Dublin…?

Af Elisabeth Krog Skau, kommunikation 5. semester

De fleste havde et lidt spørgende udtryk i ansigtet, når jeg sagde, at jeg skulle til Dublin på udveksling, men den ’lille’ storby overraskede big time med hyggelige pubs, kæmpe kulturliv forrygende natur, forbløffende mange solskinsdage og ikke mindst irsk hjertevarme.

Så hvordan er det at være på udveksling på den grønne ø? Jeg mener: what’s the craic?

By og bolig

Elsker du litteratur og musik, så er Dublin stedet. Lyden af livemusik fra de mange pubs fylder byens krogede gader, mens velskænkede, cremede Guinness bliver langet over disken. Caféerne er ofte besøgt af kaffetørstige læseheste, der holder dagens pusterum med snuden i en bog. Kan du godt lide det lidt rå og uforfinede, er Dublin virkelig fed. Det er en by i udvikling, samtidig med, at Irland på mange punkter er et traditionsbåret land. 

Dublins arkitektur bærer præg af både moderne byggerier og (især) små byhuse. Dublin er desværre i boligkrise i øjeblikket. Priserne er høje og det er svært at finde bolig, men ikke umuligt! Jeg delte værelse med en kvindelig studerende i et student house, og det var rigtig hyggeligt. Heldigvis er Irland stadig del af EU, og med Erasmus og et par legater på kontoen kunne pengene godt slå til. Og så er det skraldede boligmarked altid en god samtalestarter.

Tip: begynd at lede efter bolig i god tid og bliv ikke chokeret over prisen. De fleste værelser koster 700-900€/mdr. Der findes kollegier (Yugo, LIV, Viva Ireland) og værtsfamilier, men
DCU tilbyder også værelser (lodtrækning).

Studielivet på DCU

Dublin City University (DCU) ligger tre-fire kilometer nord for Dublins centrum og er fordelt på tre campusser. Der går busser og man kan også leje/købe cykler, hvis man vil begive sig ud i venstresidet kørsel.

Jeg efterlyste noget mere teoretisk på DMJX og ville gerne prøve at gå på universitetet. Det hjalp, at sproget til alle forelæsninger var engelsk (ofte krydret med en tyk irsk accent). Irere er virkelig venlige og det gjorde sig også gældende for underviserne på DCU. Jeg var bekymret for, om jeg kunne følge med i undervisningen, men det var intet problem. Læsemængden var ikke større end DMJX.

Jeg havde stort set kun mediefag, selvom DCU udbyder mange forskellige fag. Forelæsningerne var ca. 12 timer om ugen fordelt på tre-fire dage – og der var masser tid til at rejse undervejs 😉

Jeg havde fagene:

  • Communication, Culture and the Environment (vil virkelig anbefale)
  • Understanding Digital Media (vil anbefale)
  • Gender and Sexuality in Digital Media (vil anbefale)
  • Digital Media and Society
  • Social Class and the Media
  • Introduction to Contemporary Irish Society (vil anbefale – det er et Erasmus-fag)

DCU er et stort og var et lidt kaotisk universitet i starten. Der var lidt bøvl med studie-e-mails og registrering af fag, hvilket kunne slide på tålmodigheden i starten.

DCU har et sports complex med fitness og svømmehal, men har også en masse foreninger, hvor du kan prøve kræfter med dykning, huleklatning, dans, volley, brætspil, Erasmus-hygge osv. Jeg vil virkelig anbefale at melde sig ind i noget. Det er også en god måde at møde irere på.

Hvorfor Dublin?

Dublin er er en lille storby med havet kun et stenkast væk og dejlige parker. Som studerende i mediebranchen var det spændende at bo lige dér, hvor Google, Meta og LinkedIn har hovedkontor. Irland har en spændende historie, pub-livet er fantastisk og er du til Fleetwood Mac, guitarspil og mørk mahogni-træ, så er Dublin lige noget for dig. Dublin er et mekka af litteratur og musik, kombineret med smuk natur, og med dens størrelse der ikke er langt fra Danmarks, er der rig mulighed for at udforske mange dele af den grønne ø.

På trods af træls boligsituation, var det ”fecking” fedt, og jeg fortryder det ikke et sekund.

Spring ud i det, nyd det og accepter at du vil få en irsk accent (og betragt det som en evig souvenir). Held og lykke med det hele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *