Pontificia Universidad Católica, Santiago, Chile

Tøv endelig ikke med at pakke kufferten og tag af sted!

I Santiago lever det smukke og det grimme side om side, og der er store kontraster mellem rig og fattig.  Bjergene udgør en dramatisk bymur, der får smog til at hænge tungt over Santiagos gader. Der bor mere end seks millioner mennesker i byen, så danske storbyer blegner i sammenligning.

PUC er et godt universitet, hvor forelæserne typisk går mere teoretisk til undervisningen, end de gør på DMJX. Der er flere campusser i byen, men du vil formentlig primært have forelæsninger på Casa Central, hvor Kommunikations Fakultetet ligger eller San Joaquín, hvor Litteratur og Historie Fakulteterne ligger.

Du bliver inviteret til en introdag nogle dage før semesterstart, hvor der gives mange praktiske informationer. Her får du også anledning til at spørge PUCs studerende om professoranbefalinger, arbejdsbyrde etc. på forskellige fag.
Derefter har du to uger til at gå til forskellige forelæsninger. Flere kurser blev dog fyldt op i løbet af de første to dage, så træk ikke tiden for længe, hvis du vil have et bestemt fag. Du kan se en oversigt over fag her: buscacursos.uc.cl, men vær opmærksom på, at ikke alle fag udbydes til udvekslingsstuderende.

Jeg endte med at læse følgende fem fag:

Navn: Semiologia, Maria Mujica

Faget er læsetungt, og du skal kunne forstå abstrakte begreber på spansk. Jeg syntes, faget var spændende, og professoren er en dygtig formidler, der inddrager mange eksempler.

Navn: Literary Linguistics, Eric Rundquist

Det var et spændende fag, hvor vi blev indført i, hvordan stilistiske virkemidler fører til bestemte fortolkninger. Eric Rundquist er dygtig, og han havde i løbet af semestret inviteret flere gæsteforelæsere.

Navn: Comportamiento del Consumidor, Juan Benítez og Vicente Valjalo

Faget veksler mellem teori og praksis. Professorerne er psykologer og inddrager mange eksempler fra chilenske reklamekampagner. De var desværre ofte dårligt forberedte og kom tit for sent.

Navn: Taller de Fotografia Periodistica, Juan Marinello

Forelæsningerne er kedelige, og der er intet pensum. Til gengæld frigiver du noget tid ved at vælge kurset. Du bliver bedømt ud fra tre billedserier, der belyser et selvvalgt emne.

Navn: Seminario de Cultura Chilena

Jeg vil varmt anbefale seminaret, hvis du er interesseret i at lære noget om det land, du bor i. Vi blev præsenteret for Chile i sociologisk, økonomisk, historisk og politisk perspektiv.

Når du ikke studerer, er der mange aktiviteter, du kan kaste dig over. CAUC er universitetets studenterorganisation, og de planlægger arrangementer for udvekslingsstudenter i løbet af semestret. Det er en god måde at møde både chilenere og andre udvekslingsstuderende på. Derudover kan du gå til dans, til yoga, i teateret eller udforske de mange hyggelige bydele med barer, restauranter og cafeer. En ting er sikker, du når ikke at se det hele.

Du er velkommen til at kontakte mig på petra.bak@hotmail.com, hvis du har nogle spørgsmål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *