På udveksling på Taylor’s University i Malaysia

Af Kasper Holm Andreassen, MPL

Nye rammer, skolegang på engelsk, nye indtryk, et mix af forskellige kulturer og ikke mindst oplevelser for livet det er hvad udveksling kan give dig.

Taylor’s University er et internationalt privatuniversitet, hvilket universitetet i den grad afspejler. På skolen finder du både et bibliotek, som er ideelt når du skal koncentrere dig, diverse caféer en god mængde af forskellige restauranter og madboder.

Alle underviserne er engelsktalende og størstedelen af de studerende er også gode til engelsk og lette at kommunikere med. Universitetet er i den grad glade for aflevering, hvilket gjorde sig gældende i størstedelen af mine fag. Den første halvdel af mit semester bestod af individuelle aflevering, hvorefter den anden halvdel bestod af gruppe afleveringer. De individuelle afleveringer er overkommelige eftersom du selv bestemmer hvornår og hvad du skriver om, hvorimod gruppeafleveringerne kan være svære at overskue eftersom det kræver lidt mere planlægning.

Processen

Processen op til afrejse fra Danmark kan godt være en smule langsommelig, men et godt råd herfra er af sende de relevante dokumenter (som de nok skal angive i mail) og vente på at de vender tilbage til dig. Taylor’s University er gode til at informere og er altid behjælpelig med diverse spørgsmål du måtte have. Selvom der til tider kan gå tid imellem mails skal du bare tage det med ro, for de har helt styr på det.

Hvor skal jeg bo?

I løbet af ansøgningsprocessen blev jeg tilbudt 3 forskellige steder at bo. U residence, D’Latour og DK Senza. Jeg bor selv i DK Senza og mit indtryk er at de fleste udvekslingsstuderende bor her eller i D’Latour. Begge steder ligger gåafstand (under 5 minutter) fra skolen og er gode steder at bo.

Fag

Når du studerer på Taylor’s University, skal du have fem fag, for at det opfylder kriterierne om 30 ECTS-point. I processen vælger du de fem fag du helst vil have, men for en sikkerheds skyld bør du vælge så mange som muligt, da det giver dig muligheden for at skifte, hvis faget viser sig at være ugyldigt eller irrelevant for dig. De fag jeg havde var: Introduction to Mass Communication, Visual Communication, Organizational Communication, Strategic Copywriting og Brand Management.

Rejs rejs rejs

Malaysias placering er fuldstændig kanon i forhold til at rejse de aldre asiatiske lande. Hvis du er på udkig efter et udvekslingsophold, hvor de på samme tid kan få lov og har tid til at rejse så er Malaysia perfekt. Eftersom Malaysia meget internationale og gerne vil omfavne mange forskellige kulturer, har de også et højt antal helligdage. Det kan du i den grad gøre brug af, hvis du ønsker at rejse til de nærtliggende lande. Jeg har selv været i Laos, Cambodia, Indonesien, Singapore samt nærtliggende øer i Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *