Thomas More University of Applied Sciences, Mechelen, Belgien

International Media and Entertainment Business

Gør det, gør det, gør det!
Alberte Aaskov Jakobsen, JOUR 4. semester (foråret 2022)

Sidder du og læser rejseklummer, fordi du er i tvivl, om du skal tage på udveksling? – så ved jeg lige, hvordan du har det. Jeg havde slet ikke planlagt at tage afsted. Mest af alt, fordi der er praktiksøgning på fjerde semester, og derfor tænkte jeg, det var alt for risikabelt at rejse ud. Det skulle vise sig, at jeg tog helt fejl.
Da skolen sendte en mail ud om, at der stadig var ledige pladser i anden runde, var jeg lidt tøvende, men kunne også mærke, at jeg trængte til luftforandring og ny inspiration. Først søgte jeg ind på en skole i Dublin, men ombestemte mig, da jeg fandt ud af, det var meget akademisk. Dernæst søgte jeg ind på en skole inde i Bruxelles, men opdagede desværre, at de ikke tog imod nye elever det semester. Altså var det ret tilfældigt, at jeg havnede på Thomas More i Mechelen.
Og sådan er historien for de fleste.

På Thomas More læste jeg Media and Entertainment Business, der er et etårsprogram, hvor de fleste allerede har taget en bachelor, typisk inden for medieverdenen. Da linjen handler mere om underholdning i mediebranchen, var det meget anderledes end journalistik, som jeg kommer fra. Det er rigtig fedt at få et indblik i, hvordan fiktionsverdenen fungerer med bl.a. transmedia production og storytelling. Der er selvfølgelig nogle bestemte fag, som man skal have, og så kan man ellers vælge lidt til og fra. Det største fag for mig var ”Start Up Studio”, der udgjorde 15 ECTS-point og fyldte halvdelen af mit skema. I begyndelsen fik lærerne det til at lyde som et fag med en kæmpe arbejdsbyrde, men de skræmte os bare lidt. Der var mest arbejde på egen hånd og så coaching to gange om ugen. Foruden det store fag, valgte jeg frivilligt at have ”Survival Dutch”. Det var ret sjovt at lære lidt af sproget, men niveauet var dog meget lavt. Derudover havde jeg ”Podcast”, ”Film and Media Genres”, ”Media Technology” og ”Advanced Video”. Generelt nogle interessante fag, men det, som gjorde sig gældende hele opholdet ud, var desværre, at vi ikke fik særlig meget undervisning. Jeg oplevede også, at niveauet generelt var en del lavere end herhjemme, og at mange af lærernes ambitioner ikke blev ført ud i livet. For mit vedkommende skuffede det faglige derfor, men jeg ved, at det kan være en anden oplevelse, hvis man læser efterårssemestret på dette etårsprogram.

Selve byen Mechelen er utrolig hyggelig! Det er en by, som de seneste år virkelig er livet op med unge iværksættere, der eksempelvis byder ind med spændende spisesteder. Der er en shopping gade, en masse barer (især De Gouden Vis er cool!!), og hver lørdag formiddag er der et stort madmarked. Jeg vil klart anbefale, at du finder bolig i byen, selvom der kun er ca. 25 minutter ind til Bruxelles. Der er ofte mellemtimer i skolen, og så er det bare rart at kunne cykle hjem og få frokost. Det fede ved at Mechelen ligger så tæt på Bruxelles er også, at det er super nemt at rejse rundt – jeg var selv i Paris og Amsterdam.

Med hensyn til praktiksøgning, så var det slet ikke et problem. Det var snarere en fordel, fordi man viser, at man tør springe ud i noget nyt og ukendt. Jeg oplevede, at jeg skilte mig ud i mængden. Det gik rigtig godt med at få en masse online samtaler, og det var også muligt at fornemme kemi og match derudfra.

Sidst men ikke mindst, vil jeg bare sige, at udveksling er sygt fedt! For mig var oplevelsen hele besværet værd, og selvom det faglige skuffede mig lidt, så fik jeg en masse skønne oplevelser og fantastiske venskaber, som jeg ikke vil være foruden. Jeg er vildt glad for, at jeg tog afsted, og jeg vil varmt anbefale, at du gør det – også hvis du er det mindste i tvivl.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål!
Mail: 26719@dmjx.dk
Tlf.: +45 30 32 51 78


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *