Udveksling I Madrid – CEU San Pablo

Af: Emma Fehmerling, MPL

Jeg var slet ikke klar over at man kunne komme til Madrid, før jeg efter to runder med udvekslings-ansøgning så at der var en ledig journalist plads, som jeg som MPL’er efter et afbud kunne få.  Held i uheld, og selvom det er en journalistplads har skolen virkelig mange fede fag og Madrid er en skøn by!

Skole

Skolen er en katolsk skole men det fylder ikke rigtigt ud over at der går to præster rundt på gangene og har et kontor hvor man kan confesse sine synder hvis man har behov. Alt går bare lidt langsommere i Spanien!! Også for deres internationale kontor, de havde problemer med at give mig og min veninde vores skema så den første uge fik vi at vide at vi bare skulle holde fri.

Skolen tilbyder en masse praktiske og kreative fag. Jeg havde graphic communication hvor vi arbejdede i InDesign og som eksamensprojekt skulle vi lave et digitalt magasin. Jeg er efter dette fag blevet ret ferm til InDesign så det kan jeg anbefale hvis man vil blive god til programmet.

Udover det havde jeg Audiovisual Journalism som jeg klart kan anbefale. Her producerer man nyheder til tv og radio i form af en klassisk nyhedsudseendelse i et studie samt podcast. Skolen har meget gode faciliteter og tv-studiet er en tro kopi af et rigtigt studie, så du arbejder med lys, lyd, kamera og alt andet som foregår bag kameraet. Dog skal du også agere nyhedsvært hver uge og læse op fra en teleprompte, hvilket nu også er meget sjovt. Udover det havde jeg Public Relations Digital Advitising Planning og Below The Line Advertising. Husk at vælge fag i god tid, og forbered dig på at de fag du vælger, måske overlapper og du derfor må skifte et fag eller to. Eleverne er generelt lidt yngre da skolesystemet i Spanien er lidt anderledes, men både elever og undervisere er super søde og der kommer generelt ret mange udvekslingsstuderende til skolen.

Bolig

Jeg fandt et værelse gennem siden idealista, men jeg vil anbefale at man finder noget dernede hvis man kan have is i maven! Du kan sagtens få et billigt værelse til 2500-3000DKK, men så er de tit lidt små og halv ulækre. De ’gode’ værelse ligger til københavner priser. Byen er nem at komme rundt i og dog vil jeg ikke anbefale at bo ved gran via i centrum, gå hellere efter chamberi, la latina eller malasana.

Byen

Byen er skøn og smuk og har alt hvad du behøver! Køb et måneds metrokort, så kan du rejse ubegrænset for 20€ om måneden. Lad være med at tagw på de kommercielle klubber som holder fester for udvekslingsstuderende, de er mega stenet, tag på club malasana i stedet!!. Nyd solen i retiro-park og gå rundt og opdag byens perler. Fra maj måned af bliver der utroligt varmt (37-40 grader) så få dig nogle venner og bestil en weekend tur til / eller brug læseferien ved en af byerne ved kysten, for nogle dage kan man ikke lave noget i Madrid pga af varmen. Der er et kæmpe marked om søndagen i byen men det er desværre ret autentisk. Kaffe, øl og middage ude er meget billigere end i Købehavn (surprise 😉 ) så nyd at du kan komme langt med din SU og dit Erasmus legat i 5 måneder. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *