American Unversity of Cairo (AUC), Ægypten

Af Oline Paludan Jørgensen, TVM’er

Cairo giver hår på brystet

 

Mine Fag

Jeg havde 5 fag

JRMC 2230 Photography Foundations, med professor Mahmound Shakweer, det var et super chill fag med en ung underviser som underviser og arbejder som professionel fotograf ved siden af. Måden han underviser på, er meget learning by doing så der er en masse udflugter til eksotiske destinationer hvor man går rundt og tager billeder. Det er et meget nemt fag hvor man opnår en basal viden om fotografering og hvordan et kamera virker. Det er et hyggeligt fag og det er en god mulighed for at komme rundt og se Egypten og tage billedere.

 

JRMC 2250 Global Media Systems med professor Abdelhamid Mahmoud, han er også en ung underviser som har taget sin master i London. Måden han underviser på, er at bruge teori fra fagbogen han underviser efter og sammenligne den med aktuelle politiske eller sociale relevante begivenheder. Han er super cool og dygtig og jeg var virkelig glad for faget, det eneste negative var at niveauet ikke var særlig højt.

 

JRMC 3310 Public Opinion, Persuation and Propaganda, også et super interessant fag med Dr. Shahira Fahmy, en egyptisk amerikansk kvinde. Hun er dygtig og ved en masse indenfor sit fag. Dog en hun den slags underviser der har svært ved at styre et stort hold (30+) men til gengæld er hun formidabel med små hold elever ad gangen. Vores undervisningsbog var super interessant og hun havde mange sjove anekdoter at tilknytte hvert tema og undervisningstime.

 

JRMC 4460 Audio Production, med professor Kim Fox, hun er amerikansk og kendt for at være en hård negl med høje krav. Det var klart det fag hvor arbejdsbyrden og forventningerne var højest, men ikke urimeligt. Det var det fag der mindede mest om undervisningen på DMJX. Meget praktisk med radio produktions forløb i audio studiet på AUC og podcast feature produktioner om alt fra egyptisk bomuld til sexchikane. Nogle af de studerendes produktioner har vundet priser, de kan findes her: https://soundcloud.com/ohradiogirl/sets/jrmc-award-winning-audio

 

ARTV 2204 Introduction to Time-Based Media med professor Duncan MacDonald, han er en anderkendt canadisk kunstner. Jeg elskede dette fag fordi det var mere kreativt og fleksibelt end mine andre fag. Det var også mit eneste fag i The Art Department. Faget i sig selv var afslappet, sjovt og eksperimenterende. I undervisningen snakkede vi altid om nye upcomming kunstudstillinger og events der var værd at se, hvilket var fedt fordi det gav et indblik i den lokale kunstscene. Jeg var rundt og se nogle vilde kunstprojekter og installationer.

 

Jeg var super heldig med mine fag og især med mine undervisere, jeg havde venner som var knap så heldige med deres undervisere. Jeg kan anbefale at tjekke Facebook grupper som Rate AUC professors og AUC professors: Rated and Reviewed, for at finde ud af om de professorer der underviser de fag man vil tage, er gode professorer, eller om man skal genoverveje hvilke fag man vil have.

 

Livet udenfor AUC og undergrundsscenen i Cairo

Gennem mit Time-Based Media fag fandt jeg et kunstnerisk undergrundsmiljø midt i Cairo. Det består af en gruppe super seje unge egyptere, som eksperimenterer med kunst musik og lys, de laver events rundt omkring i Egypten og er meget liberale og revolutionære.

Deres events er som at træde in i Berlins natteliv på en varm sommeraften. Jeg var til et heldagsevent de holdte på en tagterrasse midt i Downtown, vi sad på tæpper og puder gulvet og drak vin og røg mens solen gik ned bag de støvede huse der udgjorde Downtown Cairo. Tættere på midnat bragede elektroniske rytmer ud af højtalerne mens menneskerne dansede i takt.

Andre af deres events var i samarbejde med European Film Festival Cairo.

 

Jeg var glad for at jeg fandt undergrundsmiljøet, fordi AUC hurtigt blev en lille boble der var svær at slippe ud af. AUC består hovedsageligt af en gruppe unge, rige, søde og lidt naive egyptere som oftest bor tæt på campus og sjældent forlader området. Området omkring AUC består udelukkende af compounds, malls og highways og det er der de rige bor.

De fleste af mine venner fra AUC er graduate students, da de studerende på AUC ofte er forholdsvis unge og bor hjemme, hvilket mærkes tydeligt i deres modenhed. Dermed ikke sagt at alle er umodne, det er bestemt muligt at finde nogle fantastiske mennesker.

 

Mit bedste råd

Bliv så længe som muligt. Jeg havde ikke så meget tid til rejse rundt og opleve Egypten men jeg studerede fordi det er et kæmpestort land og infrastrukturen er langt fra verdensklasse. Jeg blev i Cairo til jul og holdte en julemiddag for alle mine venner som stadig var i Egypten over jul, jeg introducerede dem til pakkeleg og risalamande hvilket var super sjovt og hyggeligt. For mig var det helt klart efter semesteret var slut at jeg for alvor kunne nyde og opleve Egypten.

Til nytår tog jeg til Fayoum (en oase i ørkenen) hvor nogle af de samme mennesker fra undergrundsmiljøet holdte en nytårsfest med dj’s midt i ørkenen, hvilket også var en uforglemmelig oplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *