University of Limerick, Irland

Af Sofie Møller, journalist studerende

Mit hjerte banker med hundredetyve kilometer i timen. Nu står jeg her endelig på mit lille værelse i det, der hedder Plassey Village på campus. Jeg hører skridt ude på gangen og kigger nysgerrigt efter det, der må være min første rumbo. Det er Felix, han er fra Tyskland og ser mindst ligeså nervøs ud, som jeg er. Sammen går vi ind i køkkenet, hvor vi møder Julen fra Baskerlandet og Cherinet fra Ethiopien. I løbet af dagen får jeg mødt alle mine syv nye rumboer, endnu en tysker, to amerikanere og en finne. Det her er for vildt, tænker jeg og glæder mig til næste dag, hvor vi skal på opdagelse rundt på campus.

Campus og byen

Campus er inspireret af den amerikanske måde at opbygge campus på. Det hele er samlet 4-5 km udenfor selve centrum af Limerick. Her er alt, hvad man skal bruge. Boliger, universitetslokaler, bibliotek (stort og nyt), sports arena, handlemuligheder, pubs, restauranter og selvfølgelig masser af studerende fra hele verden. For en dansker som mig, der er vant til bunkeren og that’s it, virkede det hele kæmpestort, og det tog mig da også næsten en halv dag at udforske alle steder.

Jeg valgte at bo på campus, både fordi det virkede nemmest, men også fordi det medgav nogle gode faciliteter så som gratis brug af sports arenaen, hvor der er svømmehal, fitness rum og en hal, hvor man kan spille basketball eller whatever. Dog er det også dyrere end at bo udenfor campus.

Hvis man skal ind til byen kan man gå (der er en rigtig fin sti langs Shannon floden) eller tage bussen. For at være ærlig er byen i sig selv ikke noget ekstraordinært, den ligner meget de fleste byer i Irland med butikker, katedraler og pubs. Dermed ikke sagt at den ikke er et besøg værd, det er den bestemt.

Det faglige

Jeg havde fem fag, da jeg var afsted på tredje semester og skulle have 30 ECTS point. Fagene var Advanced Broadcasting, Sociology og Media, Introduction to Sociology, Introduction to Irish Politics og Introduction to New Media and Cultural Studies.

Mine bedste fag var uden tvivl Advanced Broadcasting og Irish Politics. I disse fag var underviserne dygtige og meget motiverende. Det var især fedt at lære noget mere om det politiske system, da jeg ikke vidste noget som helst på forhånd. Det gav også en bedre forståelse af både irsk kultur og historie, og så var det også oplagt i en kaotisk tid med Brexit for døren.

Generealt var niveauet i de andre fag lavt, men der er et væld af forskellige fag, så der skal nok være mulighed for at finde noget spændende.

Gode råd

Meld dig ind i nogle af universitetets clubs og societies. Alt dette får man meget mere at vide om, når man er der. Jeg var selv medlem af Outdoor Pursuit Club og International Society, som begge arrangerede mange fede ture rundt i Irland, hvor man så noget vildt natur og hyggelige byer.

Lad være med at handle i Spar. Det er næsten dobbelt så dyrt som alt andet. Selvom man skal gå lidt længere for at komme til Aldi eller Lidl, er det besværet værd.

Vær ikke bange for at snakke med irerne. De er de flinkeste mennesker, og de er altid klar på en sludder for en sladder, om det så er på pub eller på en shoppetur.

Udnyt pubkulturen. De irske pubs er bare noget helt specielt med en helt særlig stemning over sig, som man ikke finder hjemme i DK.

Giv den gas på Stables, men kom også ind til byen engang imellem. Hver fredag er der international fest på universitetets pub ’Stables’. Det er en god måde at møde andre udvekslingsstuderende på, og der er altid gang i den på dansegulvet. Men det er også fedt at tage ind til byen, selvom det er lidt mere besværligt, når man skal med taxi.

Tag på ture rundt i landet, når du har tid. Selvom Irland er et lille land, har det utroligt meget at byde på. Jeg dyrkede især naturen, og det kan i den grad anbefales at bestige Carrauntoohill, som er det højeste bjerg i Irland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *