Udveksling på Kyung Hee University i Seoul, Sydkorea 2022

Af: Sofie Viola Glargaard Sørensen, KOM

Bolig

Jeg boede i en Airbnb sammen med de to andre, der skulle til Korea, fra min klasse, vi bookede hjemmefra, men endte med at måtte skifte bolig, da billederne veg meget fra virkeligheden, så tip herfra tag en Airbnb med mange reviews, vi endte heldigvis med at finde en anden bolig indenfor vores budget i Itaewon, som var en fed bydel at bo i!

Studieliv

Jeg oplevede desværre ikke meget af studielivet pga. corona, men skolen havde heldigvis opdelt os i små ’familiegrupper’ samt at man fik en buddy. Jeg fik kun mødt min buddy en enkelt gang, hvilket var fint, hun var super sød og hjælpsom, men det blev ikke til mere, fordi hun havde ret travlt. Familiegruppen derimod mødtes jeg med tre gange, og fik også et par lidt tættere venner ud af. Alle koreanerne var generelt super søde og hjælpsomme både på skolen, i de forskellige grupper, men også fremmede på gaden og i byen.

Fag

Alle mine fag var online, hvor to af dem var forudinspillet, det var selvfølgelig ikke det fedeste, men det virkede som om, at der ville være almindelig undervisning fra næste semester.

Visual Arts Theory: Fedt fag, men læreren er stoppet nu.

Culture Theory: Hyggeligt og spændende fag, nemt at følge med, god lærer, handler om subkulturer.

The World of Images: Undervisningen var meget kedelig og fulgte bare en bog der hedder The Palgrave Handbook of Image Studies (meget klassisk universitetsfag), men på trods af det, var det et virkelig spændende og svært fag.

Korean Narratives in Film & Fiction: Et af mine yndlingsfag, det handlede om hvordan koreansk historie og samfund spiller ind i koreanske film og litteratur, jeg elsker film, så det var egentlig mest, derfor jeg valgte det, men selve undervisningen og materialerne var også virkelig gode. Undervisningen bestod kun af præsentationer fra eleverne, så man forventedes at fremlægge ca. to gange i løbet af semestret. Underviseren var til tider lidt svær at forstå, men alt i alt var det et rigtig spændende fag.

Understanding Korean Society: Handler om koreansk kultur og samfund, det var et spændende fag, og godt lavet ift. at det var forudindspillede videoer, som man skulle se indenfor en bestemt tidsramme, der var dog virkelig mange informationer i de ca. 1-1,5 timers videoer hver uge, så det tog langt tid at notere, men det kunne godt betale sig, da eksamensspørgsmålene lå meget tæt op ad, hvad der blev sagt i videoerne (nogle gange næsten ordret.)

Fagniveauet var ret forskelligt fra fag til fag, hvor især de fag med udenlandske lærere var nemmere at forstår og komme igennem, men ift. karakterer og at bestå, var niveauet ikke super højt, så længe man deltager og afleverer sine opgaver, kan man rimelig nemt få topkarakter.

Anbefalinger

En ting der vil hjælpe dig super meget er at lære alfabetet på forhånd, da mange ord lægger op af engelske ord, men blot står på koreansk f.eks. ’cheeseburger’ er ’치즈 버거’ (som udtales tji-tjeu-bå-ger). Det gavner især, når du skal finde vej, hvor de fleste steder står skrevet på koreansk. Alfabetet virker lidt langhåret i starten, men det er faktisk opfundet til at være simpelt af Kong Sejong, som ville sørge for at analfabeter kunne lære at læse, så hvis de kan lære det, kan du også! Derudover er banken Revolut god at oprette en konto i, da de danske kort bliver afvist de fleste steder (det er billigst, hvis du gør det hjemmefra).

Apps

Til at finde vej: Naver Map eller Kakao Map (Google Maps kender slet ikke alle de små veje, som der er i Seoul)

Til at oversætte: Papago (Google oversæt kan også bruges, men Papago er meget bedre)

Til at bestille mad: Shuttle (den eneste leveringsapp, så vidt jeg ved, der kan tage udenlandske kort)

Steder

De almindelige turistmål er et kig værd, men hvis dit skema tillader det, vil jeg klart anbefale at tage væk fra Seoul og opleve lidt mere af landet. Det fortryder jeg i hvert fald, at vi ikke gjorde mere. En kæmpe anbefaling her er øen Jeju, som er koreanernes ferieø, der er fantastisk smuk natur, især strandene som er krystalblå og ikke super befærdede, herudover er den lille ø Udo, der ligger ud fra Jeju også virkelig smuk, man kan komme derud med en kort færgetur, og leje elektriske cykler, så hele øen kan opleves på et par timer (eller mere hvis det lyster!).

Udover, Jeju allierede vi os med Kyuho, som vi var så heldige at lære at kende gennem min veninde, der mødte ham på sin egen rejse til Korea i 2019, vi hikede bl.a. bjerget Gwanaksan sammen, hvilket er en klar anbefaling! Seoul har super mange bjerge man kan vandre på, så hvis det er en interesse, er der rig mulighed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *