Udveksling til QUT i Brisbane

Af Karoline Jønsson, MPL

Jeg sidder faktisk stadig på den anden side af jorden, når jeg skriver dette. Og det har jeg så sandelig ikke fortrudt. Overvejer du bare en lille bitte smule om du skal på udveksling, så har du bare at gøre det. Uanset hvor du tager hen, så er jeg sikker på at det bliver et uforglemmeligt eventyr i dit liv. Hvis du gerne vil til Australien, mere specifikt Brisbane, så kan du her få lidt gode minder/historier og tips til hvad man skal huske når man rejser afsted.

Uni
I Brisbane er der en del universiteter, men jeg har haft min daglige gang på Queensland University of Technology (QUT), som har to campusser. Et i centrum (også kaldet CBD) lige ved den botaniske have og et ved Kelvin Grove, hvor jeg har boet. Universitet er super fint, og det er meget nemt at få hjælp hvis man har behov for dette. Jeg skulle vælge mine fire fag inden jeg rejste hjemmefra, men det er meget nemt at skifte hvis ikke man er tilfreds med de fag man har.
Det vigtigste er at man holder øje med bestemte datoer (du får tilsendt det hele eller kan læse det på deres hjemmeside), da man skal sidde klar til at vælge hvornår ens timer skal ligge. Ønsker man fx at sammensætte et skema fra mandag-onsdag, så kræver det lige lidt forarbejde for at tjekke op på hvilke fag der kan give det resultat. Jeg vil ikke anbefale at have for mange timer fredag, da der ofte er mange weekendture med klubber, som kører afsted om formiddagen.

Mine fag:
Så vidt jeg har forstået, så har tallene i fagets navn, en betydning for sværhedsgraden/studieår. AMB211 er således fx et fag som er beregnet til andetårs, og jeg vil derfor kigge efter dette. Jeg startede ud med at have et andet fag som var førsteårs, og her mødte jeg mange 17-18 årige, hvilket ikke lige var mig og derfor skiftede jeg. Derudover bliver de fleste lectures filmet, og derfor kan du ofte se undervisningen selvom du ikke var til stede.

Branding for the Real world (AMB211)
Meget okay spændende fag, som godt kan anbefales hvis man synes at branding og hvordan man skaber værdi til en virksomhed, er værd at lære noget om. Der var både en individuel og en gruppe-aflevering.

Consumers and Media Channels (AMB224)
Jeg synes umiddelbart at faget var en smule kedeligt, og jeg havde derfor lidt svært ved at koncentrere mig om undervisningen. Men det kan jo være meget individuelt. Er man glad for persona og tal, så er det måske noget for dig.

Digital Optimisation (AMB330)
Dette fag var det sværeste jeg havde og krævede derfor også ekstra energi ved afleveringerne og til tutorials. Til gengæld var det mega spændende og jeg lærte meget nyt om at optimere digitale løsninger for en virksomhed. Vi arbejdede med en case omkring en Australsk vuggestue/børnehave.

Visual Communication Design (DVB101)
Hvis man har lidt interesse i den kreative verden og gerne vil have lov til at arbejde lidt med Adobe programmerne, så vil jeg helt klart anbefale dette fag. Meget begyndervenligt til folk der aldrig har prøvet det før. Du kan selv vælge hvor meget energi du bruger her. Vi har arbejdet med at lave logo og derefter en kampagne.

Rejser
For mig har udveksling ikke kun handlet om at studere i et andet land, men også om at opleve. Jeg har brugt sindssygt meget af min tid på at rejse rundt i Australien og været på ture. Hvis man ønsker at opleve Australien, vil jeg helt klar anbefale at man får sparet en del penge op, da det ikke er helt billigt.

Nogle af de steder som jeg har besøgt, er Sydney, Byron Bay, Noosa, Airlie Beach (hvor man kan tage den smukkeste sejltur og også opleve Whitsunday), Hervey Bay, Cairns, Rainbow Beach, Magnetic Island, Tasmania og mange andre små steder omkring Brisbane. Jeg har haft besøg af min familie under mit udvekslingsophold og derfor endte jeg også med at tage et smut til Fiji sammen med dem. Det kan virkelig anbefales.

På vej hjem til Danmark skal jeg forbi Bali en uges tid. Det ved jeg at mange af de andre danskere også regner med at gøre.

Venner
Da jeg rejste afsted fra Danmark, havde jeg nok en lille forventning om at jeg skulle ned og have en masse internationale venner. Sådan endte det bare ikke med at være, og det er faktisk også helt okay. For nu har jeg mødt en masse søde danskere som også har boet i Brisbane det seneste halve år, og nogle af dem kommer helt klart til at være mine tætteste venner når jeg rammer København igen. Jeg tror det er vigtigt at man ikke prøver på at forcere noget når man er afsted, men at man bare tager imod de venner som kommer til en. Med det sagt, så er det ikke fordi, at jeg ikke har mødt en masse andre både internationale og Australske mennesker. På nogle af de ture jeg blandt andet har været med Quest (international klub på Queensland University) har vi mødt så mange søde mennesker man måske kommer til at se igen engang ude i verden. Derudover har jeg også boet i et sharehouse, hvor jeg har været heldig at have nogle gode roomies. 

Bolig
Boligmarkedet i Australien er lidt i krise og derfor en smule hektisk. Hvis man gerne vil vide hvor man skal bo inden man rejser herned, så kan man vælge at søge et student accomondation såsom Student One, Unilogde og hvad der ellers er. Her bor man meget centralt ofte, men man betaler så sandelig også en meget dyr husleje. Har man derimod lidt mere ro i blodet, så vil jeg anbefale at lede efter et værelse i et sharehouse/apartment. Jeg brugte sindssygt meget tid på dette inden jeg rejste og var derfor heldig at finde et værelse i Kelvin Grove hos noget der hedder City Groves. Super fint sted at bo, men er også glad for at det bare var midlertidigt. Man ved jo ikke nødvendigvis hvilke mennesker man flytter ind til, og hvordan boligen ser ud ift. rengøring osv.

Mange rejser til Brisbane et par uger inden det hele går løs, og bruger så denne tid på at lede efter bolig. Jeg vil anbefale disse områder hvis du skal kigge efter et sted at bo: Kelvin Grove, Herston, Spring Hill, CBD, South Bank, West End, Paddington og hvad der ellers er i nærheden af disse områder. Bor du her, så er det nemt at komme til Uni, byen, lufthavnen og Street beach hvor er der jeg har opholdt mig mest.

Praktisk

  • Søg visum. Jeg fik det lige efter jeg havde søgt
  • Køb oshc (sundhedsforsikring som du skal have)
  • Køb et Gocard når du ankommer. Dette er dit rejsekort, som kan bruges i hele Queensland. Når du har købt kortet, kan du søge om ”concession”, hvilket giver dig halv pris på rejser, fordi du er studerende
  • Opret en Australsk bankkonto når du ankommer. Det er meget nemmere at betale husleje og andre ting med denne.
  • Hvis du har plads i kufferten, ville jeg medbringe noget sengetøj som kan smides ud når du rejser hjem.
  • Søg legater i god tid, da det kræver meget energi og ikke nødvendigvis giver så mange penge. Jeg endte med at få 11.000kr i alt.

Har du nogen spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte mig på 28144@dmjx.dk eller min instagram @karoline.joensson hvor jeg har delt en masse fra mit ophold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *