American University of Beirut

Du skal glæde dig til at komme til Beirut. Det er et sindssygt spændende sted at være, og både Beirut og Libanon generelt har så meget at byde på.

Beirut er et kulturelt centrum i Mellemøsten. Der sker rigtig meget indenfor kunst, poesi, natteliv, museer, og samfundskritik generelt. Der er altid noget at lave, og byen er så kontrastfyldt både i dens bydele og i dens indbyggere, at man aldrig keder sig, når man går rundt i kvarterene.

Udenfor Beirut er Libanon også fuld af fine steder at opleve – bjerge, dale, ruiner, templer, basarer, strande og Libanons berømte cederskove. Du kan komme frem og tilbage fra Beirut til alle steder i landet på én dag.

Fag

Jeg gik på AUB i efteråret 2018. Universitetet er en oase i hektiske Beirut, så nyd at have adgang til området. Jeg tog fem fag, som hver udgjorde 6 ECTS-point.

SOAN 237 Arab Culture and Society, underviser: Lea Bou Khater

Vi læste virkelig spændende tekster i dette fag, og kom omkring rigtig mange forskellige aspekter af arabisk kultur. Underviseren var dog virkelig ubehagelig. Hun talte uforskammet til eleverne og udstillede dem unødvendigt, og jeg kan ikke anbefale hende.

MCOM 203 Arab Media and Society, underviser: Zeina Tarraf

Et fag med spændende tekster og diskussioner om mediernes udvikling i Mellemøsten. Underviseren er virkelig virkelig dygtig og passioneret. Faget er meget grundlæggende og nemt at følge med i.

MEST 210C / SOAN 290AB Gender and Society in the Middle East, underviser: Nadya Jeanne Sbaiti

Mit yndlingsfag. Virkelig dygtig(!) og passioneret underviser. Vi kom omkring rigtig mange aspekter af køn og seksualitet i Mellemøsten, og jeg lærte så meget. Helt klart det af mine fag, der havde den største arbejdsmængde.

MCOM 245 Broadcast Media, underviser: George Azar
Her lærer du et rigtigt filmkamera at kende, og det grundlæggende i at filme og klippe i Premier Pro. Vi talte også en del om, hvordan man skriver til TV modsat til tryk. Desværre var læreren ofte ikke forberedt og undervisningen var rimelig sløv sammenlignet med på DMJX (hvilket indimellem var dejligt J).

ENGL 252 Creative Non-Fiction, underviser: Roseanne Khalaf

Et virkelig spændende og anderledes fag, hvor vi skulle skrive vores eget memoir. Til hver undervisning læste vi hinandens nye episoder og gav feedback. Underviseren er rigtig dygtig. Jeg savnede lidt fagligt input ift. skriveteknik og feedback, men jeg var dog virkelig vild med faget alligevel, og kan virkelig anbefale det.

Generelt havde fagene et højt niveau, der var en del læsning, de studerende var aktive i timerne og det faglige udbytte var stort.

AUB har en ’drop and add’-uge i semesterets første uge. Her kan man prøve fagene af, inden man tilmelder sig dem. I praksis var mange fag dog allerede fyldte, og det var svært at få plads på dem. Du kan med fordel tilmelde dig fag hjemmefra (indenfor et bestemt tidsrum, som du får en mail om), hvis du har en idé om, hvad du vil have – du kan altid ændre det i ’drop and add’-ugen.

Bolig

Du behøver ikke stresse over at have et sted at bo hjemmefra. Beirut er fuld af ledige værelser og lejligheder, og du kan sagtens finde et sted at bo på et par dage, når du først er ankommet. Den nemmeste måde er at melde dig ind i lejligheds-Facebookgrupperne (Fx: ”Apartments for Renters and Rentees in Beirut,” ”Apartment/Shared flat in Beirut (for Renters and Rentees)” og ”AUB Off Campus Housing and Rommate Search”) og skrive et opslag om, hvad du søger. Jeg gav 500 $/md for et værelse i en lejlighed i Hamra med tre andre piger.

Budget

Beirut er dyrere end mange andre steder i Mellemøsten. Som tommelfingerregel koster det meste 2/3 af hvad det koster i Danmark, mens husleje stort set er det samme som i en by som Aarhus.

Visum

I lufthavnen får du et visum, som på papiret gælder en måned, men i praksis gælder tre måneder. Nogle rejser ud inden de tre måneder er gået, for så at rejse ind igen og få et nyt visum. Andre bliver og overskrider grænsen på tre måneder. Det er ikke noget problem, og det eneste, der sker, er, at man skal betale en bøde på 50.000 LL (ca. 220 kr.) i lufthavnen, når man forlader landet.

Nu skal du bare nyde Beirut og Libanon 🙂

Hvis du har spørgsmål, svarer jeg meget gerne på dem. Min mail er soheer@mail.dmjx.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *