En boblende by fuld af internationale studerende

Af: Tenna Linnet Bork-Larsen, JOUR

Pyha, jeg fik en hård start på mit ophold i Bruxelles i februar. Jeg havde set frem til at læse EU-fag, lære byen at kende og få noget på CV’et. Jeg havde ikke tænkt på alt det andet, der ville ske.

Først og fremmest var der storm, da jeg vi skulle med flyet (Jeg fløj med min medstuderende, som skulle studere i Mechelen lidt uden for Bruxelles). Vi var nødt til at tage til Kastrup for at overnatte, fordi broerne lukkede. Pro tip: Der er to lufthavne i/nær Bruxelles: Charleroi og Bruxelles. Kun Billund flyver til Charleroi, og den ligger en time væk fra Bruxelles, men det er så meget nemmere, hvis du er fra Jylland. Flibco.com sælger billetter for 15€ hver vej. Jeg tog hjem til to barnedåber i løbet af min tid i Bruxelles, og hver gang valgte jeg Charleroi.

Jeg fandt en lejlighed gennem IHECS. En international vejleder ordnede al kontakten med udlejeren, og jeg skulle faktisk bare møde op sammen med hhv. en fransk og en norsk pige. Det lød lidt for godt til at være sandt, og det var det også. Vi vidste godt, at der havde boet nogle andre studerende før os, men vi fik mildest talt et chok over lejligheden, som vi var nødt til at rengøre fra ende til anden efter mange timers transport. Så var der området. Lejligheden lå i de prostitueredes kvarter i Bruxelles, og når jeg rullede gardinerne fra om morgenen, stod der altid to-tre prostituerede på arbejde. Man skal generelt være forberedt på, at Bruxelles er en meget fattig by, og 30% lever under fattigdomsgrænsen. Der er beskidt, fordi de har en underlig affaldsordning uden containere, og der er mange hjemløse på hvert gadehjørne. Jeg har aldrig haft så meget hjemve som min første nat i Bruxelles.

ALLIGEVEL havde jeg en fantastisk oplevelse på udveksling. Efter denne oplevelse kunne det kun gå opad, og det gjorde det også. Skolen undskyldte mange gange og tilbød at finde en ny bolig til os, men vi afslog. Man vænnede sig til fattigdommen, og de prostituerede blev en slags attraktion, vi viste frem, når vi havde besøg af de andre internationale studerende. Samtidig boede vi jo ret centralt, hvilket var fedt. Prisen var cirka den samme som i Aarhus, men jeg havde valgt en bolig i Ixelles en anden gang. Det er kendt som ”de unges kvarter,” og fattigdommen er ikke så fremtrædende dér. Mange af mine medstuderende fandt en lejlighed gennem en Student Housing, hvilket fungerer ligesom et kollegie i Danmark, og det vil jeg varmt anbefale – også til at møde andre mennesker end dine medstuderende.

Allerede dagen efter vores ankomst var der ”Introduction week,” som man virkelig ikke må misse. Det var en helt fantastisk uge, hvor alle 80 Erasmus-studerende lavede alt muligt sjovt. Hver torsdag tager de fleste på bar på Place du Luxembourg (PLUX), hvor alle EU-praktikanterne også går i byen. Jeg gik der ikke meget, da man mest bare stod på pladsen med en øl i hånden, men hvis man var fuld, var det også virkelig fedt. PLUX er mest for det yngre publikum, og de fleste Erasmus-studerende var også mellem 18-20 år.

Jeg valgte følgende fag:

  • Photography Practice Course
  • French Course
  • EU Public Communication Strategies
  • Civic Engagement
  • Multimedia Practice Course
  • Diving Into Investigative Journalism
  • Radio Atélier

Jeg havde helt sikkert valgt disse fag igen. Niveauet er generelt lavt blandt underviserne, da de er dårlige til engelsk, og mange af dem har aldrig undervist før. Jeg fravalgte andre fag end dem på listen efter min ankomst, fordi underviserne var inkompetente. Samtidig har man kun to timer om ugen i hvert fag, hvilket slet ikke er nok. Især Photography lærte jeg meget af, fordi vores underviser var en ægte fotojournalist. Der er to forskellige kurser – lad være med at vælge ”Being 20”! Civic Engagement er det fedeste fag, hvor man får lov at være del af en organisation. Jeg var frivillig på en LGBTQ+-bar, hvor man fik lov at drikke én drink/øl i timen. Det var nice, når man skulle videre i byen, og fællesskabet var fantastisk. Radio Atélier kunne ikke godkendes af DMJX, så jeg var med som en ”free student.” Det var også meget godt, da det hele foregik på fransk, og mine sprogkundskaber ikke rakte til en strålende karakter – men vi bestod da.

Semesteret er kort, og jeg gik på ferie d. 20. maj, hvilket var fedt, for så havde jeg tid til at rejse rundt med mine nye, seje venner. Jeg vil opfordre til, at man tager til alle de sociale ting, man kan komme i nærheden af, da opholdet pludselig er slut. Erasmus Student Network (ESN) organiserede mange ture rundt i Belgien, som jeg virkelig fortryder, at jeg ikke tog med på. Jeg vil også fraråde at tage for mange 8.30-fag, da det virkelig er svært at samle motivationen til at stå op. Jeg ved godt, du er vant til at møde kl. 9 på DMJX, men det vænner du dig hurtigt af med igen, når øllene er gode og fulde af procenter – som de jo er i Belgien 😉

Alt i alt en fuldstændig fantastisk by, der er MEGET international. Jeg fik venner for livet, som jeg stadig har kontakt med og får besøg af i efteråret. Jeg kan generelt varmt anbefale at tage på udveksling, fordi det ændrer dig til det bedre. Du får styr på dine prioriteter, og det ville jeg ALDRIG være foruden. Jeg tog af sted som kødspisende kontrolfreak med rengøringsvanvid. Jeg havde aldrig boet med roomies før. Nu er jeg veganer og bor med to drenge i København, der sviner en del – how the turns have tabled :ooo

Skriv gerne til 26651@dmjx.dk, hvis du har spørgsmål <333

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *