Udveksling på Toronto Metropolitan University (TMU), Canada

Af Selma Paludan, journaliststuderende

I foråret 2023 valgte jeg at tage på udveksling på Toronto Metropolitan University, da jeg havde lyst til at udfordre mig selv, få nye oplevelser og præge et semester af min uddannelse mod en mere akademisk retning. TMU og universitets store fagudbud appellerende stærkt til mig, og samtidig ønskede jeg at opleve Canadas diverse kultur, storbyliv og vilde natur. Min beslutning om at tage på udveksling og lige netop til Toronto fortryder jeg på ingen måde!

Der er enormt mange skridt i en udveklingsproces og et af dem er at finde bolig. Toronto er en dyr by at bo i, og der er generelt stor konkurrence blandt de mange boligsøgende. Derfor er mit bedste råd til dig at være ude i god tid og tidligt i forløbet gøre dig tanker om, hvordan du ønsker at bo. De fleste vælger at bo på enten kollegier eller fremleje et værelse hos lokale canadiere. Tartu og Neill Wycik er de to mest populære kollegier for studerende på TMU, og de er begge fine, billigere alternativer til at fremleje et værelse. Det er dog vigtigt at være opmærksomhed på, at den lavere pris på kollegieværelserne afspejler både kvaliteten og renligheden af dem.

Jeg var selv tidligt i processen bevidst om, at jeg ønskede at bo med lokale canadierne for at få den mest autentiske oplevelse. Jeg brugte diverse Facebook- og Instagram sider i min søgen og endte op med at fremleje et værelse hos to søde canadiske kvinder. De endte med at have en kæmpe positiv indvirkning på mit ophold, da både de og deres egne venner med tiden også blev mine. De var helt fantastiske, og jeg kan ikke være mere tilfreds med min beslutning om at bo med lokale. Når man vælger at fremleje udenom et kollegie, er der dog visse forholdsregler, man skal tage sig for at undgå at blive snydt. Grundet den store boligmangel er der en del, som udlejer falske værelser, så sørg for at få en kontrakt fra din udlejer, og se værelset gennem et Facetime- eller Zoom-opkald. Du kan selvfølgelig aldrig vide dig 100% sikker, men gør forsøget og følg din mavefornemmelse undervejs. Min husleje var på ca. 5250 kr. om måneden, hvilket er forholdsvist billigt for en central beliggenhed i Toronto. Der er mange hyggelige områder at bo i, men generelt vil jeg anbefale dig King West, Ossington, Little Italy, Little Portugal, The Annex og Kensington Market. Søg væk fra Downtown og området omkring campus, da det er meget turistet og ucharmerende. 

Et andet skridt i processen er at vælge fag. Det var for mig en ganske kaotisk proces, hvor fagudbuddet konstant ændrede sig, og hvor det var svært at overskue, hvilke fag, som jeg reelt kunne tage, når det kom til stykket. Det resulterede i, at jeg brugte de første to uger af mit ophold på at prøve en masse forskellige fag af og have enormt meget kontakt med TMU’s faglige koordinator. Det er vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at du ikke kan regne med at få de fag, du ønsker, selvom de står på universitets hjemmeside. Mange fag vil ikke blive udbudt på netop dit semester, og samtidig vil de udbudte fag lynhurtigt blive fyldt op. Når det er sagt, så slå koldt vandt i blodet gennem processen. TMU er enormt lydhøre og hjælpsomme overfor at forsøge placere dig på de fag, du ønsker og endda gøre undtagelser, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre. Jeg fik ikke alle de fag, jeg havde set mig for øje, da jeg først søgte om udveksling på TMU, men endte ud med at være meget tilfreds med mit skema og faglige læringsudbytte. Jeg havde følgende fem fag:

Trans Studies and Communication – CMN 230

Diversity in Creative Industries – CRI 760

Photojournalism – JRN 215

History and Culture of Popular Music – RTA 905

Sex, Gender Identities, and Sexualities – SOC 633

Fælles for alle undervisere er, at de alle er meget passionerede om deres fag, hvilket tydeligt smitter af på undervisningen. Særligt var jeg glade for fagene SOC 633, JRN 215 og CRI 760, og jeg kan varmt anbefale dem og særligt Miranda Campbell og Alan Sears som undervisere. TMU har et stort workload i langt de fleste fag, og det forventes af dig som studerende, at du er aktiv, hvilket indebærer en stor læsemængde og ofte ugentlige afleveringer. Gør dig selv en tjeneste, og vælg mindst et praktisk fag. Jeg var selv enormt glad for at have fotojournalistik som et praktisk fag, der stod i kontrast til det ellers udelukkende akademiske indhold.

Mine bedste råd til dig, som overvejer udveksling på TMU:

  • Rejs ud! Semestrene på TMU er meget korte, og jeg fik selv sommerferie allerede i midt april. Brug tiden efter dit semester eller under dit Spring break/Fall Break på at rejse. Canada er et kæmpe land med utallige muligheder, men der er også rig mulighed for forholdsvist billigt at rejse til Mexico eller dele af USA.

  • Brug byen! Toronto er en enormt spændende og dejlig by, når man først kommer under overfladen på dens meget finansielle og kolde udtryk, så husk at brug den under dit ophold. Særligt er der utallige madoplevelser med autentisk mad fra hele verden grundet byens store etniske diversitet, som jeg virkelig vil anbefale dig at udforske og bruge penge på.

  • Opsøg de lokale! Canadierne er enormt velkomne og gæstfrie, og de vil meget gerne inkludere dig, så opsøg dem gennem dit ophold enten gennem din boligsøgning eller begivenheder undervejs i dit ophold. Mit ophold vil på ingen måde have været det samme uden de canadiske venner, jeg fik og de oplevelser, som de gav mig.

  • Husk at slappe af og nyde det! TMU’s store arbejdsmængde kan virke altopslugende, hvis du udelukkende higer efter A+-karakterer, men husk, at det er, hvad du gør det til. Vælg fag, som oprigtigt interesserer dig, så det også er en givende oplevelse at engagere dig fagligt, men husk, at et udvekslingsophold i mindst lige så høj grad handler om den læring og de oplevelser, som du tilegner dig socialt og i din fritid. 

  • Skriv til DMJX, og få dem til at sætte dig i kontakt med andre DMJX’ere, som også skal afsted til TMU! Vi var i alt fem DMJX’ere fra Aarhus og København, som skulle afsted til TMU i foråret 2023, og vi fik igennem skolen kontakt til hinanden allerede inden afrejse. Det var enormt rart at kunne bruge hinanden undervejs, og det gav ligeledes en tryghed at have hinanden særligt i den første tid.

Jeg er ekstremt glad for min beslutning om at tage afsted, og jeg kan kun anbefale andre at gøre det samme. Du er velkommen til at kontakte mig om stort og småt på 29177@dmjx.dk eller på 20584919

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *