Udvekslingsophold i Edinburgh, Skotland

Af Josefine Ljungqvist, kommunikationsstuderende

I foråret 2023 var jeg lidt over fire måneder på udveksling i Skotlands hovedstad, Edinburgh. Jeg valgte at tage hertil, da jeg tilbage i 2016 var på tur med min daværende højskole og forelskede mig i landet. Jeg valgte at søge en plads på Edinburgh Napier University, som normalt er beregnet til journalister. For mit vedkommende var det et bevidst valg, da jeg udelukkende ønskede, at have journalistiske fag på min udveksling, fordi jeg savnede det på DMJX. Når man søger denne plads som kommunikationsstuderende eller andet, skal man være opmærksom på, at Edinburgh Napier University kræver, at 2/3 af ens fag SKAL være journalistiske. Du skal derfor kunne lide journalistik, hvis du vil have en plads på dette universitet. Niveauet på fagene er gennemsnitlige og studerende fra DMJX vil uden problemer kunne følge med. Jeg gik i skole tre gange om ugen i 1.5-4 timer ad gangen, hvilket var markant mindre end på DMJX. Jeg havde derfor dejlig meget fritid til at hygge mig og rejse rundt. I forhold til at søge en plads, som i udgangspunktet ikke er beregnet ens studieretning, kan jeg ikke nævne nogle ulemper ved. Bare go for it!

Min boligsituation

Jeg boede på et kollegie som universitetet lejer ud til studerende. Jeg søgte igennem universitets egen side, hvilket gav mig ro og tryghed. Kollegiet hed Orwell Terrace og ligger i den vestlige ende af Edinburgh, kun 15 minutters gang fra Merchiston Campus, hvor man har de fleste af sine timer, hvis ikke dem alle, som journaliststuderende. Jeg kan virkelig anbefale at bo der, da du får dit eget værelse med dertilhørende badeværelse. Stue og køkken delte jeg med de otte andre internationale studerende, som jeg boede på gang med.

Det, at bo med andre internationale studerende gav et godt udgangspunkt til at få skabt nogle relationer på kort tid, da vi alle var i samme båd. Kollegiet koster lidt over 6000kr. om måneden, hvilket er lidt i den dyre ende.

Ha’ dog in mente, at det generelt er lige så dyrt at bo i Edinburgh som i København. Til gænglig er deres dagligvarer, restauranter, barer mv. billigere.

Mine bedste råd til dig, som gerne vil eller overvejer at tage på udveksling til Skotland

  1. Bo sammen med andre! Enten på kollegie eller i en delelejlighed
  2. Vær åben og tør at være den, der tager kontakt til andre!
  3. Meld dig ind i en klub! Universiteterne i Skotland har deres egne sportsklubber og sociale fællesskaber man kan melde sig ind i til MEGET billige penge! Jeg meldte mig ind i yoga- og vandreklubben og var rigtig glad for det.
  4. Prøv alt skotsk – både mad, musik, dans mv. Det er meget bedre og sjovere end man tror.
  5. Tag ud i højlandet – gerne mere end én gang! Skotland er et af de smukkeste lande og der er SÅ meget flot natur at se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *