Guldkorn fra the Golden State og San Francisco State University

Af Sarah Kolbæk Jensen, Kommunikation (Foråret 2022)

Hold på hat og briller, for dit næste semester med udveksling kommer til at flyve med fuld fart frem, og du er hjemme igen, før du når at se dig om! Det er i hvert fald den oplevelse, jeg sidder tilbage med lige nu efter at være vendt hjem fra udveksling på San Francisco State University.

Corona legede katten efter musen med mig

Vejen dertil gik dog ikke som planlagt, fordi corona stadig legede med os i sommeren og efteråret 2021, hvor jeg oprindeligt skulle have været afsted. Derfor tog jeg en beslutning om at rykke uddannelsen fra Campus Aarhus til Campus Emdrup og dermed udskyde min udveksling med et semester. På den måde følte jeg mig mere sikker på faktisk at kunne komme afsted, og tingene endte da også med at gå op i en højere enhed på flere måder. Wuhuuu!!!

Flyv direkte med SAS på billige ungdomsbilletter

Jeg kunne forventningsfuld sætte mig ombord i en SAS-flyver i Københavns Lufthavn med direkte kurs mod San Francisco den 26. december 2021. Jeg ville være sikker på at have god tid til at lære byen at kende, inden skolen startede. Men jeg troede også, at jeg først skulle til at finde bolig, når jeg landede i byen. Højere magter aka. tre andre kommunikationsstuderende kom mig dog i forkøbet, kort tid efter jeg havde bestilt mine flybilletter, og de tilbød mig en plads i den lejlighed, som de havde fundet på forhånd. Da nogle af dem, som jeg oprindeligt skulle have været på udveksling med i efteråret 2021, boede i lejligheden på daværende tidspunkt, turde jeg godt hoppe med på toget, idet de kunne godkende udlejeren som værende legit. Ellers var mine planer at lande hjemløs på et hotel i min nye hjemby.

Be prepared to evolve!

De første to uger var jeg primært mig selv, fordi jeg som sagt havde valgt et hotel. Jeg havde aldrig boet på hostel før i mit liv, så jeg havde nogle fordomme, som jeg ikke lige turde udfordre på egen hånd, når alt andet nu også var nyt. Heldigvis har nye udvekslingsvenner introduceret mig til hostels og andre billige boligformer i løbet af semesteret, idet vi har rejst til både Los Angeles, San Diego, Seattle, Vancouver, Las Vegas, Hawaii, Denver og Yosemite. Jeg har virkelig fået øjnene op for, hvor fantastisk hostels egentlig er – for du kan sagtens rejse alene, men bor du på hostel, kommer du alligevel aldrig til at være alene. Det prøvede jeg for alvor af, lige inden jeg skulle hjem, hvor jeg tog på otte dages solorejse. At kunne rejse alene til en fremmed by og bo på hostels har for mig været resultatet af den enorme personlige udvikling, som udvekslingen har givet mig.

San Francisco State University – Gymnasiet 2.0

I mellemtiden gik jeg selvfølgelig i skole på SFSU hver mandag, tirsdag og onsdag – resten af ugen var min ”weekend”. På mange måder troede jeg, at skolen ville fylde mindre udenfor mit reelle skema, end den gjorde. Men med den rette prioritering fik jeg det hele til at løbe rundt alligevel, og jeg har fået udnyttet mine lange weekender. Skolemæssigt var det lidt som at være tilbage i gymnasiet med alle de afleveringer og quizzer, som vi fik nærmest hver uge. Hvor herre bevares, jeg havde da også valgt fire fag i de 500, så jeg havde jo egentlig kun mig selv at takke det for:

BECA 536 – Creativity and Design Thinking in Electronic Media

Faget med Professor Hamid handlede mere om, at du skulle finde ud af, hvad du vil med dit liv rent fagligt og så knokle for det, end det var en reel forlængelse af Kreativitet og Idéudvikling fra 4. semester på Kommunikation. Der var mange lektier i faget, og ofte forstod jeg ikke helt, hvad vi skulle bruge teksternes viden til. Jeg prøvede også at skifte faget ud en uge inde i forløbet, men der var ingen andre duelige muligheder, da jeg ikke ønskede at ændre mine andre fag i mit skema. Så jeg måtte bare hænge i til det sidste.

COMM 561 – Social Semiotics

Professor Wolcott er nok den mest engageret underviser, som jeg har haft i nyere tid. Han har en masse energi og humor, som han ikke sparer på i løbet af sine undervisningstimer. Det er en klar anbefaling at tage en af hans klasser! Desuden gennemgår I både midterm og final exam med ham på forhånd, så I kan i princippet lave dem, inden prøverne for alvor løber af stablen.

COMM 573 – The Rhetoric of Criminality and Punishment

Faget med den meget åbensindede Professor Lovaas har været af mere akademisk karakter med ret kedelige opgaver og akademiske artikler trods det meget spændende indhold. Til gengæld var det virkelig fedt, at hun kunne skaffe os et besøg i San Quentin State Prison, hvor hun passioneret underviser frivilligt i sin fritid. Det var ikke lige smalltalk med mordere, narkosmuglere og bandemedlemmer, som jeg troede, at jeg skulle opleve under mit ophold i USA. Det var en meget perspektiverende oplevelse, der gav mig et helt andet menneskeligt syn på fangerne.

COMM 574 – Rhetoric of the Media

Professor Spielman var lidt af en tør kiks. Han sad ofte bare ned gennem hele timen og snakkede sine PowerPoints igennem, mens han sjældent inddragede os studerende i sin uendelige talestrøm. Jeg er sikker på, at universitetet har udbudt mere spændende fag end dette. Jeg havde i hvert fald ingen motivation i det her fag, da vi var halvvejs igennem semesteret.

Så slem kan Tenderloin da ikke være – WRONG!

Whatever you think you know, you don’t – bare hold din lille søde popo ude af Tenderloin, okay, og aldrig nogensinde stå af ved Civic Center metrostationen. Det kan ikke beskrives nok, hvor forfærdeligt et område det egentlig er. De hjemløse er ustyrlige, og hvis du har bare dit liv lidt kært, begår du ikke samme fejl, som jeg gjorde. Jeg havde et enkelt ærinde i det område, og i løbet af den halve time, som jeg gik rundt derinde alene i fuldt dagslys, er jeg stensikker på, at det var menneskelort, som jeg så liggende flere steder på gaden. Der var også en mand, der lige synes, at han skulle råbe mig i hovedet. Og en mand, der kastede med lidt forskellige ting. Og en mand, der skulle hænge over fortovet i et stillads, klar til at springe ned på dig. HOLD DIG VÆK FRA TENDERLOIN OG CIVIC CENTER! Eller udfordr skæbnen, og se det med egne øjne…

Mint Mobile giver en frisk forbindelse

Hvis du hurtigt vil have gang i et amerikansk nummer, kan jeg klart anbefale Mint Mobile. Det har fungeret upåklageligt i de måneder, hvor jeg har haft det, og der har været dækning og data alle steder i San Francisco. Det er helt klart også det billigste telefonabonnement. Men hver opmærksom på, at de kun sælger perioder af tre måneder ad gangen, så rejser du hjem to måneder inde i dit abonnement, går den sidste måned bare tabt.

Bonusinfo: Guide til at undgå parkeringsbøder i San Francisco

Hvis I vil leje en bil, er Lyft Rentals en rigtig god løsning gennem Lyft appen! Dog skal I være oprettet på app’en noget tid i forvejen, så opret dig gerne allerede i dag. Når I så har bilen, skal I være opmærksom på diverse parkeringsregler: Parkér kun med kørselsretningen – parkér altid med hjulene drejet – parkér ikke foran et tow away-skilt – parkér ikke, hvor kantstenen er rød – parkér ikke foran en carport eller garage – parkér ikke foran en brandhane. Vil du helt undgå bekymringerne om en parkeringsbøde, kan du bruge nogle penge på at køre med Uber og Lyft rundt, eller du kan tage Muni busser og metro helt gratis med dit studiekort, når du får det.

Safe travels og nyd hvert et øjeblik!

Tilbage er der kun at sige, at jeg håber, at du får dit livs rejse ligesom mig. Husk at nyde hvert et sekund og hver en stund. Mind dig selv om en gang imellem, når det er blevet hverdag for dig, at du bor i f*cking San Francisco!

Hvis du stadig sidder tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig på sarahkolbaek@outlook.dk eller 27 50 61 95

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *