke har en vanvittig opsparing, er det en god idé at søge ALLE legater i god tid. Jeg tror, jeg endte med at bruge på 70-80.000 kroner i alt (med husleje, transport tur-retur, rejser, osv.). Det sidste, man har lyst til i LA, er at begynde at spare på noget.

Der er så mange indtryk og oplevelser, at det er svært at vide, hvor jeg skal starte og slutte. Hvis der er noget konkret, du er nysgerrig på i forhold til mit ophold, er du meget velkommen til at kontakte mig på 26664@dmjx.dk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *