Af Julie Louise Christensen – Kommunikation
Mit 5. semester bød på alt fra vafler, pomfritter, øl, karaoke og masser af rejser som udvekslingsstuderende i Belgien. Læs om min oplevelse i Belgiens største studieby med over 70.000 studerende – nemlig Gent.
Det faglige:
Jeg gik på Artevelde University of Applied Sciences. Som udvekslingsstuderende kan du vælge mellem to internationale programmer:
- International Digital Media Design
- International Communication (hvilket jeg valgte)
Begge programmer er for både internationale og belgiske studerende. Du har både fag, der kun er tilknyttet dit program, men også fag sammen med studerende fra det andet program.
Jeg havde følgende fag, som svarer til i alt 30 ECTS:
- Consumer Neuroscience (valgfag)
- Data Analytics and Visualisation (valgfag)
- Ethical & Responsible Entrepreneurship
- Innovation Management
- International Communication Context
- International Corporate Communication: Project
- International Corporate Communication: Strategy
Jeg var særligt glad for projekt- og strategifagene International Corporate Communication. Der var både spændende teori (både nyt og velkendt), men også praktisk projekt- og gruppearbejde med to udvalgte emner – intern kommunikation og issues management. Vi samarbejdede bl.a. med studerende fra Canada online om at lave en intern kommunikationsstrategi for en fiktiv virksomhed og en intern kommunikationspolitik i gruppen. I sidste projektforløb skulle vi i grupper udarbejde en strategi for en selvvalgt virksomhed, som mundede ud i en skriftlig rapport og et pitch til den mundtlige eksamen.
Niveauet for fagene svinger, alt efter om det er et valgfag eller et obligatorisk fag. De fleste valgfag starter fra bunden med basisviden, så alle kan være med. Jeg er godt tilfreds med niveauet i de andre fag. Men faktisk har det været hårdt at have 7 fag på én gang, når vi er vant til kun at have ét ad gangen på DMJX. Dog er de spredt godt ud over din uge, så du kan planlægge din egen tid bedst muligt.
Skolen har også været god til at stå for faglige ekskursioner, gæsteundervisere og studietur til Amsterdam. Det har jeg været meget glad for.
Kontakt mig gerne, hvis du vil høre mere om de enkelte fag.
Det sociale:
Gent er den smukkeste by med kanaler, gamle bygninger, hyggelig atmosfære og alt hvad du har brug for. Byen har et væld af caféer, restauranter, barer, biografer, teatre osv., så der har været masser af muligheder for socialt samvær og kulturoplevelser.
Den lokale Erasmus Student Network (ESN) afdeling i Gent har stået for en masse events, fester, guidede byture, Karaoke-aftener, Pub-crawl og lign. Medlemskab koster 15€ og varer i ét år. Du får rabat på bl.a. øl, mad, busbilletter med Flixbus og Flibco shuttlebus og flybilletter med Ryanair, samt fri entré til fester. Jeg kan kun anbefale at gøre brug af det.
Derudover har jeg været så heldig at bo sammen med tre andre internationale studerende i en lejlighed (administreret af skolens egen boligafdeling). Vi boede på Zebrastraat kun 20-30 minutters gang fra det historiske centrum i Gent og maks. 5 minutter til nærmeste bus- eller sporvognsstop. Jeg søgte oprindeligt om at bo på skolens kollegier, men der var fyldt op. Jeg kan klart bedst anbefale at søge om at bo i en lejlighed sammen med andre internationale studerende, da du er mere fri og kun skal dele køkken, bad og toilet med meget få personer.
Mit semester har desuden budt på en masse rejser, da der ikke er langt til andre landegrænser fra Belgien. Jeg har bl.a. været en tur ved kysten nordpå, i Bruxelles, Antwerpen, Brügge, Amsterdam, Paris, Lille og Luxembourg.
Se nogle af oplevelserne i videoen HER.
Hvis du bare overvejer en smule at tage på udveksling, så skal du gøre det. Du vil ikke fortryde det, og du vil få venner fra hele verden. Jeg kan klart anbefale at tage til Gent – jeg besøger helt sikkert byen igen.
Har du spørgsmål, kan du kontakte mig på juloch@dmjx.dk eller finde mig på Facebook mm. Jeg hjælper gerne med flere gode råd, praktiske ting og valg af fag mm.