QUEENSLAND UNIVERSITY OF TECHNOLOGY (QUT), BRISBANE, AUSTRALIA

Af Julie Lorenzen , ID’er

“G’day mate, how you going, let’s head to Macca’s this arvo nearby the servo.”

Australsk slang er ikke at komme udenom, når man tager på udveksling down under. Jeg blev sendt til Brisbane for at tage mit 3. semester på Queensland University of Technology i efteråret 2018. Et valg, som jeg ikke fortryder, da jeg fik chancen for at opleve en ny kultur, møde nye mennesker og ikke mindst opleve en anden form for uddannelsesmiljø, end den som jeg kendte til på DMJX.

QUT

Jeg gik på Campus Kelvin Grove, som tilhører de kreative uddannelser. Dette campus ligger lidt uden for selve byen, så jeg havde en gåtur på 30 min i dejlig solskin hver morgen. Selvom det var vinter i Australien, da jeg ankom i juli 2018, var det utroligt skønt vejr i Queensland “The Sunshine State”. Så mens jeg gik min daglige gang i nederdel og bare ben, og en let trøje, kunne jeg gå forbi lokale, som var pakket godt ind i både dunjakke, vanter og hue – lad mig bare sige, at jeg fik nogle blikke!

På campus var der en tilhørende food court, stadion, tennisbaner, bibliotek og en gratis shuttle-bus ind til byen.

Intro-ugen for alle udvekslingsstuderende var arrangeret således, at man kunne melde sig til aktiviteter i løbet af ugen, så jeg var med til “Pancake Tuesday”, “Make the most of Uni” og “New to Brisbane”. Den første dag var der arrangeret madboder, og at man kunne blive medlem af skolens klubber. Her tilmeldte jeg mig “QUT Boxing Club” og “QUT Exchange Buddies”. Begge klubber arrangerede fester og dagsture, hvor jeg bl.a. var med på en hiking tur til Glass Mountains, en dagstur til Sunshine Coast og Bribie Island. Klubber er et hit i Australien, og jeg kan kun opfordre folk til at melde sig ind i noget, da man får andre tilknytningsforhold til skolen, end man ellers ville.

Fag

Fag, som man vil følge, skal forhåndsgodkendes af DMJX. Jeg tilmeldte mig følgende fag, som virkede til at afspejle sig i det pensum, som min danske klasse skulle igennem:

  • Visual Interactions DXB201
  • Animation Aesthetics KNB135
  • CGI Foundations KNB127
  • Visual Storytelling: Production Design KNB136

Det er lidt svært at forholde sig til, når man sidder og skal vælge, da man kun har en kort beskrivelse af fagene at gå ud fra. Men man må tage det som en oplevelse og bare hænge i, når man kommer hjem og skal fortsætte med sin normale klasse.

På QUT foregik det således, at man i hvert fag har en “lecture” og “tutorial”. Al undervisning foregår i en lecture, hvorefter man så typisk laver øvelser i sammenhæng med fagets afleveringer i fagets tutorial. Jeg havde ca. 2 store afleveringer pr. fag, med øvelser ind iblandt, som alle skulle afleveres sidst i semestret.

Jeg var heldig at have ca. 9 undervisningstimer fra man-onsdag, og kunne derfor holde forlænget weekend hver uge, fra torsdag-søndag (man er selv med til at sammensætte sit skema – men der er rift om de gode timer, så planlæg lectures og tutorials i god tid og sid klar, når onlinesystemet åbner!).

Bolig

QUT tilbyder housing options, men jeg valgte at finde mit eget, da jeg gerne ville bo i centrum. Jeg fandt et værelse i bydelen Spring Hill, hvor jeg delte lejlighed med en brasilianer, en colombianer og en italiener. Her havde vi pool, fitness og udsigt til byens skyline, som jeg gav ca. 6000 kr. for i måneden. Mange vælger også at bo på kollegier såsom Student One, UniLodge eller Scape.

Økonomi

Havde jeg ikke fundet lejere til min lejlighed i København, havde jeg ikke haft råd til udveksling, da der med udveksling følger mange udgifter. Jeg fik desværre ingen legater, selvom jeg gjorde et forsøg hos bl.a. Nordea Fonden.

Det er dyrt at bo i Brisbane, og når man også skal have penge til aktiviteter, alkohol, rejser og diverse, vil jeg anbefale at spare op i god tid. Jeg havde ca. 60.000 kr. at gøre godt med + SU, hvilket var nok til weekendture i Australien, husleje (i begge lande), restaurantbesøg, fester og ture til Samoa, New Zealand og Japan på vej hjem til Danmark. Bemærk, at dette beløb var foruden student visa (ca. 3000 kr.), OSHC (obligatorisk forsikring til ca. 1700 kr.) og flybillet til Brisbane (jeg købte en envejs til ca. 4500 kr., da jeg ikke vidste, hvornår og hvorfra, at jeg ville hjem).

 

Gode praktiske råd, mens du er i Brisbane

  • Køb mobilabonnement hos TPG i stedet for fx en Vodafone butik – der går lige en uge, før man får sit simkort, men du sparer penge! Jeg gav 15 dollars i måneden, hvor mange af mine udvekslingsvenner gav op til 60 dollars.
  • Tilmeld dig en sportsklub via universitetet i stedet for at betale til et fitnesscenter (koster typisk 30 dollars pr. uge) – jeg gav 35 dollars for et helt semester for at gå i bokseklubben.
  • Anskaf dig et GoCard i en automat ved en busstation – og registrer dette kort på Translinks hjemmeside, så du kan få studierabat på alle rejser. Du kan også, som studerende, betale kun 3 dollars i måneden, og gøre brug af cykler, som står rundt omkring i byen.
  • Det er nemmest at finde bolig (hvis ikke man vil bo på kollegie), mens man er i Australien. Jeg havde booket et værelse via Airbnb til de første 3 uger, hvorefter jeg fandt mit værelse via Flatmates.com.au. Facebook-grupper er også gode at søge i.

Alt i alt, så er udveksling det fedeste, hvis man mangler et afbræk fra hverdagen. Det er dyrt, men det er alle penge værd! Man lærer en masse søde mennesker at kende, og folk er mere åbne, fordi, at man har det samme tilfælles – nemlig udveksling, og at alle er palle alene i verden. Så længe, at man er åben og smilende, bliver det en god oplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *