Udveksling i Seoul, Sydkorea 2022 // Sookmyung Women’s University

Af: Signe Beck, KOM 5. semester

Er du klar til at bo i en storby, hvor der er millioner af velklædte, travle mennesker, tonsvis af kimchi og nye oplevelser om hvert gadehjørne, så skal du afsted til Seoul i Sydkorea!

Lad os starte med en lille forventningsafstemning. Hvis du tænker, at du skal til ✨ fremtidens ✨ by, så skal du måske lige indstille dig på, at koreansk kultur er rimelig konservativ, og at man mange steder ikke kan skylle toiletpapir ud i toilettet.

MEN med det på plads, så lad mig slå et slag for, hvorfor du godt kan glæde dig til det udfordrende, øjenåbnende og helt igennem fantastiske semester, der ligger foran dig, hvis du vælger at tage på udveksling i Seoul.

BYEN

Seoul er en by, der føles uendeligt stor og intim på samme tid. Med sin opdeling i forskellige bydele føles Seoul ikke alt for overvældende, men samtidig lover jeg dig for, at du aldrig kommer til at kede dig. Jeg kan nævne karaoke, hiking, soju, gadekoncerter, dance dance revolution i arkaden, matcha cold brew, rooftop fest, fried chicken, fårecafé og udsigten fra Koreas bjerge som bare få af mine yndlingsting i Seoul. Og shopping… det bliver ikke meget bedre end i Seoul.  

Jeg kan anbefale dig at spise street food på Gwangjang Market, snuppe en La La Land signaturdrink på Casa Corona, synge dine yndlingssange i SU Noraebang, tage til Insa-dong for at købe gaver til alle derhjemme, finde genbrugsfund i High Mountain Vintage og at nyde udsigten over byen fra Namsan Tower ved solnedgang (kliché, I know – men det er magisk!).
Der er meget lav kriminalitet i Seoul, og det er nok den by, jeg har følt mig allermest tryg i nogensinde. Du kan snildt gå fra dine ting – jeg kan næsten garantere dig, at det ikke bliver stjålet.

SOOKMYUNG WOMEN’S UNIVERSITY
Hvis ikke skolens slogan Be the Queen, Rule Your World, er nok til at overbevise dig om, at det er et fedt sted, så er her lidt mere info.

Campus ligger tæt på Itaewon og er både super hyggeligt og let at nå med offentlig transport. Der er kaffebarer, restauranter, butikker og en park lige ved siden af.

Udbuddet af fag på engelsk var begrænset og mange var relateret til business og entreprenørskab. Det synes jeg personligt var fedt, men vær OBS på det, hvis fagene er det vigtigste for dig, når du skal på udveksling.

Jeg tog seks fag: Intrapreneurship (anbefales!), Entrepreneurship Practicum (anbefales!), Introduction to Economics, Cross Cultural Communication, Public Diplomacy og Theories and Cases of Global Business Management. Det svingede fra fag til fag, hvor højt niveauet var, men med seks fag kommer man ikke uden om, at der skal lægges nogle timer i skolearbejdet.

Jeg ved, at nogen har sine forbehold ved, at det er et kvindeuniversitet. Det tænkte jeg egentlig slet ikke over i hverdagen. Som udvekslingsstuderende støder du alligevel nok på en fyr eller to på campus – du må nemlig gerne læse på Sookmyung som mand, hvis du er udvekslingsstuderende.

BOLIG

Jeg boede i en Airbnb sammen med to andre fra DMJX, og det var jeg virkelig glad for! Vi boede først i Jongno-gu, men da lejligheden var ret ærgerlig, flyttede vi efter et par uger til en Airbnb i Itaewon.

Der elskede jeg at bo! Og jeg vil anbefale at finde en lejlighed dér eller i Hongdae, hvis du skal på udveksling. Selvom koreanere generelt er flinke og hjælpsomme, skal man ikke undervurdere sprogbarrieren – særligt i de områder, hvor der ikke bor ret mange internationale. Det er også i de to områder, at folk går mest i byen, og da metroen stopper med at køre efter midnat, er det en fordel at bo tæt på de steder, hvor man kan gå ud.

UDFORDRINGER

Arbejdsbyrden fra skolen var større end forventet, jeg havde et studiejob (remote fra DK) og skulle søge praktik, mens jeg var der. Særligt det sidste fyldte meget. Så hvis du skal i praktik på semestret efter din udveksling, vil jeg anbefale dig at have tænkt over, hvor du gerne vil i praktik (og evt. lave en skabelon til en praktikansøgning), før du tager afsted.

TAG AFSTED!

Sydkorea er et smukt land med en kompliceret historie, og det kommer til at kræve af dig, at du er tilpasningsdygtig. Når det er sagt, endte jeg selv med at føle mig meget hjemme.

Når jeg tænker tilbage på mit ophold, er det mest af alt på de dejlige mennesker, jeg var så heldig at dele mit ophold med – og følelsen af, at alt er muligt i Seoul.

Kæmpe kærlighed til Sookmyung Women’s University og til Seoul herfra💘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *