Velkommen til Pub’ens fødeø

Af Isabell Kristina Larsen-Thomsen, Journaliststuderende

De fleste kender nok til London, og hvad byen har at byde på. Jeg vil derfor mere lægge fokus på det, som kan være svært i flytningen:

BOLIG

London har et vanvittigt boligmarked, som er meget anderledes end det danske.

Det første man skal affinde sig med-  det bliver dyrt lige meget hvad.

Der er forskellige måder, man kan gå til det Londonske boligmarked på. Det er dog vigtigt at forstå, at man i London ikke lægger sin bolig op flere måneder før, at man skal bruge en ny lejer. Det er tit kun med en måneds varsel – hør derfor ikke efter, når din mor panikker over, du ikke har fundet en bolig 3 måneder før. Det er næsten umuligt. Det er tit lettere, når man står i London.

Når du bliver vist rundt i din måske kommende lejlighed, forgår det anderledes end i Danmark. Det tager typisk max 15 minutter, hvor der er lidt småsnak og en rundvisning. Der er meget udskiftning i London, det er derfor mere overfladisk end hvad vi ser herhjemme.

Jeg tog afsted en måned før min undervisning startede. Jeg startede med at bo på hostel, hvorefter jeg fandt en bolig efter 2 uger. Jeg blev tilbudt værelser tre forskellige steder – det krævede dog sved, tårer og kampgejst!

Studenthousing

Kollegier er helt klart den letteste løsning men også en af de dyreste. Hvis du spørger universitet, om de har nogle værelser tilbage på deres studenthousing, kan du være heldig. Du kan også spørge, om de kender nogle gode hjemmesider, hvor de tilbyder studenthousing. Du kan dog godt være sikker på, at du kommer til at smide omkring 900 pund – hvis du altså ikke vil dele værelse med andre.  

Værelserne er tit centrale og tæt på dit universitet. Du vil komme til at bo med folk, som er lidt yngre end dig selv, da de starter tidligere på universitet i England og dem som typisk bor i studenthousing er førsteårsstuderende.

Spareroom:

Hvis du vil se markedet for boliger online, er Spareroom et godt sted. Det er den app/hjemmeside, som de fleste bruger. Der kan du vælge områder, priser, størrelse osv. Der er mange om buddet, så du skal skrive en god, kort ansøgning. Læg fokus på, hvad der gør dig god, og hvem du er.

Facebook

Jeg brugte mest Facebook til min boligsøgning. Det virker at gøre sit søgeområde lidt snævert. Jeg er f.eks. veganer, så jeg søgte bolig i Vegan Flatshares London men også i Dansker i London. Der er også Facebookgrupper som MatesPlace: flatmates from friends.

Warehouse

Jeg endte med at bo i et Warehouse, som har været en ubeskrivelig oplevelse! Der er en del gamle lagerbygninger, som er blevet lavet om til lejligheder, i London. De er bosat af unge, kreative mennesker. Stedet har en energi, der kan sammenlignes lidt med Christiania og kollektivslivet. Man bor tættere og typisk med 6-12 personer. Det er fede lokationer, typisk billigere end normale boliger og der er altid nogen af snakke med. Jeg boede i Harringay Warehouse District, hvor der var omkring 20 warehouses samlet, der var derfor altid en fest, man kunne tage til i weekenden – eller bare over på den tilknyttet pub.

Man finder Warehouses igennem Facebookgrupper.

Når du sender en ansøgning, skal man typisk skrive lidt mere, da folk går mere op i det sociale i et Warehouse end en normal Flatshare.  Husk at fremvise dine kreative og seje sider 😉

Ha’ styr på dine papirer!

Hvis du skal bo privat, er det vigtigt, at du har nogle papirer på din indtægt. Du kan f.eks. printe din lønseddel og SU ud.

Du skal desuden bruge et reference fra en tidligere udlejer. Der er skabeloner online. Det skal officielt sige, at du betalte din husleje til tiden, og du var god ved lejligheden. Den skal underskrives med navn, telefonnummer og e-mail. Det kan sagtens være din roomie, som skriver den – så længe det ikke er et familiemedlem.

Du skal måske bruge en underskrift fra dine forældre på, at de betaler for dig, hvis du ikke har råd til husleje eller depositum.
Tag dog fat i din kommende udlejer, så du ved, hvad du skal bruge.

Hvordan er det at bo med englændere?

Jeg vil helt klart anbefale at bo med en englænder, de kan vise dig alt det, som normalt er svært at finde. Den eneste downside er dog, at de tit er beskidte. Der er ikke den samme rengøringsstandard og man skal tit lære dem helt basic ting.
Hvis du bor sammen med en young professionale – en ung person i arbejde- skal du heller ikke forvente, at de er meget hjemme. Arbejdskulturen er en anden i London, hvor det ikke er ualmindeligt at arbejde til kl 17 hver dag + 1 times transport hjem.

Englændere elsker desuden en god banter, så det handler om ikke at være sart. Giv gerne igen!

Få dig en cykel

Du kan ligeså godt tage de gode vandresko med, fordi du kommer til at gå – meget! Det er fedest at gå rundt i de Londonske gader, og det er ikke unormalt at gå en time til universitet. Du kan også tage bussen, som tit er hurtigere – det koster 1.5 pund for 1 times kørsel. Hvis du derimod tager the Underground, bliver det dyrt. Jeg vil dog klart anbefale at få dig en cykel, det kan enten gøres via. Gumtree, Facebook Market Places, Danskere i London eller den lokale cykelhandler, hvor de sælger brugte cykler. Den kan let sælges!

Bank

Jeg vil anbefale Revolut, da de ikke tager kæmpe vekselgebyr, og det er gratis at overføre sine penge til kortet. Det er desuden let at sende penge til udlejere osv.

Simkort

Selvom det danske simkort virker i London, kan det være godt at få sig et engelsk simkort. Det skal bruges til oprettelse af forskellige ting, f.eks. en måneds gratis kaffe hos Pret 😉

Hvad skal jeg lave?

Få app’en Dice, her kan du se alle de kommende koncerter, begivenheder osv. Man bruger typisk ikke Facebook til begivenheder. Ra.uk bruges til fester og diskoteker! Her kan du få et overblik over nattelivet. Køb billetterne i god tid, priserne stiger lynhurtigt!

Hvis du er vild med teater, kan du tage ind til Boxoffiece i Central London, hvor man kan få billige billetter til de store musicals. Det er dog kun billetter til selve dagen, og det gælder om at tage derhen så tidligst på dagen som muligt.

PUBS- PUBS-PUBS! Der er en pub til hver en smag! Elsker du arkadespil? Der findes en pub med det! Elsker du punkkoncerter? Der findes en pub til det! Drop pubsene i centrallondon, og tag kun på Wetherspoon sidst på måneden! Og tag for Guds skyld til Sunday Roost!

Elsker du film, er London perfekt for dig. Der er mange uafhængige, billige biografer i London. Rio Cinema i Hackney har billetter til 7 pund i de fleste hverdage. De har desuden en lille biografsal med kun 30 sæder, hvor de viser mere specielle film.

Udforsk dit område! Kom ud af Centrallondon, det er kedeligt og det kan du besøge med din familie. Tag til Hackney, Dalston, Stoke Newington, Angel osv. Find dit område og udforsk det. London er en kæmpe by, så hver sit område har sit særpræg.

Er du single? Så drop Tinder og downloade Hinge i stedet for. Det er en god app, hvor du kan møde fede mennesker.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på facebook: Isabell Larsen-Thomsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *