På udveksling til UTS foråret 2020

Af: Johanne Jedig Wejse

Her er mine erfaringer fra udveksling til UTS på 4. semester foråret 2020. Skolen lukkede ned efter to dage på grund af Corona, så billedet bliver i stedet for en computer med online undervisning et billede fra et efterfølgende road trip.

Jeg havde min mand med på udveksling, og jeg syntes selv det var svært at finde informationer omkring at have en partner med, så hvis der er nogen, der står i samme situation, er de velkomne til at kontakte mig.

Hvorfor tage på udveksling? 

  • Anderledes fagligt input, der viser journalistisk arbejde i andre lande og danner baggrund for eventuelt fremtidigt arbejde udenfor Danmarks grænser
  • Mulighed for at danne et netværk i udlandet, både med studerende fra landet man er på udveksling i, og andre udvekslingsstuderende. Muliggør fremtidigt samarbejde. Jeg har stadig kontakt til flere af mine medstuderende fra UTS i Sydney (på trods af at jeg kun lærte dem at kende online)
  • Rejser og sjove oplevelser. Jeg var på en måneds roadtrip op langs Australiens østkyst, som var fantastisk; snorkling med havskildpadder, gåture i verdens ældste regnskov, overnatning på en madras bagi en bil. Det er skønt at få nogle fede oplevelser, og udveksling giver rig mulighed for det.

Udveksling på fjerde semester og praktik

Jeg var bekymret for, at mit udvekslingsophold ville blive problematisk ift. praktiksøgning. Men jeg fandt, at der var både fordele og ulemper. Den største ulempe var, at praktiksøgningen tager tid, og i modsætning til de studerende på DMJX, så fik jeg ikke tid fra mit studie til at søge. Det betød en periode med dobbeltarbejde, hvor jeg skulle følge studierne i Sydney, samtidig med at jeg lavede hjemmeside, researchede på praktikpladser og deltog i åbent hus og samtaler. I den forstand var det en fordel, at der var tidsforskel, men det betød også at jeg havde en samtale klokken 23.30 en aften. 

Fordelen var, at min udveksling var et interessepunkt. Det meste af min samtaletid gik med at fortælle om Sydney og de opgaver, jeg lavede dernede. Jeg er overbevist om, at mine erfaringer var med til at skille mig ud i praktikstedernes øjne, og dermed hjalp mig til at få en praktikplads på Jyllands-Posten.

Så på trods af dobbelt arbejde er jeg glad for, at jeg valgte at tage afsted på fjerde semester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *