Den første fra DMJX på Taylors University Malaysia

Af: Patricia Kjær Bach, MPL

At tage på udveksling var en skræmmende tanke i DK, men blev det bedste valg jeg har truffet og givet mig en ubeskrivelig oplevelse!

Ved du noget om Malaysia? Det gjorde jeg ikke da jeg søgte om udveksling på Taylors University. Google search kan give en del fordomme om et land og dens kultur, do’s and don’ts omkring påklædning, opførelse, osv. Det er så unødvendigt. Da jeg kom til universitetet, blev jeg modtaget af imødekommende og hjælpsomme personer, klar til at være mine venner. Der var omkring 40 udvekslingsstuderende hovedsageligt fra Europa, og det antal har jeg fået fortalt var dobbelt før corona. Så tøv ikke med at tage den festlige tanktop med, men husk en sweater der kan redde dig fra aircondition.

Mit bedste råd er at slappe af og lade ting ske når det skal ske, for det kommer til at ske! Dine papirer vil blive godkendt, du vil have et sted at bo og vigtigst af alt vil du få mange venner, som du vil dele en stor oplevelse med.

Taylors University er et privatuniversitet som kun underviser på engelsk, derfor er der mange internationale studerende og plads til forskelligheder som det overordnet malaysiske samfund måske ikke endnu har lært helt at accepterer. Mange opgaver og afleveringer er baseret på gruppearbejde og få er individuelle. Der er et fedt bibliotek med en cafe, hvor dig og dine venner vil studere sammen.

Fag

Du skal studere 5 fag, men have 7 fag godkendt, dette er i tilfælde af at du vil skifte fag eller andet. Det hjalp mig da jeg havde behov for at skifte faget innovative media, hvilket ikke er egnet til udvekslingsstuderende.

De fag jeg studerede: Crisis Management, Intro to mass communication, Promotional writing, Publicity and media relations, International PR

Rejser

Muligheden for at rejse er stor! Vi var mange udvekslingsstuderende som alle gerne ville få det meste ud af vores ophold, derfor tog vi på mange ture til de flotte ø’er, byer og seværdigheder i Malaysia. Hermed også ture til de omkringliggende asiatiske lande. Jeg tog til Singapore, Thailand, Indonesien (Bali) og Cambodia.

I forhold til at rejse efter dit udvekslingsophold, så er det ikke muligt desværre. Det er et krav at du skal tage hjem til dit hjemland som står på dit pas når studiet er ovre, det her bliver stemplet i dit pas i slutningen.

Sted at bo

Jeg fik tilsendt en mail med 3 boligmuligheder tæt på universitetet, ud af disse vil jeg anbefale; DK Senza residence hvor jeg boede. Master bedroom med eget toilet kostede mig ca. 2.100 kr. mdr. eller D´Latour residence placeret lige ved siden af DK Senza. Flotte lejligheder med forskellige værelser små og store.

Både DK Senza og D´Latour er private lejligheder som bliver lejet ud. Det er forskelligt fra ejer til ejer hvilke kanaler de bruger til at leje deres værelse ud og hvordan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *