IHECS, Bruxelles, Belgien

Af Frederikke Amalie Næhr, Kommunikationsstuderende

Mit udvekslingsophold gik til det politiske centrum, Bruxelles. Valget faldt bevidst på Bruxelles, da Belgiens hovedstad har en kosmopolitisk atmosfære. Der er derfor rig mulighed for at udfolde sin interesse for samfund og lære om det politiske samspil. Et godt råd er at deltage til torsdagsbar på PLUX, hvor alle EU-praktikanterne mødes over en øl eller fem. Der er en virkelig en nice stemning!

Det faglige

Skolen i Bruxelles hedder Institute for Higher Social Communication. Bedre kendt som IHECS. Som udvekslingsstuderende bliver man en del af en stor international gruppe med folk fra hele verden. Udvekslingsafdelingen sørger for mange sociale arrangementer, så man bliver godt rystet sammen i starten, så du skal ikke være nervøs for at tage alene af sted.

Af fag havde jeg følgende:

  • Practice course: Photography
  • EU public communication strategies
  • Europe’s Culture and its Specicities
  • Issues in Digital Marketing Communication
  • Civic Engagement
  • Diving into Investigative Journalism

Undervisningen består både af forelæsninger og holdundervisning. Vær bevidst om, at der er mødepligt til de ’practice course’, ellers er det på eget ansvar at møde op.

I de fag, hvor der udelukkende er Erasmus studerende, er niveauet ikke særligt højt. Men omvendt er der fokus på dialog, som vi er vant til fra DMJX.

Jeg kan helt klart anbefale faget ’Issues in Digital Marketing Communication’. Det er et mere krævende fag, men jeg lærte ekstremt meget, og det er super relevant som kommende kommunikatør/marketing interesseret. I faget får du også mulighed for at tage nogle certifikater på Hubspot Academy, som du reelt kan bruge i dit professionelle virke og på CV’et.

Semesteret er kort. Jeg havde allerede sommerferie efter min mundtlige eksam den 14. maj. Derudover er der også to ugers påskeferie. Der er minimal læsning til fagene, så når du har fri fra undervisning, er der god mulighed for at udforske byen samt andre storbyer i Europa. Bruxelles har en genial placering, når det kommer til at rejse. Der går både Flixbus, tog og billige flybilletter til det meste af Europa.

Det sociale og Bruxelles som by

Mit sociale netværk blev selvfølgelig påvirket af lock downen. Jeg kan derfor kun tale om den første 1,5 måned. Som skrevet øverst så er IHECS god til at arrangere begivenheder for udvekslingsklassen. Derudover er de fleste open minded. Et godt råd er bare at have ’ja-hatten’ på de første uger efter, at du ankommer – og tag gerne selv initiativ til at drikke en øl med de andre. Særligt er Belgien kendt for deres kirsebærsøl (Kriek øl), og så smager Triple Karmeliet virkelig godt!

Et andet godt råd er at tilmelde dig ’Danskere i Belgien’-gruppen på Facebook. Alle tænkelige spørgsmål, som du kan have om at rejse til en ny by, er allerede blevet stillet på den gruppe. Der kommer også der tit opslag med frie værelser til en fair pris. Jeg boede i bydelen Ixelles og havde en husleje på 380 euro.

Jeg boede sammen med fem danske piger, hvilket var virkelig rart, når hjemveen ramte (thanks corona).

Ixelles er kendt som de studerendes bydel. Der er gode caféer, Place Flagery (hvor de bedste fritter serveres!) og masser af liv. Ellers er Saint Gilles også en rigtig hyggelig bydel med mange unge. Skolen ligger i hjertet af centrum, så det tager cirka 40 minutter at gå fra de to bydele til centrum. Du kan med fordel købe et cykelabonnement fra Villo, så tager det kun 15 min. Abonnementet koster cirka 35€ for et helt år.

Det praktiske

Når du skal søge fag, og i det hele taget bare undersøge skolen, så kan IHECS’ hjemmeside godt være lidt forvirrende. For at gøre det lidt nemmere for dig, har jeg her vedhæftet de websites, som jeg brugte i min søgning:

https://www.ihecs.be/en/about-us/study-ihecs

https://www.ihecs.be/fr/come-and-study-ihecs/brochures-international-students

Alt i alt kan jeg varmt anbefale Bruxelles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *