Sookmyung Women’s University

Af: Anna Gregersen Jørgensen, KOM

Hvis du ender i Sydkorea, så kan du godt forberede dig på at spise nogle blæksprutter og blive skældt ud i bussen, men bare rolig, du overlever begge dele! 

Hvor skal du bo?

Jeg boede i en airbnb i Itaewon med to andre studerende fra Dmjx, og det ville jeg ikke bytte for noget. Itaewon er et internationalt område, og da koreanere godt kan være en smule reserverede og forbeholdne omkring udlændinge, så er det fedt at bo et sted i byen, hvor man ved at de koreanere der er der, gerne vil møde udlændinge. 

Du kan også bo på Campus, og det er langt billigere, men der er en masse regler, og så skal du være hjemme inden et bestemt tidspunkt om aftenen, så det er et kompromis du skal være villig til at indgå hvis du vil bo der.

Lidt om Sookmyung
Udefra er Sookmyungs smukke campus en kæmpe upgrade fra Emdrups sjæleløse betonbygninger. Især foråret klæder campus, hvor kirsebærtræerne springer ud, og man kan sidde og nyde sin bubbletea på en bænk omringet af grønt. Hvor idyllisk.

Sookmyung er et kvindeuniversitet, hvilket jeg synes var helt vildt fedt! På mange måder er Sydkorea et meget traditionelt land, fx blev abort først lovligt i 2020. Der hersker altså nogle ret stærke kønsnormer, som det tager lidt tid at lægge mærke til, fordi alt er så moderne i Seoul, men når man kradser lidt i overfladen, så er det meget tydeligt at kvinder og mænd har nogle meget bestemte roller i samfundet. Derfor synes jeg det var fedt at gå på et universitet hvor der kun gik kvinder, fordi min oplevelse var, at det var lettere for dem at dele deres meninger.

Jeg havde 6 fag på Sookmyung. Arbejdsmængden var større end jeg havde forventet, men det var ikke en mulighed at vælge færre fag og samtidig få nok ECTS point. Jeg brugte mere tid på skole end jeg havde regnet med, så vær forberedt på at læse en masse.
Fagene og eksaminerne er ikke sværere end på DMJX, men jeg kunne ikke tage særlig mange relevante fag, måske var det også derfor det tog så lang tid for mig at læse, når fagene var så langt væk fra mit fagområde.

Min oplevelse er også præget af, at jeg skulle søge praktik samtidig med jeg var afsted, og det var rigtig presset at få skole og praktiksøgning til at gå op, samtidig med at jeg var i et nyt land som jeg gerne ville lære at kende. Det har helt klart været noget jeg har været trist over ved mit ophold, at så meget af min tid i Sydkorea foregik på en læsesal med skole eller praktiksøgning, og ikke med at være ude og opleve landet og skabe et netværk.

Sookmyung er en skole der skaber mange iværksættere og folk der vil noget inden for marketing og forretning, så hvis det er noget der tiltaler dig, så synes jeg helt klart du skal tage på Sookmyung! Undervisningen og lærerne er så forskellige i niveau og undervisningsstil, men de studerende er så mega seje. Her er de fag jeg havde:

Intrapreneurship:
Jeg har lært vildt meget i det her fag. Jeg synes lærerinden var virkelig cool og timerne gik hurtigt fordi alle havde lyst til at deltage.

Cross Cultural Communication:

Timerne bestod kun af gammeldags tavleundervisning, hvor læreren virkelig godt kunne lide at høre sig selv snakke, men det var til gengæld meget spændende læsestof. Der var bare også meget af det.

Public Diplomacy:

Samme lærer og oplevelse som ovenstående fag.

Special Lecture on Development Issues:

Et fag som mange af mine medstuderende var trætte af, fordi det bestod af tør tavleundervisning.  Alligevel kunne jeg meget godt lide det, for det var super spændende emner, og det var fedt at lære om verden fra et mindre Eurocentrisk perspektiv.

Theories and Cases of Business Management:

Jeg forstod aldrig helt hvad læreren ville have mig til som studerende, og nogle gange havde jeg virkelig svært ved at forstå hvad han sagde. Jeg kan ikke anbefale det.

Entrepreneurship:

Du skal tage det her fag for oplevelsens skyld. Lærerinden er virkelig speciel, men hun stiller en fed semesteropgave som man skal løse, og du lærer så meget som du selv lægger i det.

Hvad er Seoul:
Seoul er en gå-i-byen-by, Seoul er en shoppe by, Seoul er fyldt med ambitiøse studerende og iværksættere, Seoul er udfordrende mad og lækker mad, Seoul er vanvittigt smukke parker, Seoul er smukke unge mennesker der lever Instagramlivet, Seoul er, at du altid sidder i metroen, Seoul er en kæmpe international Storby som du føler du kender, men aldrig når at udforske helt.

Lidt Tips:
Apps du bliver glad for:

Kakao map – Det bedste kort til at finde rundt

Kakaotalk – download appen til din computer og telefon, du kommer til at bruge den med dine medstuderende.

Kakao Taxa app – Det er nemmere at booke en taxa over appen, end at finde en på gaden. Og du kommer til at ville have en taxa, for deres subway stopper med at køre kl 23. Ja, du læste rigtigt, i fremtidens by Seoul, stopper subwayen med at køre kl. 23.
Papago eller Google Lens – apps til at oversætte, for Korea er for Koreanere, så du får brug for dem!

Forskellige spiseoplevelser:

Jeongseon Thistle Leaf Wraps & rice ( 정선 곤드레 쌈밥)
Traditionel Koreansk mad der ligger i Insadong, virkelig lækkert

Oreno Ramen
Japansk Michelin Ramen til en billig penge, så forbered dig på den bedste Ramen du har smagt i dit liv!

Monster Place nær Sookmyung
Mange koreanere gør sig ikke rigtig i morgenmad, så hvis du savner noget yoghurt som du kender det, med alle verdens toppings, så er det the place to go!

Er du bare hooked på Sydkorea og Seoul, så skal du tage af sted! Det er et virkelig fedt og skørt land!
Jeg håber for dig, at du ikke bruger så meget energi på at stresse undervejs som jeg gjorde over skolearbejde og praktiksøgning. Måske synes du slet ikke at arbejdsbyrden er så stor, som jeg følte den, men jeg synes det er vigtigt at du kender dine muligheder, for jeg ved bare det kan være svært at overskue når man er afsted og der er 1000 andre ting at tage stilling til.

Jeg ville ønske jeg på forhånd havde vidst hvor stresset det ville være at søge lønnet praktikplads mens jeg var afsted.

Måske er du er bedre til at håndtere presset – men er du en ængstelig type, så er klummen her for dig! Husk at der altid er mulighed for at søge orlov eller læse et fag op på sommerskole, for hvem ved om du nogensinde kommer tilbage til Sydkorea?

Der også meget papirarbejde der skal fikses løbende før og mens du er i Seoul. Skriv direkte til skolen, ikke gennem DMJX. Jeg håber ikke min klumme her skræmt dig! Der var nogle frustrerende ting ved mit ophold som jeg gerne ville have været foruden, men jeg var vild med Seoul og fortryder på ingen måder jeg tog afsted! Jeg endte med at rejse rundt 3 uger efter skolen var slut for at få det hele med og det kan jeg anbefale, også selvom det er i regnsæson og vejret er et gamble.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *