Udvekslingsophold på Kyung Hee University, Seoul 2022

Af Mathilde Daarbak, Medieproduktion og ledelse 4.semester

Landet med kimchi, soju, fried chicken, bbq og hold op hvor kan de godt lide tekno!

Fem måneder jeg ikke kunne drømme om at være foruden!!

Hvis du er klar på et fuldstændig anderledes samfund, har en stor rejselyst og glæde, klar på at spise underlige ting og kan være lidt laissez faire med om du får bestilt den rigtige kaffe, så synes jeg bestemt du skal tage til Korea! Hold op hvor er det sjovt og anderledes, og jeg har så mange gode minder og venner fra mit ophold!

Corona har selvfølgelig påvirket mit ophold en hel del, og det gjorde skam også starten på det hele enormt besværligt og hård. Forhåbentlig skal du, når du læser det her, ikke tage dig af det samme bureaukratiske hurlumhej som vi skulle.

Jeg rejste med to veninder og boede i en airbnb i cirka midten fra hvert vores universitet. Desværre startede opholdet lidt hårdt ud med 14 dages karantæne, fordi vi desværre fik corona, da vi landede.

Korea

Seoul er en ENORMT stor by og det tager tid lige at finde hoved og hale. Det kan virke overvældende til at starte med, men det kommer!

For at være ærlig, så kendte jeg ikke meget til Korea før jeg kom derhen. Jeg vidste bare at det var tæt på Nordkorea, de spiste kimchi, drak soju og de havde BTS. Ikke særlig pragende, I’ll admit…

Der er offentlig transport og convenient stores over det hele. Korea lever efter en bali-bali mentalitet, som betyder ”hurtig-hurtig”. Det kommer til udtryk f.eks. på restauranter, hvor der næsten altid er en knap på bordet, som bruges til service og få en tjener hen. Mangler du bestik så kig for enden af bordet, der er helt sikkert en skuffe med spisepinde, skeer og servietter. Det hele skal være nemt, hurtigt og tilgængeligt.
De har også en stor gå-på-café og kaffekultur og især ice americanos er en go to order.

Offentlig transport er nemt og billigt. Der er metroer og busser, der kan tage dig igennem hele byen, så anskaf dig et T-money kort, der virker som et rejsekort (kan købes i alle convenient stores: GS25, CU, 7/11 og skal ”tankes op” med kontanter).

Du kan bruge Google Maps eller Naver Map til at finde rundt! Som regel er der wifi over det hele, men få et simkort (kan gøres billigt i Chingu Mobile – Husk pas)

Kyung Hee University (KHU)

Et enormt flot universitet og en meget sød og hjælpsom international afdeling!

De åbner for valg af fag på et vidst tidspunkt og der skal man sidde klar og vide præcist hvilke fag og hvor man skal trykke for at finde dem og tilmelde sig. Det kører på koreansk tid, så det er selvfølgelig midt om natten i Danmark. Du gør dig klogt i at udtænke et skema og bruge den første runde, hvor man sætter fag af på sin ”wishlist” godt! Det gør selve valgrunden nemmere.
Får du ikke dine fag, så kan man den første uge af semesteret droppe og vælge fag. Det er der efter min erfaring mange koreanere der gør brug af. Men tænk klogt og tænk fremad i den her proces for også at få nogle relevante og spændende fag!!

Jeg havde følgende fag:

Understanding of Korean Society (klart at anbefale for at forstå Korea og kulturen bedre!)

Visual Arts Theory (Virklig fedt (og nemt) fag, men underviseren er desværre stoppet nu)

Cultural Theory (Et hyggefag med en flink underviser)

Introduction to Applied Language studies (Dygtig og enggageret underviser! Lidt random og muligt ikke så relevant, men spændende nok! Krævede meget læsning)

Event Management, ved dr. W. Hunter (det mest åndsvage fag og den dummeste amerikanske underviser jeg nogensinde har haft. Undgå det her fag for alt i verden. Han råber og skriger og du lærer ikke noget relevant).

Desværre var al undervisning online på mit semester, og jeg fik kun brugt skolens bibliotek/læsesal. Til gengæld er Korea rig på caféer, og jeg har nok set dem alle sammen . Cirka.

De læser hårdt og de læser meget. Det er meget normalt at se folk børste tænder på skolen og flere universiteter har endda ”senge” i deres læsesale. Det siger noget om deres skolementalitet (KHU har dog ikke, så nvm).

Det sociale

Man går helt absurd meget i byen. Mange af os havde fri om fredagen, så weekenden startede allerede torsdag – det var perfekt.
Man går primært i byen i Hongdae og Itaewon og er især kendt for at være ”foreigner-steder”. Ikke desto mindre var det også i byen vi fik flest bekendtskaber og venner.

Rejser du alene eller rejser du med nogen du ikke nødvendigvis gider bo med, så tjek Kims Community House ud på Instagram (KCH). Kan du vælge, så vælg House11, men alle hans huse ligger i Hongdae, hvilket cirka er en time væk fra universitetet.

Kim arrangerer også turer til forskellige steder i Korea som er fede at være en del af!

Skal du fysisk over på skolen, er Hongdae langt væk fra Dongdaemun, men det kan sagtens lade sig gøre.

Jeg selv boede først i Yongsan-gu og derefter Jung-gu. Det var egentlig meget rart at flytte midt i opholdet. På den måde så man og kendte til flere områder.

Praktisk og tips og tricks

  • Få hurtigt et simkort. Er der stadig corona, så sørg for at købe til en uge i lufthavnen. Man skal bruge Koreansk nummer til al nethandel og til pcr osv.osv.
  • T-money kort til offentlig transport.
  • Revolut: Anskaf dig et Revolut! Jeg kunne ikke bruge mit kort til andet end at hæve i få banker. Revolut kan bruges over det hele, det er nemt at overføre til hinanden og der er ikke ekstra gebyr på når du hæver og betaler.
  • KB er den billigste bank at hæve i som jeg kunne finde (3500won). Der er banker over det hele.
  • Ofte er der ”rabat”, hvis man betaler kontant i små forretninger.
  • Photobooth virker skørt i starten, men kom bare i gang!
  • Koreanerne drikker sig seriøst i hegnet og til de ikke kan gå.
  • Man må helst ikke snakke i offentlig transport.
  • Tag imod og giv med to hænder (fortolkninger/versioner af det er godtaget)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *