Udveksling på City, University of London

Af Sarah Wittrup Johannessen, journaliststuderende

Da jeg fandt ud af, at jeg havde mulighed for at komme på udveksling på Journalisthøjskolen som en del af enten tredje eller fjerde semester, vidste jeg, at jeg blev nødt til at undersøge, hvor i verden jeg kunne komme hen. I og med jeg er en lille smule tryghedsnarkoman, havde jeg ikke den store trang eller lyst til at komme længere væk fra Danmark end tætliggende lande i Europa. Faktisk ville jeg helst lande, hvor modersproget var engelsk, så jeg ikke skulle til at lære nyt sprog eller famle mig frem på et gebrokkent tysk.

Mit førstevalg blev Dublin, Edinburgh, derefter Cardiff og til sidst London. Jeg havde haft fornøjelsen af at bo i London et par år forinden, så det blev min sidste prioritet. Det endte alligevel med at blive London, og det er jeg så glad for, at det blev, for London er bare den mest fantastiske by i verden (hvis man altså er til storbylivet, og det må jeg indrømme, at jeg er).

Hele ansøgningsprocessen var ret langsommelig, og jeg begyndte først i december at få mails fra universitetet derovre (jeg skulle starte i slut januar), og pludselig havde jeg kun et par dage til at vælge fag. Jeg endte med at vælge tre journalistiske fag: Introduction to Audio and Video Journalism, Feature Writing og til sidst Sports Journalism. Mit fjerde fag blev et sociologisk fag, som hed Leisure, the Body and Deviance.

Jeg vidste, at konsekvensen ved at tage af sted på mit tredje semester, så ville jeg gå glip af TV, Radio og Skrift på DMJX, og derfor valgte jeg at tage Introduction to Audio and Video Journalism som et slags plaster på såret.

Jeg kan virkelig anbefale faget Sports Journalism, da jeg synes, det er vildt fedt, at man kan tune helt ind på sport. Vi fik desuden muligheden for at komme ind at se en fodboldkamp, som vi skulle sidde og skrive om, imens kampen var i gang.

På grund af de lidt sene mails fra universitetet og et forvirrende system, så nåede jeg ikke at få et kollegieværelse, men det var faktisk helt fint, for priserne på kollegieværelser er skyhøje. Generelt er London en dyr by, når det kommer til bolig. Jeg indlogerede mig på Dansk KFUK, hvor der (næsten) udelukkende bor danskere og bestyres af danskere. Dansk KFUK ligger cirka syv eller otte kilometer fra universitetet på cykel, og det går næsten kun ned ad bakke derhen.

Der er et stort fællesskab i London blandt danskere, som næsten ville være for dumt at gå glip af, og Dansk KFUK er et af stederne.

På universitetet er der rig mulighed for at møde mennesker fra hele verden, og fordi mange af dem er unge mennesker fra lande udenfor Europa, måber de og får store øjne, når man fortæller dem, at man faktisk har været i adskillige europæiske lande op til flere gange. Og hvis du nu savner dine favoritbyer eller lande, så er det enormt nemt enten at tage tog eller fly dertil fra London. Og bliver du træt af London, så er der (tæt på at være) uendelig mange byer i Storbritannien, som man inden for få timer kan komme til via tog, bus, fly, samkørsel, whatnot på en weekendtur, eller en midtugetur?

På universitetet kan du være lige så heldig som mig at få undervisning mandag, tirsdag og onsdag, og derfor have en længere fri-uge end en skoleuge ;). Det er jo faktisk genialt, hvis du bare gerne vil fedte rundt i London og lære byen at kende med alle dine nye venner.

Du kunne for eksempel tage på vintageshopping i Brick Lane, gå ture langs Themsen, drikke en masse pints på dine utallige pub crawls rundt omkring i byen, spise lækker mad fra alle verdenshjørner, købe billige bøger, møde alle dine yndlingsskuespillere, se musicals, oplev alle de mange steder, hvor de har filmet Harry Potter, få en masse gratis smagsprøver i Whittard, få den afternoon tea, du altid har drømt om, køre rundt i røde dobbeltdækkerbusser, besøge Notting Hill Bookshop fra den famøse film. Mulighederne er faktisk uendelige.

Tag til London, hvis du godt bare kunne tænke dig at være fremme med fly efter halvanden time. Eller tag da afsted, hvis du ønsker dig at komme af med den trælse danske accent og få en britisk i stedet. Eller rejs da derover, hvis du stadig har den famøse Fish and Chips til gode. Gør det da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *