Af Lærke Brylling Gammelgaard, kommunikatør
Er du i tvivl, om du skal på udveksling?
Det var jeg i hvert fald. Jeg var faktisk stadig i tvivl, da jeg sad i flyveren, og den første uge gik da også med at tælle, hvor mange dage der var til, at jeg kunne hoppe på et fly hjem igen. Det ændrede sig dog hurtigt, og ”hjem” blev pludselig San Francisco. Jeg vil ikke lyve, USA er nok et af de dyreste og måske også mest besværlige steder at komme på udveksling, men det er det hele værd.
Som en lille hjælp til økonomien kan du gennem universitetet melde dig på en ”madkasse” hver uge, som kan afhentes helt gratis. Indholdet er lidt forskelligt, men der er oftest æg, grøntsager, bønner, mælk, snacks og en gang imellem også lidt pøller. Jo jo, det er da ikke gourmet, men det kan være en stor hjælp.
Når vi nu lige snakker om universitet, så vil jeg råde dig til at tænke lidt taktisk med hensyn til klasser. Selvfølgelig, skal du finde nogle fag, som du synes, lyder fede, men fordi man ikke følger en bestemt linje, har man altså muligheden for selv at vælge hvilke dage og tidspunkter, man har undervisning. ADVARSEL: Det kan resultere i et ret stort alkoholindtag og en konto, der blinker rødt.
Jeg valgte at have alle mine fag samlet mandag og tirsdag, hvilket gav mig nogle lange weekender, som jeg brugte på bl.a. de oplevelser, jeg vil fortælle dig om nu.
Hawaii var selvfølgelig på the bucket list lige fra start. Og jaaa, der er smukt og lækkert. En ca. 5 timers flyvetur fra San Francisco og så står du altså i et surferparadis med blåt vand og hvide sandstrande.
En anden af mine favoritter er Las Vegas. Hvis du er vild med fest og farver, så kan jeg garantere dig, at Las Vegas er stedet. Rooftop poolparty med musik af DJ Diplo om dagen og diskotek med Martin Garrix bag DJ-pulten om aftenen – det var bare lige en beskrivelse af en enkelt af mine dage i Las Vegas. Og når ja, der blev kastet pengesedler ned fra loftet mens Martin Garrix spillede. En 10/10 oplevelse at danse rundt i en regn af dollarsedler med et glas champagne i hånden.
Los Angeles er jo selvfølgelig også et must, og jeg kan klart anbefale at samle en flok, leje eller købe en bil, lave en god playliste og køre langs kysten derhen. Roadtrip er bare altid et hit.
Oven på alt den snak om ferie og get aways får du også lige to gode råd med på vejen.
Først lige helt praktisk. Når du skal afsted, kan der være noget bøvl i forhold til, hvad du gør med adresse. Min erfaring er, at det bedste du kan gøre, er at sætte din adresse hjem til dine forældre eller en anden, du kender i Danmark. Herefter skal du gå ind på minsu.dk, hvor du kan melde, at du er på udveksling i udlandet, hvilket betyder, at du stadig kan modtage udeboende SU, selvom du har sat din adresse hjem til dine forældre. Smart.
En anden god ting at gøre, er at melde dig ind i Facebook grupperne ”IEEC” (skolen sender link til denne) og ”Danes in San Francisco & Bay Area – DABGO”. Den førstnævnte er for udvekslingsstuderende og der vil blive postet en masse omkring sociale arrangementer og events. Jeg anbefaler klart at møde op til de forskellige ting. Det er nemlig den perfekte mulighed for at møde en masse andre studerende og blive kendt med gode barer og hyggelige parker i byen.
Den anden Facebookgruppe er god at have i baghånden. Her kan du få inputs omkring aktiviteter eller andet fra andre danskere, som bor i San Francisco. Jeg har selv brugt den i forbindelse med Thanks Giving, da jeg og nogle andre danskere gerne ville opleve aftenen på rigtig amerikansk vis. Det endte faktisk med, at en dansk mand med en amerikansk kone inviterede os hjem til dem og resten af deres familie, hvor vi fik oplevet alle traditionerne og ikke mindst smagt den fantastiske mad.
Sidst, men ikke mindst, vil jeg bare opfordre dig til at springe ud i det og få en på opleveren. Det er fantastisk, og herhjemme er alt, som det plejer, når du vender tilbage igen.