En lille bid af hele verden samlet i en by

Af Lucas Johansen, kommunikationsstuderende

Er du til øl, pomfritter og et utal af kulturer sammenpresset på et sted, skal du tage til Bruxelles.

Bruxelles er ikke byen for dig, der regner med, at alle aktiviteter på din udveksling skal foregå udendørs, da min egen personlige vurdering er, at vejret er mere gråt og kedeligt end i Danmark. Til gengæld er det for dig, der vil bo et sted, hvor du kan opleve hele Europa – og mere til – på et sted.

Jeg vil herunder fortælle lidt om min faglige og sociale oplevelse på universitet IHECS samt min oplevelse af Bruxelles. 

Det faglige: 

At vælge fag på IHECS var ikke helt ligetil, da der blev ændret på, hvilke fag de tilbød løbende. Jeg var derfor nødsaget til at søge om forhåndsgodkendelse af flere omgange. Så vær forberedt på, at det ikke er alle fag, du har en idé om, du skal læse, som bliver udbudt. Du kan til gengæld forvente, at de undervisere, du skal have, er ekstremt dygtige og har masser erfaring – det er i hvert fald min oplevelse.

Jeg havde følgende fag:

  • EU-public communication strategies
  • Europe’s Culture and its specificities
  • Diving into Investigative Journalism
  • Education for Sustainable Development
  • Civic Engagement
  • French language course

Selvom jeg var nødsaget til at udskifte nogle fag, da de ikke blev udbudt alligevel – eller kun blev udbudt på fransk – var jeg tilfreds med de fleste af de hold, jeg fulgte. Min faglige vurdering er dog, at niveauet er lidt lavere end på DMJX. Det positive ved det er, at der så er mere tid til at være social og opleve byen.

Det sociale og byen:

Tager du til Bruxelles på udveksling, er du en af mange. Og det er ikke en dårlig ting. På IHECS følte jeg, at der var et godt sammenhold, og jeg brugte derfor det meste af min udveksling på at være sammen med de andre udvekslingsstuderende på IHECS. Vil man derimod gerne møde udvekslingsstuderende fra de andre universiteter, er det også meget lige til, da der bliver arrangeret aktiviteter for alle udvekslingsstuderende i Bruxelles, hvilket er meget populært.      

Bruxelles som by er meget unik. For det første er de utroligt glade for deres øl, pomfritter og vafler. Så vær forberedt på, at du nærmest kan finde de tre ting overalt i byen. Jeg er selv stor fan af deres øl, og de har nogle ret unikke barer rundt omkring, som er værd at tage en tur forbi.

For det andet er det en by, der er godt placeret, hvis man vil opleve flere storbyer, mens man er afsted – her er det værd at nævne Paris, der kun er omkring 1,5 times togtur væk, og Amsterdam, der er omkring 2,5 times togtur væk. Der er derfor rig mulighed for at opleve lidt af hvert, hvis man er afsted på udveksling i Bruxelles.

Et godt råd med på vejen:

IHECS er gode til at henvise til en masse hjemmesider, hvor man kan finde en bolig til sit ophold, men herfra skal man selv finde en lejlighed eller et værelse. Jeg vil derfor anbefale at melde sig ind i Facebookgruppen ”Danskere i Belgien” og lave et opslag derinde, hvor man søger et værelse eller en lejlighed. Jeg gjorde dette, og jeg endte med at få fat i et værelse til en markant lavere pris end størstedelen af dem, der havde fundet et værelse gennem de hjemmesider, IHECS anbefalede, gjorde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *